Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 961
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Не казвам, че не е добър. Само отговорих на въпроса защо се агитира за него във Фейсбук.

Иначе имам опит и с Карлъкая. На първичен преглед дори ми прегледа гърдите за евентуални кисти. Висок професионализъм. Не зная защо самата клиника допусна да развали качеството.
И изпусна опитния си ембриолог да избяга
Вие сериозно ли мислите,че успехът но такава голяма ембриология,като тази на Бахчеджи,може да се дължи на един ембриолог,който разбираш ли си бил тръгнал.Изчетох всички глупости, за избягалия ембриолог в Белгия,заради ,който Бахчеджи вече имат ембриология,която не става,стига направо са нелепи тези неща.Наистина ли мислите,че тези клиники и ембриологии се дължат на един единствен лекар или ембриолог?Карлъкая беше в Мемориал,като се измести в Бахчиджи,да не би Мемориал да не се справят?Това са клиники с огромен ресурс от специалисти,техника,координация,посредници.

# 226
Доктор Тургут не работи с посредници. Аз се опитах да си запиша час чрез посредник, но ми отказаха, защото не работел с посредници.Трябваше да се свържа с координаторката му. А кой агитира във фейсбук не мога да кажа.

# 227
Доктор Тургут не работи с посредници. Аз се опитах да си запиша час чрез посредник, но ми отказаха, защото не работел с посредници.Трябваше да се свържа с координаторката му. А кой агитира във фейсбук не мога да кажа.

Не може ли да се запише час при него чрез Турмед например?2021 поне през тях записах ..

# 228
Мисля Неджати се казваше ембриолога. Беше известен и навярно много добър. От тази тема разбрах че е заминал да практикува в Белгия.

Турмед бяха посредницити на Тургут. Сега посредници може да са и координаторките.

# 229
  • София
Били са когато е работил в Мемориал и Бахчеджи. Сега вече не.

# 230

Не може ли да се запише час при него чрез Турмед например?2021 поне през тях записах ..
2022 август точно през тях не успях

# 231
Здравейте - имам няколко въпроса и много ще се радвам да споделите опит.

Комуникация с болниците и координатори:
До колкото разбирам за посещение в Бахчеджи и при Тургут върви леко комуникацията и няма проблем с местните координатори (за запазвне на часове, уточняване на дати за пътуване, въпроси за рецепти и лекарства и т.н).
Изключение прави Мемориал и ако съм се спряла на тази болница, би било по щадящо за мен да е през посредник в БГ?
Може ли някой да даде отзиви за  American hospital в Истанбул? И по конкретно за Д-р Бюлент Урман?

Много се чудя, дали да използвам посредник от БГ или не, мисля си, че биха били полезни за насочване към подходящ лекар/болница.

Стимулация и доминантни фоликули – този въпрос много ме тормози, винаги правя доминантен фоликул, без значение дали правя със или без стимулация. Някой има ли опит с това, ще бъде ли различна стимулацията там? ( ясно, че лекарствата са с различно качество, но все пак) . Над 40г съм , но и преди това беше така.

Въобще как избирате лекар? Бих се радвала на всякакъв съвет, от толкова четене и ровене се обърквам.
Аз например имам над 10 опита в БГ, ние сме с мъжки фактор, но това не значи , че аз също нямам проблем, просто не са го откирили още.
Досега винаги съм имала яйцеклетка, правим ембрион и почти винаги стига до 5 ден, просто няма имплантация.

# 232
По БТВ сега в Светът на здравето ще дават проф. Кахраман,гледайте.

# 233
Здравейте - имам няколко въпроса и много ще се радвам да споделите опит.

Комуникация с болниците и координатори:
До колкото разбирам за посещение в Бахчеджи и при Тургут върви леко комуникацията и няма проблем с местните координатори (за запазвне на часове, уточняване на дати за пътуване, въпроси за рецепти и лекарства и т.н).
Изключение прави Мемориал и ако съм се спряла на тази болница, би било по щадящо за мен да е през посредник в БГ?
Може ли някой да даде отзиви за  American hospital в Истанбул? И по конкретно за Д-р Бюлент Урман?

Много се чудя, дали да използвам посредник от БГ или не, мисля си, че биха били полезни за насочване към подходящ лекар/болница.

Стимулация и доминантни фоликули – този въпрос много ме тормози, винаги правя доминантен фоликул, без значение дали правя със или без стимулация. Някой има ли опит с това, ще бъде ли различна стимулацията там? ( ясно, че лекарствата са с различно качество, но все пак) . Над 40г съм , но и преди това беше така.

Въобще как избирате лекар? Бих се радвала на всякакъв съвет, от толкова четене и ровене се обърквам.
Аз например имам над 10 опита в БГ, ние сме с мъжки фактор, но това не значи , че аз също нямам проблем, просто не са го откирили още.
Досега винаги съм имала яйцеклетка, правим ембрион и почти винаги стига до 5 ден, просто няма имплантация.
Здравейте!Относно избора на клиника,както сте разбрала,така е.Ако е за Бахчеджи или д-р Емре Тургут,преводачите,които работят с тях ще ви свършат всичко.Ако се насочите към Мемориал,ползвайте Турмед примерно,като посредник.Относно избора на лекар,в Бахчеджи първичния преглед е 250 евро,при Тургут не знам колко е,в Мемориал е безплатен.Съветвам ви,да отидете поне на две места,да съберете информация, вие да си усетите вашия лекар и с доверие и вяра да  поемете пътя.Където и да изберете,за мен няма да сгрешите, висок професионализъм.
Само един въпрос,щом всеки път няма имплантация, правени ли са имунологични изследвания?

