Декемврийски бебета - тема 1

• 23 093
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Доволни сме, беше бърз, но подробен. Огледа го, пусна му ехограф, показа ни какви упражнения да му правим за ръце и крачета. Ако се преглеждате в Поликлиника България, там прегледът не е по ЗК, да го имате предвид.

Аз май ще си взимам колан за след секциото. АГ-то ми беше препоръчала, ама аз не си купих, съответно сега вече започна да ме боли доста кръста. Каза ми и че имам отслабена коремна стена. Иначе като килограми съм почти същите като преди да забременея, с 2-3 отгоре само.

Да се похваля - последните два-три дни малкият спи по 5 часа вечер, ляга около 12 и половина и се събужда към 5 и половина.

Какво правите вие, как сте вие и малките човеци?

# 136
Аз я записах в друг кабинет по ЗК. Simple Smile
Ако искаш, мога да ти предложа колан. Сложих го точно 3 пъти за по малко първите дни, че нещо коремната стена сдаде багажа. Даже му стои етикета Grinning Пиши ми, ако имаш интерес.
Това с дългия интервал как го постигнахте, сам ли се отказа от буденето? Ние сме по часовник, точно на 3ч си се буди.
През деня е по-неспокойна, яде, после уж се унася, но много трудно заспива. Час и половина със зор спи, понякога се буди след 30 мин с рев. Отдавам го на колики, но не знам. Почти не ѝ остава време и сили да я сложа по корем или на гимнастиката и това ме тормози. Много се измарям и на края на деня съм в депресия, че не се справям и бъркам някъде. Другата седмица ще идва акушерка в нас да показва някакви неща. Малко късно, ама....да ми вдъхне кураж и да покаже някой друг трик.

# 137
Единият път се успахме с храненето, а и той не ни събуди. Понеже и той винаги се буди като часовник на 3 часа, дори и през нощта, ама този път си спеше и не се дереше от глад като обичайното Grinning Та вече трета вечер го пробваме и точно в този интервал спи и не се буди да яде, да видим дали ще задържи. Общо-взето сам си го реши. Но през деня още сме си на ядене през 3 часа-3 и нещо.
Спокойно, bu, справяш се супер. И аз имам същите мисли, но в крайна сметка правим каквото можем.

Теодор мрази банята, направо е голяма драма. Нито мивката, нито ваничката харесва. Пробвах да не е от температурата, но нито с по-хладка, нито с по-топла вода му харесва. Дрънкам там с някакви играчки, поглежда ги за кратко и пак започва с виковете. При вас има ли такова нещо?

# 138
Вашите бебоци имаха ли някаква реакция към витамин Д? Даяна няколко дни беше супер спокойна, спеше си и през деня и вечер, нямаше викове, като беше будна беше усмихната, а сега трети ден след като ни изписаха витамин Д е някакъв кошмар. Реве денонощно. Четохме на листовката, че като страничен ефект може да се появи стомашно неразположение, но не съм чула някой да се оплаква от това. Ние ли изтеглихме пак късата клечка не знам, но само това е новото, което и даваме и точно от тогава се привива от болка. Вчера цял ден да е спала 2 часа сумарно, за по 5-10 минути, и аз ревах с нея, нито на ръце се успокои, нито като хапне, нищо...

# 139
Ох, нямам търпение да махнем нощното. Спрях да си чувам алармата вече и се будя от бебка директно.

С банята нямаме проблем за щастие, обича водата. На мивката скоро не знам как ще я подмивам, че е малка и чешмата идва ниско. Във ваната стои мирно и се кефи, слагам я с пелена (коремчето е покрито задължително), за да ѝ държи топло. Мрънка само ако е гладна или нещо друго.

# 140
Стрйндж кръстът няма да ти мине с колан, а с терапия. 9 месеца тазът се измества, прешлените също, по време на бременността дисковете в гръбнака се променят. С един два лечебни масажа или кинезитерапия се оправя.
Вчера бях и точно ми обясняваха как абсолютно всяка жена има такъв проблем, особено пък родилите с упойка.

