Клиники в Истанбул- тема 19

• 39 001
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
В тази тема не се говори лошо за никоя клиника и лекар, защото това значело, че сме "изтъкани от злоба" и "човек каквото носи в себе си, това вижда в другите" и други такива популярни изказвания, които разбира се не са подплатени с факти а само с епитети. Не че това помага на някой. Нека някой сега похвали Бахчеджи моля ви се, че аз не мога, просто няма за какво да се хвана! А да, хубаво кафе правят в Софийският клон наистина.

# 256
  • Be realistic - plan for a miracle.
Моя приятелка е психически съсипана след посещение при Персенска, която й казала че яйцеклетките са й истински боклук и какво очаква на 41 години. Не разбирам доктори, които се отнасят така с пациенти, но не мога да разбера и колко зъл човек трябва да си да убиваш мечтите на някой за дете със статистики, във форум, който трябва да е за подкрепа. Не очаквам дамата публикувара графиката да си посипе главата с пепел, няма и нужда. Но се надявам жената, за която се отнасят тези думи да не се отчае и да знае, че стават чудеса /моят трансфер беше 2 дни преди Великден и родих 2 дни след Коледа/.

Наистина ли е използвала това фразиране, "истински боклук"?
За тази лекарка се носят легенди иначе за отвратителното ѝ, нагло и безпардонно отношение. Започва да говори за ДЯ на жени на около 32-33 заради ниско АМХ и въобще действа като каруцарка, включително с моя приятелка.
Аз винаги съм казвала, дори наскоро в друга тема, че подобен тип непрофесионални и увреждащи психичното здраве изказвания трябва да бъдат подсъдни и да се завеждат сигнали срещу такива хора. Обратно, повечето сме толкова сплашени, че пипаме с меки ръкавички там, плачем си тайно и никой не смее да вдигне глава и да се опълчи срещу тая нечовещина. А може би това е, защото всички те, които храчат по над 40-годишните за това, че "сега са се сетили" нямат идея кой и защо е стигнал до тази възраст без дете. Аз пробвам за дете от 28-годишна, когато в кабинетите ме гонеха да се прибирам вкъщи да правя секс (инвитро светила, не гинеколози), а сега е 10 години по-късно, дете няма, съдбата беше брутална в намесата си по всякакви начини да ми попречи и всъщност... ако някой посмее да ми прав реплики за нещо такова, буквално ще му оглася клиниката така, че ще ме запомни за цял живот.

# 257
petiapetrova1965, чудя се на тези лекари....не проследих цялата дискусия и не обърнах внимание къде са правени тези опити. Аз лично за България не се изненадвам, защото там имах безброй излишни изследвания.....6 трансфера без имплантация и заминах за Турция. Първото изследване, което направихме на място в Истанбул беше кариотип. Хистероскопията с биопсиите ги направих в България и занесох записа с резултатите в Турция. Препоръчвам да се направи в Турция, ако хората имат финансова възможност, но аз лично останах доволна от мини операцията при Калчев. Но 10 трансфера и да не се направят тези основни изследвания....аз лично имам и две лапароскопски операции/причината бяха тръбите, тежката поликистоза/. Кариотипът трябва да стане задължително изследване при стартиране на инвитро процедура, заедно с цветната снимка, маточни биопсии(преди трансфер, а не само обикновена микробиология на влагалището) и спермограма. ПИД да стане задължителен при възраст над 35год., дори при нормален кариотип. По този начин ще се спестят мнооого излишни обречени трансфери.
ПП при нас разковничето беше в кариотипа и задължителния ПИД. Имах и леки сраствания в матката от зле направена преди това диагностична хистероскопия в друга болница. Калчев оправи пораженията. СПКЯ също играе важна роля в подготовката за трансфер, защото доста от хормоните не са в норми без лекарства....например на ЩЖ, висок инсулин и т.н. Строго следене на хормоните, добра маточна среда и генетично здрав ембрион са пътят към успеха. Останалото вече е Божа работа. 🙏

Kactus и petiapetrova1965
Аз не съм правила кариотип, само мъжът ми, заради азооспермията и пак, доста време им отне да ни насочат. Правила съм хистероскопия, но нямам диск/файл, само епикриза, другата седмица, ще си я поискам от доктора. За съжаление, когато не попаднеш на правилните лекари, нещата се проточват във времето и междувременно ТСХ то ми не е оптимално и се появи ИР. Наистина, трябва накарая  и частица божествено🙏
За ИР ако решите ми пишете,мога да ви помогна,при мен това се оказа проблема.

petiapetrova1965, само минавам да кажа, че съм ви писала на лично за ИР, когато имате възможност да ми разкажете какво е помогнало.

