Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 971
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
petiapetrova1965, чудя се на тези лекари....не проследих цялата дискусия и не обърнах внимание къде са правени тези опити. Аз лично за България не се изненадвам, защото там имах безброй излишни изследвания.....6 трансфера без имплантация и заминах за Турция. Първото изследване, което направихме на място в Истанбул беше кариотип. Хистероскопията с биопсиите ги направих в България и занесох записа с резултатите в Турция. Препоръчвам да се направи в Турция, ако хората имат финансова възможност, но аз лично останах доволна от мини операцията при Калчев. Но 10 трансфера и да не се направят тези основни изследвания....аз лично имам и две лапароскопски операции/причината бяха тръбите, тежката поликистоза/. Кариотипът трябва да стане задължително изследване при стартиране на инвитро процедура, заедно с цветната снимка, маточни биопсии(преди трансфер, а не само обикновена микробиология на влагалището) и спермограма. ПИД да стане задължителен при възраст над 35год., дори при нормален кариотип. По този начин ще се спестят мнооого излишни обречени трансфери.
ПП при нас разковничето беше в кариотипа и задължителния ПИД. Имах и леки сраствания в матката от зле направена преди това диагностична хистероскопия в друга болница. Калчев оправи пораженията. СПКЯ също играе важна роля в подготовката за трансфер, защото доста от хормоните не са в норми без лекарства....например на ЩЖ, висок инсулин и т.н. Строго следене на хормоните, добра маточна среда и генетично здрав ембрион са пътят към успеха. Останалото вече е Божа работа. 🙏

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 23:33 от Kactus

# 241
petiapetrova1965, чудя се на тези лекари....не проследих цялата дискусия и не обърнах внимание къде са правени тези опити. Аз лично за България не се изненадвам, защото там имах безброй излишни изследвания.....6 трансфера без имплантация и заминах за Турция. Първото изследване, което направихме на място в Истанбул беше кариотип. Хистероскопията с биопсиите ги направих в България и занесох записа с резултатите в Турция. Препоръчвам да се направи в Турция, ако хората имат финансова възможност, но аз лично останах доволна от мини операцията при Калчев. Но 10 трансфера и да не се направят тези основни изследвания....аз лично имам и две лапароскопски операции/причината бяха тръбите, тежката поликистоза/. Кариотипът трябва да стане задължително изследване при стартиране на инвитро процедура, заедно с цветната снимка, маточни биопсии(преди трансфер, а не само обикновена микробиология на влагалището) и спермограма. ПИД да стане задължителен при възраст над 35год., дори при нормален кариотип. По този начин ще се спестят мнооого излишни обречени трансфери.
В България са и всичките опити.Вярвам,че в Турция ще открият проблема и ще им помогнат да имат детенце.

# 242
ПП при нас разковничето беше в кариотипа и задължителния ПИД. Имах и леки сраствания в матката от зле направена преди това диагностична хистероскопия в друга болница. Калчев оправи пораженията. СПКЯ също играе важна роля в подготовката за трансфер, защото доста от хормоните не са в норми без лекарства....например на ЩЖ, висок инсулин и т.н. Строго следене на хормоните, добра маточна среда и генетично здрав ембрион са пътят към успеха. Останалото вече е Божа работа. 🙏

Kactus и petiapetrova1965
Аз не съм правила кариотип, само мъжът ми, заради азооспермията и пак, доста време им отне да ни насочат. Правила съм хистероскопия, но нямам диск/файл, само епикриза, другата седмица, ще си я поискам от доктора. За съжаление, когато не попаднеш на правилните лекари, нещата се проточват във времето и междувременно ТСХ то ми не е оптимално и се появи ИР. Наистина, трябва накарая  и частица божествено🙏

# 243
При мъжки фактор, пид си е задължителен. Моят мъж е с тази диагноза( азооспермия) и успешните ни трансфери бяха на ембриони след пид, а при мен хистеро с надраскване.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 04:05 от mileneira

# 244
Кактус, отдавна не бях чела толкова верен и изчерпателен отговор. Добре е поста да се копира на първа страница.
Напредналата възраст също е основен фактор за генетични аномалии на ембрионите.
Подкрепям, че тромбофилията не влияе на имплантацията. Аз също имам тромбофилия с мутация на два гена. Дъщеря ми зачена спонтанно след неуспешен ЗЕТ. Започнах клексана едва десетина дни след предполагаемата имплантация

# 245
ALMIRRA, радвам се да бъда полезна, защото изминах много дълъг и мъчителен път, докато стигнах до успеха. Искам с този си коментар да спестя пътя и мъките на други двойки, които се борят за рожба. ☀️🍀🙏❤️ Нека всяка една жена, бленуваща за детенце, да стане майка 🤗
ПП допълних си горния коментар за случаите, когато трябва да се прави ПИД, за да е още по-изчерпателен. ☀️

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 08:55 от Kactus

# 246

Kactus и petiapetrova1965
Аз не съм правила кариотип, само мъжът ми, заради азооспермията и пак, доста време им отне да ни насочат. Правила съм хистероскопия, но нямам диск/файл, само епикриза, другата седмица, ще си я поискам от доктора. За съжаление, когато не попаднеш на правилните лекари, нещата се проточват във времето и междувременно ТСХ то ми не е оптимално и се появи ИР. Наистина, трябва накарая  и частица божествено🙏
За ИР ако решите ми пишете,мога да ви помогна,при мен това се оказа проблема.