# 141
Вашите бебоци имаха ли някаква реакция към витамин Д? Даяна няколко дни беше супер спокойна, спеше си и през деня и вечер, нямаше викове, като беше будна беше усмихната, а сега трети ден след като ни изписаха витамин Д е някакъв кошмар. Реве денонощно. Четохме на листовката, че като страничен ефект може да се появи стомашно неразположение, но не съм чула някой да се оплаква от това. Ние ли изтеглихме пак късата клечка не знам, но само това е новото, което и даваме и точно от тогава се привива от болка. Вчера цял ден да е спала 2 часа сумарно, за по 5-10 минути, и аз ревах с нея, нито на ръце се успокои, нито като хапне, нищо...
Не е имал реакция от витамин Д.

# 142

И аз имам такива наблюдения, сега съм го спряла пък да видим... То човек вече знае ли от кое и какво се получава 🙄

# 143
Мами, черпя ви виртуално, че днес ни беше погачата Simple Smile 🎂Събрахме се малко хора вкъщи и се надявам да не се пръкне някой вирус отнякъде 🙄
И мен ме боли кръста и потвърждавам,  че с колан го чувствам по-стабилен, но не го нося, че вкъщи ми е яко неудобно с кърменето и цялата работа дето върша. Предполагам, че ако го слагам по-натам във времето пак ще има все някакъв ефект.

# 144
Здравейте, момичета! И ние днес посетихме ортопед д-р Олег Младенов в МЦ Гален 21. Понеже е неделя нямаше наплив от хора. Прегледът беше подробен, макар и кратък, което в нашия случай беше добре, защото пациентът не беше в настроение.

Момичета, имате ли контакт на доверен педиатър, който прави домашни посещения в София? Видях възможните в супердок. Ще съм благодарна на всякаква информация!:heart:

# 145
Момичета, имам въпрос относно АМ - вие приготвяте ли предварително? Ние сме с Хип, чета на опаковката и сайта, че трябва да се приготвя непосредствено преди хранене. А вчера акушерката ни каза, че нямало проблем да се приготвя предварително и да се съхранява до 24ч в хладилник, после да се присипва в друго шише за хранене и да се затопля. Много ми се иска да го улесня този процес, но не мога да разбера дали е ок и колко по-рано да се приготвя млякото.

# 146
  • Пловдив
Ние приготвяме непосредствено. Сварявам вода, държа я в термос. Когато изстине, затоплям с нагревател. Мисля, че така съм спестила оптимално времето за приготвяне, което особено в 3-4 през нощта си е голям плюс за мен.

# 147
Момичета, имам въпрос относно АМ - вие приготвяте ли предварително? Ние сме с Хип, чета на опаковката и сайта, че трябва да се приготвя непосредствено преди хранене. А вчера акушерката ни каза, че нямало проблем да се приготвя предварително и да се съхранява до 24ч в хладилник, после да се присипва в друго шише за хранене и да се затопля. Много ми се иска да го улесня този процес, но не мога да разбера дали е ок и колко по-рано да се приготвя млякото.
Това ми се струва адски нелепо твърдение и никога не съм чувала за такава практика. То е годно до час след приготвяне, какво остава да се притопля.

Варя вода, като изстине малко прибирам в термос. Непосредствено преди ядене сипва вода, мляко, друсам, давам. Струва ми се еднакво усилие да топлиш мляко от хладилника и да сипеш вода от термос в шише

# 148
Здравейте мамита!Не съм се включвала много време,че с бебчо и баткото съм самичка и не успявам.Когато успея ви чета,но сега на бързо се включвам за млякото.Ние също сме на Хип и винаги го приготвям непосредствено преди хранене.Ако седи по -дълго време готово то си се разслоява и не става за нищо.Просто си държа постоянно преварена топла вода и когато е време за ядене го правя за няколко минутки.

# 149
И аз приготвям непосредствено преди хранене, но и нашата лична каза, че ако случайно остане по-голямо количество неизпито, мога да го прибера в хладилник и да го затопля и предложа по-късно през деня. Не съм го правила, но за мен има някаква логика, защото не е ли като изцедената кърма...пише, че може да се съхранява в хладилник до 3 дни. Или там е по-различно, защото тя е в торбички...абе не знам. Нито имам кърма да прибирам, нито пък с моята лакомница остава мляко за хладилника, така че просто си разсъждавам. 😃

Общи условия

Активация на акаунт