С карта или кеш плащате?

• 5 675
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Плащам с карта. Дори на пазара мароканците разполагат с пос терминали, паркинг за 20 цента също мога да платя с карта. Има някои заведения, които лепват табели на входа, че плащането е само кеш. Отминавам.
Пари тегля рядко. Последно теглих преди Коледа, да имам банкноти да раздам на децата и племенниците( голямата ми дъщеря предпочита инстантен превод, понеже и тя плаща винаги само с карта). И да имам да дам на детето седмичните пари.
Излишно е да казвам, че тук при ЛЛ няма никакви плащания Simple Smile
Таксита и всякакъв обществен транспорт имат опции за плащане с карта.
Изобщо- не се сещам момент, в който да ми потрябва кеш. Ако в ресторант/ заведение не могат да си хванат бакшиш с картата, не оставям.

# 91
Лавката в училище и билетчето в ГТ са в кеш...та се налага да тегля и кеш.

# 92
  • София
Билетчето кеш е по-скъпо от това с карта. И не винаги има в превозното средство.

# 93
  • Пловдив
В наше село, Пловдив, си купуваш все още билетчето за градски транспорт с пари я от кондуктор, я от шофьора. Уж щяло да се плаща с карта, но май няма да е скоро. Картите на деца и пенсионери все още са на хартия. Същото е в автобусите до близките села.
И в Испания ми се случи да не мога да платя с карта в автобус. Трябваха си пари в брой и то с дребни, че не им разрешавали да работят с едри. Поне така ми обясниха. Но нямаше опция да се плати с карта.

# 94
Аз си купих билетче кеш от гише за метрото,  последния път, когато бях в София и струваше 1,60.

# 95
Аз си купих билетче кеш от гише за метрото,  последния път, когато бях в София и струваше 1,60.

Когато се купува от шофьора на превозното средство, вътре, цената е 2.00 лв. На гише или с карта, еднократното билетче е 1.60 лв.

# 96
Докато живеех в София не си спомням някъде да са ми казали, че не мога да платя с карта. Преди няколко месеца обаче се преместих в малък областен град - леле мале, освен във веригите, по-трудно намирам място, където приемат карти. Което малко ми навява мисли или укриване на данъци, или на остарялост и като цяло тези местенца ги поотбягвам.

Аз предпочитам безконтантното разплащане, даже понякога се шегувам, че и чип ако може да ми вградят, съвсем да не мисля взела ли съм карта/документ, не съм ли😂

# 97
В чужбина и на вендинг машина съм плащала с карта.

В някои банки таксата за теглене вече е процент от изтеглената сума. Случаят с 3,50 лева такса сигурно е такъв.

# 98
  • София
Преди дни видях и в София Вендинг машина с карта.

# 99
Билетчето кеш е по-скъпо от това с карта. И не винаги има в превозното средство.

Винаги го има в превозното средство при мен.

За това че е по-скъпо..също не е вярно.

# 100
Оу, това с билетите във всеки град е толкова различно, че никак не може да се сравнява 🙄
В Пловдив е брутално зле ГТ... Уж все го оправят...
София е съвсем друга бира.

# 101
  • София
Виждам, че са изтрили отговора ми. Нямам представа защо.
Не знам къде си
Там, където съм аз е различно. На много други места също. И разликата е сериозна на дневна база.

# 102
Всеки отговаря за себе си...с какво плащаТЕ ..вие лично.
Няма разлика в моя случай...

# 103
При нас вендинг машините работят с карти. Кафемашините са безплатни.

# 104
  • София
Не е нужна грубост.
Това е разговор, а в разговорите всеки споделя собствения си опит, дори и да се е хванал за думите на друг.
Аз не съм цитирала никого и не съм коментирала чуждия опит.
Направих вметка от своя опит и толкова. Може на някой да му е полезно и да открие, че и при него е по-удобно или пък не.

Общи условия

Активация на акаунт