Пазаруване от Amazon- тема № 108

• 64 286
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Не мога да препоръчам бельо от Амазон,но това ми се стува полезно като информация https://spalnotobelio.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D1%80%D1%8A% … D0%BB%D1%8C%D0%BE

# 706
  • София
За книгите от Амазон: вижте дали не може да са от амазон.де, както са казали ако е от УК ще трябва да се освобождава на митница.
Вижте и дали продавачът е Амазон, преди време купувах директно от книжарница, която продаваше и в Амазон (там я намерих).
Когато бюджетна организация(или покрива разходи иска фактура на нейно име, а като получател да пише лицето, на което ще възстановяват разхода...
Преди няколко години ми трябваше фактура за портмоне - за възстановяване на разход по застраховка,  не ми се получиха преговорите със застрахователя да дам инвойс от онлайн покупка.

Няма проблеми с плащане с една и съща карта от различни акаунти .
Понякога ползвам тази на ММ, той има друг личен акаунт.

Нещо и аз не намирам email за контакт, но може да е от това че съм през мобилното приложение.

Спално бельо последно от Vivre съм купувала, при това едното се оказа българско (каквото не бях виждала или чувала като качество ме е уау), но и там нищо не харесвам вече. Страхотни попадения като текстил и цени на Rochas  Guy Laroche, нестандартни размери, като се налагаше след това да се преправят (от мен, иначе далаверата заминава, а моят труд е безплатен Joy), но си заслужаваше.
От Икеа само някои типове чаршафи са ок.

# 707
За книгите от Амазон: вижте дали не може да са от амазон.де, както са казали ако е от УК ще трябва да се освобождава на митница.
Вижте и дали продавачът е Амазон, преди време купувах директно от книжарница, която продаваше и в Амазон (там я намерих).
Когато бюджетна организация(или покрива разходи иска фактура на нейно име, а като получател да пише лицето, на което ще възстановяват разхода...
Преди няколко години ми трябваше фактура за портмоне - за възстановяване на разход по застраховка,  не ми се получиха преговорите със застрахователя да дам инвойс от онлайн покупка.

Няма проблеми с плащане с една и съща карта от различни акаунти .
Понякога ползвам тази на ММ, той има друг личен акаунт.

Нещо и аз не намирам email за контакт, но може да е от това че съм през мобилното приложение.

Спално бельо последно от Vivre съм купувала, при това едното се оказа българско (каквото не бях виждала или чувала като качество ме е уау), но и там нищо не харесвам вече. Страхотни попадения като текстил и цени на Rochas  Guy Laroche, нестандартни размери, като се налагаше след това да се преправят (от мен, иначе далаверата заминава, а моят труд е безплатен Joy), но си заслужаваше.
От Икеа само някои типове чаршафи са ок.
Благодаря! В момента точно очаквам отговор от книжарница, която може да поръча от Амазон. Мисля, че ще е “най-чистият” вариант, за да си гарантирам осребряването.

# 708
  • София
New B, не, не ме разбрахте. Не всичко, което се продава в Амазон, е с продавач Амазон. В моя случай видях, че това е немска книжарница, и на сайта й открих и друго, което ми трябваше, и поръчах всичко директно от нея, а не през Амазон.

В Амазон.де има варианти на книги на английски  - последно взимах Анатомия на Грей, а преди това Енциклопедия по Ботаника.

# 709
# 710
  • София
Здравейте, изпуснала съм тази тема.
Моля ви припомнете ми, опитах се да търся в стари теми, но не открих инфо - имам поръчка от 24 май от немския Амазон. Същата е изпратена към България на 27 май. Първоначално ми даваше дата за доставка 1-3 юни, но после изведнъж 9 юни. Когато вляза в сайта на FAN изписва, че пратката е със статус върната от 3 юни. Като най-отдолу има някакъв номер на връщането, който като проверя излиза, че върнатата пратка е доставена на 4 юни. Днес е 9 юни и аз нямам никакво известие или имейл от Еконт. Тази пратка изглежда няма да я получа или имаше някаква особеност в доставките от този румънски куриер?

# 711
Щом е върната, очевидно няма да я получите.
Ако е върната на 3 юни, няма как на 4 юни да е доставена на Амазон. Очевидно е доставена в някакъв логистичен център на ФАН и реалното връщане на Амазон ще е след 4-5 дни.
Вероятно тези дни ще получите съобщение от Амазон, че са получили върната ви пратка и ще ви възстановят парите за поръчката.

# 712
veka, имах същия случай. Поръчка от 21 май с дата на доставка - 2 юни, която не пристигна. Промениха датата на доставка на 9 юни. Свързах се със съпорта и ми казаха, че е имало инцидент и ще получа пратката на 9 юни. Продуктът ми трябваше за подарък на 3 юни. Компенсираха ме с 10 евро. В проследяването /много късно отразиха движението/ излезе, че е върната  и при тях е пристигнала на 3 юни. Свързах се със съпорта в събота и веднага възстановиха парите.

# 713
  • София
veka, имах същия слючай. Поръчка от 21 май с дата на доставка - 2 юни, която не пристигна. Свързах се със съпорта и ми казаха, че е имало инцидент и ще получа пратката на 9 юни. В проследяването /много късно отразиха движението/ излезе, че е върната  и при тях е пристигнала на 3 юни. Свързах се със съпорта в събота и веднага възстановиха парите.

Подозирам, че е същият случай и много съжалявам, защото си бях взела изгодни глави за четка за зъби и ютия.
Ще пиша на съпорта и аз.
Благодаря за споделянето!

# 714
https://www.amazon.de/dp/B0973FCNKL/ref=sspa_mw_detail_0?ie=UTF8 … ZXRhaWwp13NParams
Чудя се на това дали ще е ок. Някой да е ползвал такава вана в градината?

# 715
  • Sofia
Veka, пиши на съпорта, че нямаш идея как и защо пратката ти не е доставена и, че си искаш нещата.

# 716
Някой връщал ли е скоро към немския? Днес получих нещо което искам да върна и ми начислява така 8.50 евро, до сега е било безплатно. Някаква промяна ли има?

# 717
Veka, пиши на съпорта, че нямаш идея как и защо пратката ти не е доставена и, че си искаш нещата.
Да. Мен ме попитаха дали да ми изпратят отново поръчката на същата цена.

# 718
  • Бургас
Идвам и аз с питане, някой вижда ли кой размер са тези боксерки ? Че аз гледах, гледах и не открих...Flushed
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CJ7XKCFF/ref=ox_sc_act_i … 3SWCURNAWD&psc=1#

# 719
  • София
Идвам и аз с питане, някой вижда ли кой размер са тези боксерки ? Че аз гледах, гледах и не открих...Flushed
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CJ7XKCFF/ref=ox_sc_act_i … 3SWCURNAWD&psc=1#

M

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт