Пазаруване от Amazon- тема № 108

• 66 396
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Вземи си от немския...
Има и рефирбушет на добри цени.
ПП> Как беше по-добре, като поръчаш поне две различни неща - с опаковането? Едното ще е точно мултикукър Simple Smile
Скрит текст:
Аз съм връщала към Англия стока, получена с превозвач, но не електроуред,  а боти. Получих носени боти, нищо общо с това, което съм поръчала. Някой от склада им явно си ги харесал новите и ги е подменил. Та понеже не беше по моя вина, писах им и поискаха да ги изпратя. Върнах ги с БГ пощи, платих около 30лв, снимах бележката и ми ги възстановиха заедно с парите за ботите. Не е нов случая при мен, от преди 2 години е. Но ако се наложи да връщате нещо, не по ваша вина, ще ви върнат парите, независимо откъде ги пращате.
Да разбирам ,че ботите са били поръчани през превозвач ,но въпреки това са възстановили сумата за транспорта за връщането?И случката е след излизане на Англия от Европа?
Аз мога и да си отговоря относно поста ми по -горе .Електроуред-колет (няма батерии) ,който тежи около 12-13кг цена на БГ пощи -зона 3  от България до Великобритания -429лв без ДДС .Доставя се  за около 9 дни.Силно ме съмнява амазон да ми възстановят разходите ,особенно ако не съм го поръчала с директна доставка ,а с превозвач.Ще си пазарувам от немския амазон ,въпреки не до там изгодните цени 😊

# 76
Преди да генерирате връщането трябва да си смените адреса , който е до превозвача в Германия на този в БГ и тогава пробвайте отново да генерирате безплатно връщане. Ако не се получи,ще трябва на чат-а да пишете.

# 77
  • София
Жалко, че тоя сок от боровинки вече го няма.....
Скъп, но безценен https://www.amazon.de/Wymans-Blueberry-Juice-Concentrate-Bottle/ … Caps%2C165&sr=8-2

# 78
Мацки, имам следната ситуация. Преди 2 седмици поръчах две огледала от амазон, доставиха ми ги и едното се оказа счупено. Задействах връщане през формата, пратих го през спиди и всичко точно, върнаха ми парите почти веднага в портфейл. Поръчах още веднъж едно. Днес трябваше да дойде но носейки го, куриера на еконт чул че вътре дрънчи юнашки на счупено, и.. завел рекламация. Чух се с тях после, те ще я отправят тази рекламация към фан куриер. В същото време там ще пише че съм отказала получаване поради съмнения за счупено, колко време ще продължи това нямам идея.
Та дали (ако не съм получила реално пратката) ще получа втори рефънд и кога ми е въпроса, в случай че някой е правил рекламации на еконт?
Много ми трябват точно две огледала и се опасявам че ако поръчам трети път вече ще изглежда мега зле..в същото време точно такова не откривам другаде..

# 79
Мацки, имам следната ситуация. Преди 2 седмици поръчах две огледала от амазон, доставиха ми ги и едното се оказа счупено. Задействах връщане през формата, пратих го през спиди и всичко точно, върнаха ми парите почти веднага в портфейл. Поръчах още веднъж едно. Днес трябваше да дойде но носейки го, куриера на еконт чул че вътре дрънчи юнашки на счупено, и.. завел рекламация. Чух се с тях после, те ще я отправят тази рекламация към фан куриер. В същото време там ще пише че съм отказала получаване поради съмнения за счупено, колко време ще продължи това нямам идея.
Та дали (ако не съм получила реално пратката) ще получа втори рефънд и кога ми е въпроса, в случай че някой е правил рекламации на еконт?
Много ми трябват точно две огледала и се опасявам че ако поръчам трети път вече ще изглежда мега зле..в същото време точно такова не откривам другаде..
Ще ти върнат парите автоматично от Амазон. Би трябвало да излезе със статут повредено при транспорта, а не отказано, странно защо така е казал куриерът. Изчакай 2-3 дни. Много неприятно и аз имам да поръчвам 2 огледала пак.

# 80
  • София
Здравейте,
чакам доставка до България и пише Delivery By Österreichische Post.
The package is being returned to the seller because the address was missing or incorrect.
SOFIA, BG

Тези какви са и с коя българска фирма работят?
Миналата седмица получих пратка с Еконт на същия адрес, сега не могат да го намерят?!?

# 81
  • София
По справка в гугъл, Express One оперира тук.
https://expressone.bg/gb/contacts

# 82
  • Където е сърцето
Получих едни маратонки до български адрес с Еконт ми ги доставиха, но са ми големи и искам да ги върна. През поръчката ли да се опитам да генерирам код за връщане  или в чата. Някой, ако може да ми съдейства може и на лични.

# 83
Получих едни маратонки до български адрес с Еконт ми ги доставиха, но са ми големи и искам да ги върна. През поръчката ли да се опитам да генерирам код за връщане  или в чата. Някой, ако може да ми съдейства може и на лични.
По- добре тук пишете,че да е от полза и на другите. В профила имате срок за връщане,от там генерирате етикет. Сайта води,няма да се объркате. После в Спиди ( нищо,че на етикета пише DHL)

Я пуснете тук маратонките,може пък някой да ги хареса и да не връщате.

# 84
  • Където е сърцето

Уникални са, но до сега не бях взимала на тази марка и както на всички маратонки се застраховахбс един номер отгоре, ами големи са ми. 39 номер. А дали мога да им пиша, че искам да ги заменя с по-малки?

# 85
  • Сф
Не, амазон нямат практика да заменят. Връщате тези и поръчвате нови

# 86
# 87
  • Стара Загора
Направих си акаунт в немкия Амазон, направих първа поръчка, платих и си мислех, че ми остава да чакам да дойде поръчката, но не - те ми блокирали профила заради необичайна активност, както и поръчката... На някой друг случвало ли му се е?

# 88
На мен скоро ми блокираха два стари акаунта ,от години не съм ги ползвала поради същата причина. Само бях чела за подобни случки и не знам как се реагира в такива ситуации.

# 89
На мен миналото лято ми блокираха така профила. Има опция за разбиране като посочиш телефонния номер с който си регистриран.

Общи условия

Активация на акаунт