# 258
Моя приятелка е психически съсипана след посещение при Персенска, която й казала че яйцеклетките са й истински боклук и какво очаква на 41 години. Не разбирам доктори, които се отнасят така с пациенти, но не мога да разбера и колко зъл човек трябва да си да убиваш мечтите на някой за дете със статистики, във форум, който трябва да е за подкрепа. Не очаквам дамата публикувара графиката да си посипе главата с пепел, няма и нужда. Но се надявам жената, за която се отнасят тези думи да не се отчае и да знае, че стават чудеса /моят трансфер беше 2 дни преди Великден и родих 2 дни след Коледа/.

Наистина ли е използвала това фразиране, "истински боклук"?
За тази лекарка се носят легенди иначе за отвратителното ѝ, нагло и безпардонно отношение. Започва да говори за ДЯ на жени на около 32-33 заради ниско АМХ и въобще действа като каруцарка, включително с моя приятелка.
Аз винаги съм казвала, дори наскоро в друга тема, че подобен тип непрофесионални и увреждащи психичното здраве изказвания трябва да бъдат подсъдни и да се завеждат сигнали срещу такива хора. Обратно, повечето сме толкова сплашени, че пипаме с меки ръкавички там, плачем си тайно и никой не смее да вдигне глава и да се опълчи срещу тая нечовещина. А може би това е, защото всички те, които храчат по над 40-годишните за това, че "сега са се сетили" нямат идея кой и защо е стигнал до тази възраст без дете. Аз пробвам за дете от 28-годишна, когато в кабинетите ме гонеха да се прибирам вкъщи да правя секс (инвитро светила, не гинеколози), а сега е 10 години по-късно, дете няма, съдбата беше брутална в намесата си по всякакви начини да ми попречи и всъщност... ако някой посмее да ми прав реплики за нещо такова, буквално ще му оглася клиниката така, че ще ме запомни за цял живот.
Колко познато....Аз също бях пациента на Персенска. За нея има цяла тема.....Отношението и е отвратително. Да не говорим как протича преглед при нея. Не си губете времето. Съжалявам,че си изгубих времето с тази жена,но явно така е трябвало да стане. Аз лично избягах в Мемориал.

# 259
Здравейте! Някоя от вас чувала ли е за проф.д-р Hasan Faruk Buyru , до колкото знам преди е бил в частен кабинет , похвалиха ми го много местни хора който живеят там , но не съм чувала отзиви на никой тук в България.

# 260
  • София
Здравейте! Някоя от вас чувала ли е за проф.д-р Hasan Faruk Buyru , до колкото знам преди е бил в частен кабинет , похвалиха ми го много местни хора който живеят там , но не съм чувала отзиви на никой тук в България.
Привет, чувала съм за този лекар от приятелки в Истанбул ,че е много добър.Предимно местни ходели при него,в България не е известен.До колкото знам, преди е работил в болница Хизмет - Мемориал а сега си има частен кабинет и извършва пункции  в Аджъбадем в момента.
Ако желаете евентуално мога да Ви дам координати да си запишете час.

# 261

Аз ходих при него след перацията в България, на която българските светила ми осакатиха яйчника. Той тотално промени лечението, което ми беше изписано в България и категорично отхвърли нуждата на операцията, която ми беше направена. Прав беше! Мисля, че е с произход от турските араби. Мого добро отношение и висок професионализъм. Спокоен човек. Тогава беше в частен кабинет. Сега къде е ? По онова време мисля не се занимаваше с инвитро. Затова не продължих при него. Аз останах само с добри впечатления. Сестрите също бяха много в час с материала

# 262
Здравейте, дали някой ползва турска сим или е-сим, когато е в Турция? Ще ми трябва интернет, за да мога да работя по време на стимулацията. Ако някой има съвет за подходящи пакети с интернет.

(Интернет пакетите за роуминг в Турция от БГ провайдърите са недостатъчни).

# 263
  • София
Здравейте, дали някой ползва турска сим или е-сим, когато е в Турция? Ще ми трябва интернет, за да мога да работя по време на стимулацията. Ако някой има съвет за подходящи пакети с интернет.

E-sim ползвах от airalo,мен ме устройваше

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 16:20 от leo 18

# 264
Ние използваме приложението Nomad. За около 30-35 лв си купувате 5-10 GB за 30 дни.

# 265

Погледнете цените в няколко приложения, щом мрежата в на Тюрк телеком ще имате сигнал. Ползвам Airalo или Global Yo, където цената ме устройва повече, като вземам най-големия пакет.

# 266
Здравейте, аз използвам maya.net
Работи перфектно, може да разгледата и да си изберете за колко време ви трябва.
https://maya.net/

# 267
Здравейте,
Можете ли да ме ориентирате за цената на PGT в Мемориал?

# 268
Здравейте,

Здравейте,

Последно (преди две седмици) цената беше 400 долара на ембрион.

# 269
  • София
Здравейте,
Аз платих 400долара,сега може и да са вдигнали цените .

Общи условия

Активация на акаунт