Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 709
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Момичета,вие след пункция пътувате ли за България или чакате да видите как ще се развият ембрионите?
Евентуално ако кажат,че няма да има свеж трансфер,трябва ли да сме там за някакъв допълнителен разговор/разяснения за замразения трансфер в бъдеще?

# 631
Аз мислех да си пътувам, защото имаше добре развиващи се ембриони и не се плануваше свеж трансфер, освен при лош развой на ситуацията, показващ, че по-добре да се трансферира веднага. Но лекарката въпреки това не ме пусна и останахме до 5ти ден наблизо (на морето). Имах възможност и останах, но може би ако трябваше да се връщам на работа щях да си се върна и после да тичам към Истанбул при нужда.

Останахме си за замразен трансфер по план и подготовката я коментирахме онлайн следващите 2-3 месеца. Отидох пак направо за трансфера.

# 632
Аз мислех да си пътувам, защото имаше добре развиващи се ембриони и не се плануваше свеж трансфер, освен при лош развой на ситуацията, показващ, че по-добре да се трансферира веднага. Но лекарката въпреки това не ме пусна и останахме до 5ти ден наблизо (на морето). Имах възможност и останах, но може би ако трябваше да се връщам на работа щях да си се върна и после да тичам към Истанбул при нужда.

Останахме си за замразен трансфер по план и подготовката я коментирахме онлайн следващите 2-3 месеца. Отидох пак направо за трансфера.
От 9 ембриона,накрая останах с един средно качество,и пристъпихме към свеж трансфер. Аз със сигурност бих останала.

# 633
А то,ако остане 1 ембрион и е със средно качество,предпочитат да го трансферират, а не да го замразят ли?
Питам,защото имам 3 процедури в България с два свежи трансфера и общо взето никой не ми е обяснявал детайлно,защо пристъпваме към свеж. Има шанс при замразяване и размразяване после,ако не са с отлично качество,да се увредят ли?

# 634
Предпочита се замразен трансфер по принцип, за да се нормализират нещата с хормоните и да не е тялото под ефект от стимулацията. И сякаш ако изглежда, че не се развива добре единствения останал ембрион да кажем, се преценява, че може би има по-добър шанс в матката. Иначе приоритета е да може да се направи ПИД, но за да се направи ПИД трябва ембрионът да покрива някои критерии - да е стигнал до еди какъв си етап на 5ти ден. И ако се види, че няма да стигне, се решава за свеж трансфер.

Аз не агитирам за никой от двата варианта - чакане или не, за себе си казвам, че бях наясно как вървят нещата, защото ми звъняха всеки ден, включително четвърти, а и имах опит с предишни стимулации, който ми даваше вяра в развитието на ембрионите.

# 635
А то,ако остане 1 ембрион и е със средно качество,предпочитат да го трансферират, а не да го замразят ли?
Питам,защото имам 3 процедури в България с два свежи трансфера и общо взето никой не ми е обяснявал детайлно,защо пристъпваме към свеж. Има шанс при замразяване и размразяване после,ако не са с отлично качество,да се увредят ли?
Аз слушах лекарят и ембриологът какво казват,на 5ти ден го направиха трансфера.Резултатът е една госпожица на 42 дни,която рита в кошарата.

# 636
Да не би в Турция да правят "светкавичен" ПИД?
До колкото знам, в България се взема пробата на 5-ти ден на ембриона и отнема време за резултата и за това го замразяват.

# 637
Като навсякъде другаде е ПИД-а и да, заради това, освен и заради възстановяване от стимулация, се предпочита замразен трансфер при възможност.

# 638
Здравейте, дами! Може ли да споделите опит с използването на болничен при провеждане на инвитро в Турция? Необходима ми е информация, т.к. Работя на график и искам да съм изрядна с документите, но в същото време не искам да си хабя отпуск за лечение, когато имам право на болничен.

# 639
Аз ползвах болничен само за времето на стимулация, като взех бележка за дните, които съм била в болницата и съответно я представих на моята лична лекарка. Тя ми издаде болничен за тези дни със стара дата. Аз се изненадах, т.к. бях чела тук, че дамите ходят на комисия за издаване на болничен, но на мен ми го даде личната. Явно има начин, но не е практика. За трансфера си пуснах отпуска 3 дни и не съм се занимавала с болнични, защото моята лична е леко "стисната" за болнични и да не й досаждам Simple Smile

