Преместване в София и смяна на адрес

• 694
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, закупихме жилище в София /Малинова долина/, но към момента не сме решили дали ще се преместим да живеем там, мисля да си сменя адресната регистрация, за да може ако решим да живеем в София да кандидатстваме за детска градина. Имаме 2 деца, едно на 4 години и едно новородено, погледнах в интернет какви са условията и как се дават точки за прием в детска градина и гледам че ако постоянния адрес е София се дава по 1 точка отгоре, спрямо настоящия. Колебая се кой адрес да сменя, защото ако сменя постоянния трябва след това да сменям личната карта и книжката. Какви съвети бихте ми дали ?

# 1
Малинова долина има ли детска градина и училище? Май имаха проблем в това отношение.

# 2
Има, мисля че от миналата година е отворена

# 3
Ако ще се сменя адрес, то по-добре да е постоянния (за повече точки). Имайте на предвид, че въпреки това най-вероятно ще е в частна детска. Като цяло няма места в държавните, а в новите квартали положението е още по-тежко.

# 4
  • Варна
Здравейте
И аз имам подобрен въпрос. Имаме настоящ адрес в София ,но сега ще го сменяме с постоянен като промяната ще се случва от гр Варна към гр София . Предстои ни кандидатстване за 1-ва градинска група ,но ето това уточнение ме обърква

Не се счита за промяна на постоянния или настоящия адрес, ако промяната на адреса е на територията на Столична община

Ако кандидатстваме по новия постоянен адрес означава ли ,че ще.получим 3т.,защото  ще е адрес през последната една година или понеже сменям настоящ в София към постоянен в София ще имаме макс точки за постоянен.

# 5
Смятайте го 3г. напред, аз така го разбирам това “3г. постоянен адрес на територията на столична община” тоест най-рано тази 1 допълнителна точка ще я вземете след 3г. Аз смених своя адрес късно, изпуснахме за 2 яслена точката и няма да ни приемат на 99,9%, сменя се Л.К и книжката и талона на колата ако не е регистрирана в София. Единствено зор видях в КАТ, голямо чакане 💀

# 6
Смятайте го 3г. напред, аз така го разбирам това “3г. постоянен адрес на територията на столична община” тоест най-рано тази 1 допълнителна точка ще я вземете след 3г. Аз смених своя адрес късно, изпуснахме за 2 яслена точката и няма да ни приемат на 99,9%, сменя се Л.К и книжката и талона на колата ако не е регистрирана в София. Единствено зор видях в КАТ, голямо чакане 💀

Здравейте, понеже съм в същата ситуация със смяна на постоянния адрес за евентуална точка за ДГ.. Изисква ли се медицинско при смяната на шофьорската и в КАТ наложи ли ви се да минавате през каналите ?

Общи условия

Активация на акаунт