Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 855
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Направете я в репродуктивна клиника. Не разчитайте на обикновена лаборатория.

# 301
Каквото и да правите в Бг, за меродавност в Турция ще ви поискат направена в Турция спермограма, когато отидете там. При нас резултатите в Турция са много по-зле отколкото в Бг. Но щом сега ви искат от България за ориентир, каквото и да пуснете ще свърши работа, стига да е от репродуктивна клиника (например Надежда ако сте в София, не е скъпа там спермограмата) и стига да включва морфология по Крюгер. Това е. Ориентир за цената пак казвам - около 150лв.

# 302
В Турция има ли дискомфорт по време на цветната снимка? Аз съм правила тук, без упойка беше, но си поставих профенид и взех хапчета за отпускане ( на мускулатурата и нервната система), по този начин не усетих нищо. Там дават ли нещо?  Аз мислех, че има болка/дискомфорт само ако нещо не е наред ( запушени тръби, сраствания). Снимката ми е отпреди 3 години и ще трябва да напарвя нова.

# 303
В Турция има ли дискомфорт по време на цветната снимка? Аз съм правила тук, без упойка беше, но си поставих профенид и взех хапчета за отпускане ( на мускулатурата и нервната система), по този начин не усетих нищо. Там дават ли нещо?  Аз мислех, че има болка/дискомфорт само ако нещо не е наред ( запушени тръби, сраствания). Снимката ми е отпреди 3 години и ще трябва да напарвя нова.
Аз лично абсолютно нищо не усетих.

# 304
Аз също.

# 305
В България това, което преживях с цветната снимка, правена от лекар, беше меко казано дискомфортно.
В Турция я направих в Ехомар, лаборанти извършиха процедурата - абсолютно нищо не усетих, чак не повярвах. Имам миоми, ендометриоза, сраствания в таза и дясната тръба не е достатъчно пропусклива. Така че, не се притеснявайте, мисля, че със сигурност ще е по-леко от снимката в България Simple Smile

Поне в Ехомар не ти дават допълнително медикаменти, но мисля, че има опция процедурата да се извърши с упойка. Някой мисля, че беше писал във форума.

# 306

Здравейте, относително е дали ще боли, ако има някъде запушване, нагъване или стеснение си боли.
Там не дават никакви медикаменти преди процедурата, така че се подгответе с това което ви е помогнало на първата снимка и преди да отидете да я направят си приложете същите медикаменти.
Аз ги послушах и не взех нищо и много съжалявах след това, при мен беше много болезнено.

# 307
Аз също.

Аз правих с проходими тръби и много ме боля,но си е относително до жена,а може би и до праг на болка.

# 308
Аз също съвсем наскоро правих в Ехомар, преди това имам снимка от Шейново. Мен лично ме боля много след снимката. По пътя наобратно към БГ ми беше много подут корема, после имах зацапване няколко дни. Болеше ме в пъти повече отколкото в БГ, чак ми беше странно, т.к повечето хора, които пишат тук казват, че не са усетили нищо и не бях подготвена за този сценарий Simple Smile болката отшумя на следващия ден. Аз мисля, че всичко опира до налягането, което използват когато подават контраста. Хубавото при мен е че отхвърлиха тубарен стерилитет, така че си заслужаваше драмата Simple Smile

# 309
И аз бях в Ехомар на цветна снимка- доста ме боля по време на самата снимка. После нямах оплаквания. Явно всичко е индивидуално. Следващия път бих се подготвила с обезболяващо.

# 310
Момичета, много ви благодаря за отговорите , ще се подготвя с лекарства, за да нямам неприятни емоции.

# 311
Здравейте, нашият проблем от тип мъжки фактор, като единия тестис е закърнял а другия е с намален обем. При изследване в болница Надежда се установиха нива на Инхибин Б под 10. Няма генетични отклонения и т.н. Тестисите на мъжът ми, са били в корема и е претърпял две операции (двустранен крипторхизъм). Съответно в болница Надежда, проведохме кратко лечение, което е без резултат, Юли 2024. Бяхме посъветвани да търсим други начини. Взехме мнение и от доктор в Солун, който след преглед на изследванията, директно ни насочи към донорска сперма. Та въпроса ми е, има ли тук случаи, подобни или същите с положителен резултат в Турция. Има ли смисъл при тези нива на Инхибин Б да се правят опити в Турция? Всяка информация ще ни бъде полезна. Благодаря

Здравейте! Тъй като не влизам често , сега видях питането ви.
Ние сме с мъжки фактор с почти същият проблем. Мъжът ми проведе дълга терапия с хормони и имаме успешно ин витро в Турция. Ако искате подробна инфо, пишете ми на лично Simple Smile

# 312
Една от трите ЦС които правих беше с упойка. Според мен не си струва стреса. Напълно търпим дискомфорт е. Не мога да го характеризирам като болка

# 313
Здравейте,

Имам следния въпрос и ще помоля да споделите Вашия опит по темата (макар че май в Мемориал се плаща пакет за няколко години съхранение накуп).
Януари 2024г имах пункция в Турция, но нямах свеж трансфер, заради ПИД. Съответно платих замразяване и съхранение на ембрионите до ЗЕТ допълнително към цената на инвитро пакета по ценоразписа на клиниката = 300 евро. През юли месец 2024 ми беше трансферът, след който също заплатих 1 година замразяване и съхранение =700 евро. Трансферът ми беше успешен 🙏 ноооо от клиниката ВЕЧЕ ми искат такса за съхранение за 2 година, пък аз дори още не съм родила. Те изчислявали срока на съхранение от датата на пункция?!?!?!? Това нормално ли е ? И ако е така, защо тогава се плаща сума до ЗЕТ, като този срок те си го включват в месеците за 1 година след пункция... нещо изобщо не ми е ясно, но ми изглежда малко като злоупотреба от тяхна страна.

Скрит текст:
Ето това пише в ценоразписа, който получих в началото, но докато стигнем до ЗЕТ цените се повишиха 😁 как разбирате Вие написаното - не означава ли, че таксата за 1 година е за период от трансфера до същата дата на следваща

Ще се радвам да събера мнения  преди да се свържа с координаторите.

# 314
Ние не бяхме в Мемориал, а при друг лекар и там процедираха по същия начин - платихме за замразяване до ЗЕТ, защото при мен правиха хистероскопия и след това си платихме отделно за съхранение за календарната година, независимо, че и двете такси бяха в една година.

Общи условия

Активация на акаунт