Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 912
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
На 5ти ми предстои първичен преглед при Д-р Юджел. Бяхме при него на консултация тук в Бг и като цяло ни допадна. Самата процедура по инвитрото мислим да я стартираме септември, а сега ще отидем само за първичен, цветна снимка и да видим болницата и как ще се почувстваме там. По телефона ми казаха, че мъжът ми също трябва да направи спермограма там. Въпросът ми е задължително ли е на този първичен преглед да се направи спермограмата или може и на следващ етап.
Питам от гледна точка да не ми кажат септември, когато стартираме самата процедура, че пак трябва да се прави спермограма и да плащаме 2 пъти за едно и също нещо, а в случая в момента не ни е необходима.

# 466
Съншайн, и ние сме при доктор Юджел в Мемориал. Поне при нас, на първичния преглед, държаха да се направи при тях спермограма. Стартирахме със самата стимулацията почти година по-късно и не искаха да се повтаря спермограмата. Разбира се, предполагам, че в определени случаи се налага.

Здравейте,
На 5ти ми предстои първичен преглед при Д-р Юджел. Бяхме при него на консултация тук в Бг и като цяло ни допадна. Самата процедура по инвитрото мислим да я стартираме септември, а сега ще отидем само за първичен, цветна снимка и да видим болницата и как ще се почувстваме там. По телефона ми казаха, че мъжът ми също трябва да направи спермограма там. Въпросът ми е задължително ли е на този първичен преглед да се направи спермограмата или може и на следващ етап.
Питам от гледна точка да не ми кажат септември, когато стартираме самата процедура, че пак трябва да се прави спермограма и да плащаме 2 пъти за едно и също нещо, а в случая в момента не ни е необходима.

# 467
Много благодаря за бързия отговор 🙏   Меркулина вие имахте ли успех при него и с какви впечатления сте като цяло?

# 468
В момента съм на лечение със Золадекс, след което (дано всичко да е ок) предстои подготовка за трансфер.

Лично аз съм много доволна от него, имам му доверие и се чувствам спокойна. Още при първичната консултация усетих и клиниката, и доктора като "моите" Simple Smile Прегледът беше много обстоен, внимателен, обясняват и отговарят на въпроси. По време на стимулацията доктор Юджел ме преглеждаше, с изключение на 1 преглед, нищо не претупваше.

Надявам се и вие да останете с добри впечатления и най-вече ви пожелавам успех Simple Smile

Много благодаря за бързия отговор 🙏   Меркулина вие имахте ли успех при него и с какви впечатления сте като цяло?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 16:32 от Меркулина

# 469
По-добре я направете сега, за да може ако препоръчат добавки за него, да ги взима преди започване на процедура. Ние направихме и повторна при започване на процедура, но по наше желание, за да се види дали има промяна след добавките и да преценим дали да правим ТЕСА.

# 470
  • София
Нас не са ни карали да правим отново при стартиране. Д-р Юджел е страхотен и благодарение на него имам едно прекрасно момченце на 4 месеца. Между другото ги срещнахме когато доктора беше в Бг и той искрено се радваше на бебето.

# 471
Някой правил ли е цветна снимка в Ехомар? Болезнена ли е процедурата и възможно ли е да бъде с упойка? Да вметна, че съм с двустранно отстранени тръби в следствие на 2 извънматочни, въпреки това ми казаха, че трябва да направя снимка понеже не се знае дали са отстранени както трябва и дава диагностична оценка. Досега в Бг никой не ми е казал, че е възможно да се направи цс при положение, че съм без тръби и бях малко в шок.

# 472
Аз правих сега на 21.04. и буквално не усетих нищо, но не излезе и да имам запушване. Правила съм ЦС и в Надежда преди 4 години и самото защипване на шийката беше много неприятно. Мислих че и този път ще е така, но даже не разбрах кога са започнали и кога приключи всичко. Щом са казали, че е необходима ЦС явно е възможно и във вашия случай. В интернет пише, че се прави с цел да се вид как изглежда зоната след интервенцията, която ви е правена. На нас ни предложиха неща, които не бяхме чували дори и в България просто не се правят и съществуват.
Някой правил ли е цветна снимка в Ехомар? Болезнена ли е процедурата и възможно ли е да бъде с упойка? Да вметна, че съм с двустранно отстранени тръби в следствие на 2 извънматочни, въпреки това ми казаха, че трябва да направя снимка понеже не се знае дали са отстранени както трябва и дава диагностична оценка. Досега в Бг никой не ми е казал, че е възможно да се направи цс при положение, че съм без тръби и бях малко в шок.

# 473
Цветната снимка показва и кухината на матката.

# 474
Съншайн, някои момичета казват, че и в Турция ги е боляло, така че е много индивидуално.

Поне при мен цветната снимка в Турция (Ехомар) нямаше нищо общо с неприятното изживяване в България. Имам сраствания в таза от ендометриозата и дясната ми тръба не е много пропусклива, но всичко мина много бързо и нищо не разбрах Simple Smile

Доколкото знам има опция за упойка, но трябва предварително да се запази час.

# 475
Seadrop,
Сега погледнах. За 300$ таксата е била 52 лв.
Твоята банка предлага много изгодни такси. Коя е? При мен не помня точно, но излизаше над 100лв. през банка.

На мен таксата през Wise ми излезна около 15 лв. Първо от моята сметка /дебитна карта/ се превеждат в доларовата сметка в Wise, като таксата за превод за 400 долара е 8 лв, след това за превод към Мемориал още 4 долара такса.

# 476
Nemi,
Странно, явно има някаква тънкост, която аз не съм я знаела.
Пак погледнах моя превод, аз съм превела от дебитната си към wise и те към Мемориал. Такса 52 лв. Но при мен всичко е описано в лв. Твоята карта каква е?

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 23:36 от steli4ka s

# 477
Момичета, последно вече втори път ми отказват трансфера през Wise, не посочват причина. Вероятно нещо са променили, иначе картата ми е на ОББ.
Ще се наложи да платя през банка.

[/b]
Seadrop,
Твоята банка предлага много изгодни такси. Коя е? При мен не помня точно, но излизаше над 100лв. през банка.

На мен таксата през Wise ми излезна около 15 лв. Първо от моята сметка /дебитна карта/ се превеждат в доларовата сметка в Wise, като таксата за превод за 400 долара е 8 лв, след това за превод към Мемориал още 4 долара такса.

# 478
Момичета, някоя от вас предписвали ли са ѝ Tarlusal 5 mg 2x1 за 6 дни за предизвикване на цикъл? Колко дни след приема ви дойде? Закъснява ми вече 60 дни, изпих ги и тези хапчета и пак не ми идва. Вече се чудя какво става, мисля си да не ми спря от раз цикъла… За първи път имам такова закъснение.

# 479
Момичета, последно вече втори път ми отказват трансфера през Wise, не посочват причина. Вероятно нещо са променили, иначе картата ми е на ОББ.
Ще се наложи да платя през банка.

[/b]
Seadrop,

Пишете на съпорта на Wisе, ще ви кажат какъв е проблема. Нещо, което аз не знаех при трансфер беше да не се изписват имена в полето reference.

Общи условия

Активация на акаунт