# 234
Липсата на имплантация може да е нещо съвсем различно,понякога може да е нещо много дребно. При мен имплантация липсваше при два трансфера, след което ви назначиха хистероскопия и се откри полип в матката,който е бил причината да няма имплантация. Полипите действат като,,спирала,,, пречат на имплантацията..

# 235
Здравейте - не знам, как мога да тагна тук, без да копирам целия текст, за да отговоря конкретно на някого. Правила съм имунология при Русев, ( и при Балтаджиева) имам имах висока популация на НК клетки и бях положителна за ембриотоксини, също така и тромбофилия имам. Вече имам една вливка имуноглобулин и след трансфер си поставям Фракси. Без успех. Имам хистероскопия, махнаха ми малък полип, но след това отново нямаше имплантация. Имала съм имплантация само в началото когато правих инсеминация (просто не се задържа, но тогава не знаех за тромбофилията) , но нито от едно инвитро.

# 236
Здравейте - не знам, как мога да тагна тук, без да копирам целия текст, за да отговоря конкретно на някого. Правила съм имунология при Русев, ( и при Балтаджиева) имам имах висока популация на НК клетки и бях положителна за ембриотоксини, също така и тромбофилия имам. Вече имам една вливка имуноглобулин и след трансфер си поставям Фракси. Без успех. Имам хистероскопия, махнаха ми малък полип, но след това отново нямаше имплантация. Имала съм имплантация само в началото когато правих инсеминация (просто не се задържа, но тогава не знаех за тромбофилията) , но нито от едно инвитро.
Ембрионите,които имплантирате,минали ли са генетично изследване ПИД и знаете ли с какво горе долу качество ви слагат,то опитите са много,но поне да видим правите ли качествени ембрион

# 237
Ембрионите,които имплантирате,минали ли са генетично изследване ПИД и знаете ли с какво горе долу качество ви слагат,то опитите са много,но поне да видим правите ли качествени ембрион

До сега не съм правила ПИД . Ембриолозите ми казаха , че са с добро качество и всички стигаха до бластоцист (имала съм лош ембрион само при стимулация) . Не си спомням какъв клас/степен са по размер и фрагментация, но и честно казано доста оскъдна информация са ми давали , като документи и не знам, дали я имам. Според различни ембриолози правя добри ембриони, ама знам ли.

# 238
По принцип имунологията е най-рядката причина за липса на имплантация. Изследването на периферна кръв като цяло е загуба на пари и време. Важна е имунологичната маточна биопсия! Най-честата причина за липсата на имплантация е генетично увреден ембрион. Може да е с най-висока морфологична оценка, но да има тежки генетични аномалии. Това е причината да съветвам да се прави ПИД. Ако ембрионите са здрави, тогава се търси проблем в матката или хормоните. Задължително се прави и хистероскопия с микробиологична, вирусологична и имунологична биопсии, също и цветна снимка на тръбите. Понякога причината е отклонение в някоя от биопсиите, може да е токсична течност, която се отделя от тръбите при хидросалпингс или пък полип, неправилна форма на матката и т.н.. Не винете НК клетките или тромбофилията за повтарящи се имплантационни неуспехи. Тромбофилията има основна роля при вече налична имплантация. Там са важни коагулацията и доплерът, а не имаш или нямаш мутации.

Само ще допълня, че ПИД е задължителен при:
1) тежък мъжки фактор и ИЯР, без значение от възрастта, защото ИЯР може да има и при млади момичета;
2) Задължително при двойки над 40 год. Аз лично бих го препоръчала и при двойки над 35 год., поради нездравословния начин на живот;
3) Разбира се и при отклонения в кариотипа и наследствени заболявания;
4) Не на последно място, при млади двойки с неизяснен или тубарен стерилитет- при липса на успех след два трансфера, когато са изключени всички други фактори.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 08:52 от Kactus

# 239
По принцип имунологията е най-рядката причина за липса на имплантация. Изследването на периферна кръв като цяло е загуба на пари и време. Важна е имунологичната маточна биопсия! Най-честата причина за липсата на имплантация е генетично увреден ембрион. Може да е с най-висока морфологична оценка, но да има тежки генетични аномалии. Това е причината да съветвам да се прави ПИД. Ако ембрионите са здрави, тогава се търси проблем в матката или хормоните. Задължително се прави и хистероскопия с микробиологична, вирусологична и имунологична биопсии, също и цветна снимка на тръбите. Понякога причината е отклонение в някоя от биопсиите, може да е токсична течност, която се отделя от тръбите при хидросалпингс или пък полип, неправилна форма на матката и т.н.. Не винете НК клетките или тромбофилията за повтарящи се имплантационни неуспехи. Тромбофилията има основна роля при вече налична имплантация. Там са важни коагулацията и доплерът, а не имаш или нямаш мутации.
На вас не ви ли е много странно,над 10 опита без имплантация и на жената не и е предложен ПИД,да не говорим за всички видове изследвания,за които вие говорите?При 2 неуспеха,не би ли трябвало да се търси причината за липса на имплантация,то като проблемът си стои и 100 трансфера да направиш,само им губят времето и стресират хората с неуспехите?

Общи условия

Активация на акаунт