Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 934
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, нашият проблем от тип мъжки фактор, като единия тестис е закърнял а другия е с намален обем. При изследване в болница Надежда се установиха нива на Инхибин Б под 10. Няма генетични отклонения и т.н. Тестисите на мъжът ми, са били в корема и е претърпял две операции (двустранен крипторхизъм). Съответно в болница Надежда, проведохме кратко лечение, което е без резултат, Юли 2024. Бяхме посъветвани да търсим други начини. Взехме мнение и от доктор в Солун, който след преглед на изследванията, директно ни насочи към донорска сперма. Та въпроса ми е, има ли тук случаи, подобни или същите с положителен резултат в Турция. Има ли смисъл при тези нива на Инхибин Б да се правят опити в Турция? Всяка информация ще ни бъде полезна. Благодаря

# 196
За съжаление и при млади жени се действа на принципа проба-грешка в клиниката. Като имаш неуспех, ти казват че се случва и трябва да се подготвиш психически и финансово за следващ опит. А е можело да се направят не малко изследвания. Ама нали сме ,,млади” няма нужда. 🙃

[/i]
Аз пък познавам 2 жени на 45 и една жена на 46, които след неуспехи при него, отидоха в Мемориал. Докторът може и да е добър, но в Бахчеджи ембриологията им куца. При млади жени може и да е опция, но при жени на 44+ няма смисъл от излишни експерименти.
Това,което аз лично наблюдавам в последно време на мен не ми харесва.Започнала е една тотална кампания спрямо Бахчеджи,при която се твърдят някакви нелепи неща.Да се каже,че там ембриологията не е на ниво,направо е абсурдно.От момента,в който започнаха да се дърпат хора от Мемориал, заради положението с кординаторите,изведнъж те станаха с най-добрата ембриология.Хора моля ви,не е редно.Тук в групите в момента агитацията за Мемориал е направо толкова набираща се на очи,че няма повече накъде.В групата във фейсбук е агитация за д-р Емре Тургут,всички знаят,че ембриологията в Аджибадем не става,но това се премълчава.Когато зададох въпроса,кой от тях у успял при него от първи опит,почти никой, 90 %от 2-ри,3-ти опит.
Моето инвитро беше октомври месец,както и предполагате запознахме се с други семейства там,2 бяхме при проф.Йоздавар,2 при Карлъкая и едно семейство при проф.Гюркан Боздаг,имаше и по-възрастни и по-млади от мен.Всичките сме бременни от първи опит.Оставете моя лекар,но да кажете тук,че Карлъкая не се справя с жени с намален яйчников резерв,на толкова успели жени ,години наред е нелепо.Моля ви,групата е да си казваме и хубавото и лошото ,всеки с неговия опит..но,не и да изтриваме изцяло заслугите на хора,дарили толкова много семейства с деца.Нека всеки е информиран и направи за себе си своя избор.

# 197
За съжаление и при млади жени се действа на принципа проба-грешка в клиниката. Като имаш неуспех, ти казват че се случва и трябва да се подготвиш психически и финансово за следващ опит. А е можело да се направят не малко изследвания. Ама нали сме ,,млади” няма нужда. 🙃

