С карта или кеш плащате?

• 5 672
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
Таксата за плащане с пари в брой е една, а с карта е с 50% по-ниска. 2.9% при плащане кеш и 1.45% при плащане с карта. Или поне това казва сайтът на Еконт.

Ми не е така. Имах пратка с наложен и куриерска 8.01 лв. Цъкнах да платя предварително още като получих известието за пратка. Пак ме таксува толкова. Дали защото пратката не беше пристигнала при мен или трябва да платя на място с карта, тогава да се промени куриерската. Аз си платих толкова, колкото беше и в брой.

# 121
Аз лично никога не съм се замисляла за тези такси, защото рядко поръчвам нещо с наложен платеж. Това намерих в сайта им:

# 122
От кой магазин, Тет?
Аз винаги с карта плащам в Еконт пратките от НМ, няма отстъпка.

# 123
Аз лично никога не съм се замисляла за тези такси, защото рядко поръчвам нещо с наложен платеж. Това намерих в сайта им:

То и аз и гледам да хвана условията за безплатна доставка. Но поръчах диетични шоколадови барчета и нямаше друг начин на плащане.

От кой магазин, Тет?
Аз винаги с карта плащам в Еконт пратките от НМ, няма отстъпка.

Те ХМ не са ли с фиксирана цена на доставката? Договорена е една фиксирана цена, която да заплати клиента, независимо колко тежи пратката.

# 124
Таксата за плащане с пари в брой е една, а с карта е с 50% по-ниска. 2.9% при плащане кеш и 1.45% при плащане с карта. Или поне това казва сайтът на Еконт.

Ми не е така. Имах пратка с наложен и куриерска 8.01 лв. Цъкнах да платя предварително още като получих известието за пратка. Пак ме таксува толкова. Дали защото пратката не беше пристигнала при мен или трябва да платя на място с карта, тогава да се промени куриерската. Аз си платих толкова, колкото беше и в брой.

Аз поне говоря за плащане с карта в ОФИС. Ти - за онлайн извън офис.

Дев..не са от ХМ пратките.
Два пъти питах удобно ли е да платя с карта. Двата пъти ми каза да при нас може даже имаш и отстъпка. Преди 2 седмици бяха случаите.
Който иска ...може да си пита в неговия офис.

За да имаш отстъпка трябва НП който плащаш , таксата му да е за твоя сметка. При ХМ не плащаш ти такса че да имаш отстъпка.
От олх бе едната пратка..аз купувах нещо. Другата от сайт за препарати.

# 125
То дали на място в офиса или през приложението пак с карта, е едно и също… по принцип само. Както и да е.

# 126
Благодаря, на всички отворили,за плащането  в Еконт!
При следващото  ми отиване ще попитам  и в нашия офис.

# 127
То дали на място в офиса или през приложението пак с карта, е едно и също… по принцип само. Както и да е.

По принцип избягвам да говоря, само конкретно за нещо което съм сигурна.

Шери, отстъпката е мижава..стотинки някакви..изобщо няма да я усетиш ...

# 128
Тет, ти говориш явно за пратки от частни лица. За такива от сайтове май няма разлика. Ето, сега имам пратка от Истински Мед, за 11.30, ще кажа дали ще има отстъпка. За НМ вече казахме, че няма разлика.

# 129
Не само от частни лица, и от онлайн магазини, но при които поръчки аз плащам куриерската услуга.
Намалението е от таксата върху наложения платеж, не върху сумата на наложения платеж. И когато ти имаш БД, такса не плащаш, съответно и отстъпката ти е от 0 лева - пак 0 лева.
За ХМ ние не плащаме нито куриерската услуга, нито такса НП..за да имаме отстъпка.

# 130
Ами добре, че уточни.
В случая аз плащам доставка, ще видим.

# 131
Питай ги...Simple Smile

# 132
Явно зависи от различните условия на всеки търговец. Ако моя търговец е договорил за пратките си, клиентите му да плащат фиксирана цена на доствка, няма какво да ми намалят, ако ще и с биткойни да платя. Ако търговеца няма договорена цена и клиента си плаща, както е по тарифа, да - тогава може би правят отстъпка и то е от таксата за наложения платеж. И ако наложения платеж е по-голяма сума, си заслужава, защото е в %.
Сестра ми си взе телефон от ОЛХ (няма как да плати предварително, защото е от ФЛ, а и трябва все пак да види стоката) и доставката (заедно с всички такси вътре) й беше 50 лв.

# 133

Никаква разлика. 11.30, толкова платих, 5 лв. от тази сума е доставката.

# 134
Гледам предимно в брой да плащам. В много краен случай с карта.

Общи условия

Активация на акаунт