# 640
Моята лична пък е страхлива и категорично ми отказа. Питах гинеколог, но повече от 3 дни назад също не ми даде болничен. С комисия не исках да пише какво сме правили. В крайна сметка при мен стана така, че нямах болничен и се наложи да кажа на работодателя, че имаме затруднения и съм била на изследвания (имах стара отпуска и си пуснах 10 дни). Но на практика може да се вземе обикновен болничен за 10-12 дни (стига да сте достатъчно достоверни от какво сте ,,болна”). При хистероскопията вече като разбрах, че личната не иска да дава щом напускам страната просто се наложи да играе благородната лъжа и да искам болничен, че съм болна, за да пътуваме и да направя интервенцията. Това от което всички плашат, че ще се анулира болничния не е съвсем така, защото се анулира ако се обжалва от РАБОТОДАТЕЛЯ към НОИ.
Аз ползвах болничен само за времето на стимулация, като взех бележка за дните, които съм била в болницата и съответно я представих на моята лична лекарка. Тя ми издаде болничен за тези дни със стара дата. Аз се изненадах, т.к. бях чела тук, че дамите ходят на комисия за издаване на болничен, но на мен ми го даде личната. Явно има начин, но не е практика. За трансфера си пуснах отпуска 3 дни и не съм се занимавала с болнични, защото моята лична е леко "стисната" за болнични и да не й досаждам Simple Smile

# 641
Момичета, по темата с болничния ще споделя и аз моя опит, може да е полезен.
Аз нямам инвитро в чужбина, но имам тежка операция. Още преди нея бях говорила с личния лекар. Той ми обясни, че трябва с епикризата от операцията да се явя на комисия. Отидох за операцията, като на работа бях пуснала отпуск. Когато се прибрах в България, личният лекар ми издаде електронно направление за свикване на комисия. Направлението и документите представих в болницата, в която се събират тези комисии. От опериралият ме лекар имах писмо, адресирано до комисията, в което той описваше защо ми се налага болничен и даже беше дал препоръчителен минимален срок на болничния. Беше препоръчал 3 месеца, комисията ми разреши 6. Като за всеки месец се издава нов болничен. Съответно болничният отмени отпуската, която бях пуснала, за да пътувам.
 Не мога да си спомня колко, но имаше срок, в който трябваше да подам тези документи. Може би да беше 2 седмици след операцията, не съм сигурна. Затова е хубаво и ще ви е по-спокойно, ако преговорите нещата с личния лекар преди пътуването.
Успех, момичета! 🍀

# 642
  • София
Момичета здравейте, може ли някай да ми изпрати актуални цени за Мемориал.
Благодаря предварително.

# 643
Това получих от Турмед преди месец. Може и да са променяли цените,защото за втори етап платих 2000 евро, а не 1800 евро:
Пакетна цена за ин витро процедура – 3500€

Eтапи на плащане:

На ден 2 от цикъла-1000 €

В деня пункцията-1800  €

В деня на трансфера-700 €

включени са:

- Прегледи,
- Хормони,
- Пункция
- Първи трансфер
- Всеки следващ трансфер – 2000€
Лекарства – около 1000€

II опит ин витро – 3300€

III опит ин витро – 3100€

IV опит ин витро – 2900 €

ПИД /хромозомен анализ/ за 1 ембрион – 400 $

Замразяване на ембриони :

- От 1 до 3 епруведки – 1100 € за 5 години
- От 3 до 6 епруведки – 1500 € за 5 години
- 6 и повече епруведки –1700 € за 5 години
Цена за 1 година съхранение на ембрионни е 500 € за всяка следваща се доплаща – 300 $

Изкуствен интелект-200 €

Пиезоелектрическа активизация на яйцеклетките-600$

Хистероскопия – 1800 € (Проф. С. Кахраман)

Консултация и преглед с андролог – 210 €

TESA – 1000 €

Mic TESE – 2100 €

Съхранение на сперматозоиди за 5 години-1900$

Съхранение на сперматозоиди за 1 години-600$

Спермограма-180€

# 644
Това получих от Турмед преди месец. Може и да са променяли цените,защото за втори етап платих 2000 евро, а не 1800 евро:
Пакетна цена за ин витро процедура – 3500€

Eтапи на плащане:

На ден 2 от цикъла-1000 €

В деня пункцията-1800  €

В деня на трансфера-700 €

включени са:

- Прегледи,
- Хормони,
- Пункция
- Първи трансфер
- Всеки следващ трансфер – 2000€
Лекарства – около 1000€

II опит ин витро – 3300€

III опит ин витро – 3100€

IV опит ин витро – 2900 €

ПИД /хромозомен анализ/ за 1 ембрион – 400 $

Замразяване на ембриони :

- От 1 до 3 епруведки – 1100 € за 5 години
- От 3 до 6 епруведки – 1500 € за 5 години
- 6 и повече епруведки –1700 € за 5 години
Цена за 1 година съхранение на ембрионни е 500 € за всяка следваща се доплаща – 300 $

Изкуствен интелект-200 €

Пиезоелектрическа активизация на яйцеклетките-600$

Хистероскопия – 1800 € (Проф. С. Кахраман)

Консултация и преглед с андролог – 210 €

TESA – 1000 €

Mic TESE – 2100 €

Съхранение на сперматозоиди за 5 години-1900$

Съхранение на сперматозоиди за 1 години-600$

Спермограма-180€
Правих инвитро октомври в Бахчеджи,които са горе долу на едни цени с Мемориал,е доста са повишени цените.

Общи условия

Активация на акаунт