[/i]
Аз пък познавам 2 жени на 45 и една жена на 46, които след неуспехи при него, отидоха в Мемориал. Докторът може и да е добър, но в Бахчеджи ембриологията им куца. При млади жени може и да е опция, но при жени на 44+ няма смисъл от излишни експерименти.
Това,което аз лично наблюдавам в последно време на мен не ми харесва.Започнала е една тотална кампания спрямо Бахчеджи,при която се твърдят някакви нелепи неща.Да се каже,че там ембриологията не е на ниво,направо е абсурдно.От момента,в който започнаха да се дърпат хора от Мемориал, заради положението с кординаторите,изведнъж те станаха с най-добрата ембриология.Хора моля ви,не е редно.Тук в групите в момента агитацията за Мемориал е направо толкова набираща се на очи,че няма повече накъде.В групата във фейсбук е агитация за д-р Емре Тургут,всички знаят,че ембриологията в Аджибадем не става,но това се премълчава.Когато зададох въпроса,кой от тях у успял при него от първи опит,почти никой, 90 %от 2-ри,3-ти опит.
Моето инвитро беше октомври месец,както и предполагате запознахме се с други семейства там,2 бяхме при проф.Йоздавар,2 при Карлъкая и едно семейство при проф.Гюркан Боздаг,имаше и по-възрастни и по-млади от мен.Всичките сме бременни от първи опит.Оставете моя лекар,но да кажете тук,че Карлъкая не се справя с жени с намален яйчников резерв,на толкова успели жени ,години наред е нелепо.Моля ви,групата е да си казваме и хубавото и лошото ,всеки с неговия опит..но,не и да изтриваме изцяло заслугите на хора,дарили толкова много семейства с деца.Нека всеки е информиран и направи за себе си своя избор.

Не агитирам никого срещу Бахчеджи,вие сте успяла там и разбира се ще ги хвалите,други двойки също са успели и това е прекрасно.Мненията против Бахчеджи са от хора,които не са доволни просто,явно има и такива. Наскоро една жена разказваше за негативен опит от клона на Бахчеджи в София,все пак после си се ходи и в Истанбул ...
Друго момиче имаше два опита в Бахчеджи,при Тургут имаше една биохимична и от втори опит с близнаци.Тя сподели за доста пропуснати неща в Бахчеджи.

Изобщо нямам за цел да очерням Бахчеджи, просто споделям моите впечатления от неща,които са ми разказвали.Аз личен опит имам само с Мемориал

Странно ми е как решихте,че това е някаква организирана кампания срещу Бахчеджи,мисля,че тук всеки споделя лично мнение.

# 198
И за доктор Тургут много обширно се коментираше наскоро в неговата тема във форума точно проблема с ембриологията на Аджибадем. Надявам се всеки да изказва своето мнение без агитации.

# 199
И за доктор Тургут много обширно се коментираше наскоро в неговата тема във форума точно проблема с ембриологията на Аджибадем. Надявам се всеки да изказва своето мнение без агитации.
За да ви уверя,че аз съм човек,който говори,само това,което забелязва,си направих труда да се поровя сега.Агитацията за Д-р Емре Тургут не е в бг мама,а във фейсбук.Ето ,аз ли нещо греша или и на вас ви се струва нелепо,за всякакъв тип проблем,само той да бъде предлаган.Просто във фейсбук го забелязах за Тургут,тук е на мода ембриологията на Мемориал.Но,всички,които толкова хвалят и убеждават и там нямат успех.

# 200
  • София
Момичета, снимката в Ехомар вече е 7500 лири, правих миналата седмица.
Здравейте, предстои ми цветна снимка в Ехомар след 2 седмици. Свързах се чрез Турмед и ми изпратиха информация за цена от 6000тл. Може би има значение, че те са ми запазили.
Да, те имат договор с тях,и цените през Турмед са различни.
Глупости,няма такова нещо,че цените с тях са различни,просто са подвели с грешна информация,че е 6000тл

# 201
Здравейте, нашият проблем от тип мъжки фактор, като единия тестис е закърнял а другия е с намален обем. При изследване в болница Надежда се установиха нива на Инхибин Б под 10. Няма генетични отклонения и т.н. Тестисите на мъжът ми, са били в корема и е претърпял две операции (двустранен крипторхизъм). Съответно в болница Надежда, проведохме кратко лечение, което е без резултат, Юли 2024. Бяхме посъветвани да търсим други начини. Взехме мнение и от доктор в Солун, който след преглед на изследванията, директно ни насочи към донорска сперма. Та въпроса ми е, има ли тук случаи, подобни или същите с положителен резултат в Турция. Има ли смисъл при тези нива на Инхибин Б да се правят опити в Турция? Всяка информация ще ни бъде полезна. Благодаря

Здравейте, направете консултация с андролог в Турция. Не споменавате какво е състоянието, но предполагам какво е- азооспермия. Това състояние иска подходяща терапия, за стимулиране на сперматогенезата най-малко 3 месеца.