# 247
При мъжки фактор, пид си е задължителен. Моят мъж е с тази диагноза( азооспермия) и успешните ни трансфери бяха на ембриони след пид, а при мен хистеро с надраскване.

Благодаря, mileneira
Да, явно е така, за ПИД. Тук не са ми предлагали, но не мисля, че така или иначе бих се съгласила да го направя в България. В Турция, доколкото виждам така или иначе ще го направят.

# 248

Благодаря, mileneira
Да, явно е така, за ПИД. Тук не са ми предлагали, но не мисля, че така или иначе бих се съгласила да го направя в България. В Турция, доколкото виждам така или иначе ще го направят.
В България Пид,не мисля че изобщо могат да направят както трябва.

# 249
  • София
11 опита имам в Щерев. Настоявах за ПИД и нито веднъж не се съгласиха да направят. Ембрионите ми били малко, шанса да ги повредят съществувал, не давал никакви гаранции ПИД. В Турция ми казаха трансфер без ПИД няма да правим, задължителен ПИД.
Препоръчвам ви да правите ПИД и да не се правят излишни трансфери.

# 250
Някой изисквал ли е ЕМБРИОСКОП, каква е цената и заслужава ли си този допълнителен разход?
Sunny, аз не вярвам някъде в Турция да работят без ембриоскоп в 21век. За мен е нелепо това, което се случва в България, такава апаратура да се счита за лукс, да не я има във всички клиники, а където я има да си запазваш места и да те карат да плащаш за нея... (Същото важи и за допълнителните процедури и обработки на клетките, за които те питат и те карат да доплащаш).
Ние бяхме при д-р Тургут и изобщо не са ни питали за такива неща искаме ли, не искаме ли, както тук. Смятам, че ембриолозите знаят най-добре какво точно трябва да приложат и това си влиза в пакетната цена.
За протокола: резултатът ни е положителен от първия път Simple Smile

Браво поздравления. Колко излезе цялата процедура?

# 251
Когато тръгнеш по този път на инвитрото, си много лабилен, раним и се влияеш от думата на всеки( поне при мен Беше така). Абсолютно всеки упрек, всяко мнение на лекар или страничен човек ми влияеше. Имаше много мнения, от лекари тук в България,че няма Как да стане, че с тази диагноза която имаме е абсурд да имаме дете, и че в Турция само ни лъжат за да ни вземат парите. Човек освен с всичко друго по този труден път,трябва да се бори и да може за устои и на подобни мнения и подмятания. Просто е огромно психическо натоварване всичко това.
Е,не се отказахме направихме колкото опита трябваше и накрая имаме деца. Просто трябва човек да не се отказва, колкото и да е трудно. При инвитрото нямат деца само тези които са се отказали. Ако не се отказвате и продължавате, рано или Късно ще имате вашата рожба. Казвам го на всички,които са тръгнали по пътя на инвитрото какъвто и да е проблемът ви,каквато и да е възрастта ви, ако продължавате( дори и с донорска яйцеклетка) вие ще имате дете някой ден. Убедена съм в това,което казвам!

# 252
  • София
Моя приятелка е психически съсипана след посещение при Персенска, която й казала че яйцеклетките са й истински боклук и какво очаква на 41 години. Не разбирам доктори, които се отнасят така с пациенти, но не мога да разбера и колко зъл човек трябва да си да убиваш мечтите на някой за дете със статистики, във форум, който трябва да е за подкрепа. Не очаквам дамата публикувара графиката да си посипе главата с пепел, няма и нужда. Но се надявам жената, за която се отнасят тези думи да не се отчае и да знае, че стават чудеса /моят трансфер беше 2 дни преди Великден и родих 2 дни след Коледа/.

# 253
Здравейте, някой ползвал ли е клона на Бахчеджи в София, всякаква информация би ми била полезна, тъй като все още не съм избрала клиника.

# 254
Здравейте, някой ползвал ли е клона на Бахчеджи в София, всякаква информация би ми била полезна, тъй като все още не съм избрала клиника.

Лично не съм,но разучавах нещата за сестра ми и ми писа едно момиче от фейсбук,което сподели негативен опит откъм отношение,неглижиране на нещата,започване на стимулация при условия в които е било ясно,че няма да е благодатно за добри яйцеклетки и т.н Дано се включат и други момичета,пак казвам това не е мой личен опит

Общи условия

Активация на акаунт