Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 827
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мемориал. Пункцията ми беше на 1.3.2024. Не съм плащала длза съхранение за периода от пункция до трансфер. Аз платих за една година на 2ри май 2024/тогава ми беше трансфера/ и ми казаха, че това е за една година до 01.5.2025.
До момента не са се свързвали с мен да искат пари /ако го броят от пункция/.
Преди 10тина дни ми писаха с въпрос дали съм родила и подробности за бебчето, явно си водят статистика.

# 316
Имате ли информация до каква възраст правят инвитро в Турция, има ли ограничение някакво?

# 317
Имате ли информация до каква възраст правят инвитро в Турция, има ли ограничение някакво?

Няма някакво законово ограничение. Има само изискване партньорите да има брак.
Тук има и дами на 47 г които правят процедури. По-рано докторите отказваха на жени след 42, 43 по тяхна лична преценка. Може да правите инвитро на всяка възраст, стига доктора да е съгласен да ви приеме.
Аз все пак мисля, че след 44г донор Я е по-добрия вариянт. Защото бременностите след тази възраст са по-скоро изключение

# 318
Момичета, аз утре стартирам първа стимулация в Мемориал. Понеже ще пътувам през нощта знаете ли дали трябва да съм гладна/жадна за кръвните изследвания? На мен ми казаха да не пускам тук хормони на 1ви ден, а направо при тях на 2ри ден.

# 319
Не, не трябва. Освен ако не сте се разбрали да пускате пролактин или ТСХ. Но пролактин се пуска когато не сте стресирани, така че не звучи подходящо след пътуване през нощта. Ако са просто естрадиол, ЛХ, прогестерон няма проблем.

# 320
Момичета, някоя от вас има ли опит с хормонална терапия със Золадекс, за 2 месеца, за намаляване на размерите на миома/и? След терапията се надяваме да преминем към трансфер.

Може да ми пишете на лични, за да не разводняваме темата Simple Smile

Благодаря предварително!

# 321
Да,аз съм била золадекс преди трансфер.

# 322
Момичета, някоя от вас има ли опит с хормонална терапия със Золадекс, за 2 месеца, за намаляване на размерите на миома/и? След терапията се надяваме да преминем към трансфер.

Благодаря предварително!

Аз пък "изядох" цели 4 золадекса за 4 поредни месеца след операцията. От назначени 6 броя. Целта беше ограничаване на захранването на ендометриозата с кръв от МЦ. Не съм имала мома и не зная как стоят нещата с нея, но пък това което знам е, че ако е извънматочна или малка маточна не пречи за бременност.
В Турция ли ви изписаха Золадекса? Обикновено го изписват в България, а в Турция не са му фен. На мен Турците ми спряха Золадекс протокола изписан от България

# 323
Аз съм и с интрамурални миоми, и с ендометриоза, но конкретно хормоналната терапия е насочена към единия миом, който е по-голям и променя формата на матката, но не говорят за оперативно отстраняване на този етап.
Иначе, терапията със Золадекса ми е назначена от Турция.

Благодаря предварително!

Аз пък "изядох" цели 4 золадекса за 4 поредни месеца след операцията. От назначени 6 броя. Целта беше ограничаване на захранването на ендометриозата с кръв от МЦ. Не съм имала мома и не зная как стоят нещата с нея, но пък това което знам е, че ако е извънматочна или малка маточна не пречи за бременност.
В Турция ли ви изписаха Золадекса? Обикновено го изписват в България, а в Турция не са му фен. На мен Турците ми спряха Золадекс протокола изписан от България

# 324
В Турция все пак си знаят работата. Инжекцията със сигурност ще супресира и двете състояния. След двете инжекции вероятно ще измерят размера на миомата и ще преценят дали да продължите още малко със Золадекса.
Самото поставяне на инжекцията не е чак толкова страшно, колкото изглежда. Неприятни са симптомите на менопауза, особено нощем.
Надявам се инжекцията да не е скъпа като едно време. Някои дами прекратяваха лечението си, защото не могат да си го позволят

# 325
Момичета, откъде си купувате лекарствата изписани от Мемориал? Аз ги взех от една аптека IDL (или нещо такова) по баирчето отдясно. Питах за отстъпка, но имаше или не така и не разбрах.
Някой беше пращал линк за проверка на цените на лекарствата, но не мога да го намеря.
Иначе за две инжекции от по 900единици Гонал дадох 16 700лири и съвсем незнам ок ли е тази цена? Моля ако някой наскоро е купувал да каже.

# 326
Сякаш тези две аптеки една до друга там по баирчето и долу по стълбите са от тези с прилични цени.

Аз имам друг въпрос - къде се проследявате в България преди трансфер? Къде могат да направят читава фоликуметрия и измерване на лигавица? Че и да реагират да ви вземат на 2ри ден от цикъла.

# 327
Не ви ли съдействат координаторите в Мемориал за лекарствата…?
При Тургут координатоката ги поръчваше и едно момче от аптеката ги носеше на място.

# 328
Съни, в Мемориал не съдействат Simple Smile

Наташинка, в началото на февруари, за два Гонал Ф 900 IU от същата аптека, съм дала малко на 15 хиляди турски лири - 15 164.35, за да съм съвсем точнa. Проверих във фактурата, която ми изпратиха.

# 329
В Мемориал на първичния преглед може ли да се говори на английски? И освен проследяващ лекар мога ли да си избера и координатор, съответно актуално към кой координатор да се насоча?

Общи условия

Активация на акаунт