# 202
То агитация за всяка клиника се намира, но повечето жени пишат с опит от определена клиника/клиники. При нас е основно мъжки фактор. В Бахчеджи се назначиха изследвания само на мъжа ми. При запитване към Херис аз какво трябва да пусна освен основните TSH, FSH, LH, Антимюлеров друго не ми беше казано. На своя глава си изследвах тромбофилията и о чудо има мутации. Като изключим това при консултация в Мемориал ми назначиха един лист с изследвания. Аз съм от хората които предпочита да даде 1500 лв за изследвания, но да сведе риска от неуспех до минимум от колкото да се действа на принципа проба-грешка, ами случва се. Това което ме накара да сменя клиниката е ПИД-а. С мъжки фактор всеки втори съветва да се прави ПИД. Изследване което дава 99,9% информация за състоянието на ембриончето. За съжаление  в Бахчеджи ми се обясни как това е напълно излишно и че не можело да даде такава голяма точност за състоянието. Ако това е агитация, ще ме прощавате. Но това е тъжната действителност. По отношение на координаторките в Мемориал САМО с посредник има смисъл да се ходи - Турмед или Медикъл Караджъ. Успех на всички ни!

# 203
Petiapetrova, благодаря за информацията. Бях попаднала на тази жена и я подканих да разкаже, тъй като е интересен случай, но тя нищо не каза…
Аз не разбирам, как се преценя кой е добър и кой не. При мен и на двете стимулации колкото Я имаше на 2ри ден, толкова извадиха (1ви опит 4Я, 2ри опит 8Я) ,половината се оплождаха. Значи ли, че ембриолозите не са успели да ги развият или Я са скапани …

# 204
Petiapetrova, благодаря за информацията. Бях попаднала на тази жена и я подканих да разкаже, тъй като е интересен случай, но тя нищо не каза…
Аз не разбирам, как се преценя кой е добър и кой не. При мен и на двете стимулации колкото Я имаше на 2ри ден, толкова извадиха (1ви опит 4Я, 2ри опит 8Я) ,половината се оплождаха. Значи ли, че ембриолозите не са успели да ги развият или Я са скапани …
Извинявайте,за коя жена говорите?Разбрах,да.Жената беше споделила някъде,че е обрала хейт,че един вид прави реклама и може би,затова мълчи.
P.S Чуйте сега аз какво ще ви кажа и ви го казвам съвсем искрено.Вие сте интелигентна жена ,знаете много добре,че след определен период качеството пада,как да обвините ембриолози или лекари,всеки дава всичко от себе си.Отидете на прегледи,ако трябва на няколко места,изберете си лекар и клиника,без да слушате мен или който и да е,но когато го направите подходете с вяра и без страх.Недейте да стоите всеки ден и да мислите,еми на тази това го изследваха на мен не,дали не пропускаме нещо,дали няма да обърка доктора стимулацията, еми тя лабораторията дали няма да ги скапе ембрионите.Едно ембрионче да имате,но да си е ваше.Желая ви го с цялото си сърце и като жена,която в момента чака ви орисвам.Подкрепяйте се с мъжа си,ще се случат нещата!Прегръщам ви!

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:20 от petiapetrova1965

# 205
  • София
Ще се намеся във вашата дискусия. Вече пиша рядко тук, защото ме радва едно малко шушонче. Благодарение на Мемориал...и хич не ми дреме, кой какво казва, аз ще продължавам да ги препоръчвам, защото хората си свършиха работата. В Бг след 100х.лв и 1 инсеминация +11 опита инвитро /3 от които с ДЯ/, резултата беше кръгла нула. В Мемориал след 3 стимулации имахме здрав Е след ПИД и резултата е вече на 2 месеца. Никой не ме е залъгвал, че ще стане предвид възрастта ми /46 години/, напротив кязаха ми, че шавса ми е 10%. Описвала съм подробно историята си в темата по-назад. Координаторите са ви най-малкия проблем, важни са лекарите и протокола, който ще изберат и следват в конкретния случай.

# 206
  • Be realistic - plan for a miracle.
Честито от мен!
Аз обаче бих казала, че координаторите са също толкова важни, особено при нужда за отреагиране бързо след пункция или трансфер, или пък при дълъг протокол стимулация прилаган в България. Може яко да се счупят нещата, ако не предадат коректни инфото или се забавят с дни да върнат.

# 207
Ще се намеся във вашата дискусия. Вече пиша рядко тук, защото ме радва едно малко шушонче. Благодарение на Мемориал...и хич не ми дреме, кой какво казва, аз ще продължавам да ги препоръчвам, защото хората си свършиха работата. В Бг след 100х.лв и 1 инсеминация +11 опита инвитро /3 от които с ДЯ/, резултата беше кръгла нула. В Мемориал след 3 стимулации имахме здрав Е след ПИД и резултата е вече на 2 месеца. Никой не ме е залъгвал, че ще стане предвид възрастта ми /46 години/, напротив кязаха ми, че шавса ми е 10%. Описвала съм подробно историята си в темата по-назад. Координаторите са ви най-малкия проблем, важни са лекарите и протокола, който ще изберат и следват в конкретния случай.
О,повярвайте кординаторите са огромно звено.Защото аз лично миналата година септември месец бях на преглед в Мемориал 2023 година и останах много впечатлена и от лекари и от кординатори,установиха какъв е проблема,изпратиха ме за България да го лекувам и се разбрахме,като изследванията ми са наред ,да се обадя,направо да пристъпим към итвитро.Така и направих,август месец тази година,звънях ,писах по whatsap, писах email,до ден днешен никой не се е свързал с мен,всеки път ми се казваше,ще ви запишем час и така.Успях,чрез познати да стигна до кординаторката от 2023 година,намерих и личния номер,тя се беше изместила в Бахчеджи и аз отидох там.След това,обаче се започнаха масовите оплаквания по групите на бесни семейства,точно заради кординаторките.И ще кажа случаи,които точно тук четох.
Минава преглед по време на стимулация..трябва да се даде новата рецепта,като има да се поставя инжекция в 18 часа,в 17 и 30 часа хората продължават да висят пред аптеката и все още никой не им е изпратил рецепта.Звънят,никакъв отговор.
Друг случай..изпратена рецепта, закупени и поставени инжекции и след това се оказва,че са изпратили рецепта за друга жена и стимулацията не е успешна.
Какво да кажем и за организираните трансфери до летище,където таксито те праща на друго летище,изтупквате с багажа и ти казва кординаторите тук ме изпратиха и ти си изтърваш полета.Ако това за вас не е проблем,за мен е и то голям,достатъчно стресирани сме,да стоя и да си късам нервите по цял ден.Лекарите из цяла Турция са добри,но съдействието е много важно.

# 208
И Турмед и Караджа медикъл в лицето на техните управители биха съдействали на сто процента при ситуации в които координаторите са неадекватни.Не мога да си представя как биха допуснали да не се намесят. Ако нещата се случват с тяхно посредничество не би трябвало да има такива ситуации.

# 209
Именно. Заслужава си да се започне в Мемориал САМО с посредник. Ние се запознахме с две от координаторките на самата болница, за да ни съдействат само с попълването на документите и пускането на спермограмата. Едната дама не и разбрах името даже беше тотално неориентирана, все едно не работи на това място. Слава богу когато дойде Алие (представител на Турмед) нещата си дойдоха на мястото. Координацията е супер важна, за да може да стигне до целта за която сме тръгнали.

И Турмед и Караджа медикъл в лицето на техните управители биха съдействали на сто процента при ситуации в които координаторите са неадекватни.Не мога да си представя как биха допуснали да не се намесят. Ако нещата се случват с тяхно посредничество не би трябвало да има такива ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт