Хайде на театър - 14

• 41 008
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
С две ръце препоръчвам постановката "Йоан - синът на гърма" в зала Люмиер на НДК! Преди години се игра няколко сезона в театър София, а сега за втори сезон е в НДК.
Първите представления за годината са на 1 и 2 февруари.

Една от малкото постановки в момента без цинизъм, пошлост и груб език, но пък с тънко чувство за хумор и оригинални метафори за свободата и смисъла на живота.
Музиката е изцяло авторска и се изпълнява на живо на сцената, а София госпъл хор пее сред публиката в залата.
Уникална хореография, дело на Димитър Желев, Реми Тоин и Станислав Крумов.

# 181
  • София
О, за това Море... и аз се чудех, спестихте ми го май. От известно време и аз съм с усещането, че Яна Борисова прави едни и същи неща с едни и същи актьори, харесвах първите й постановки в 199, за съжаление вече не се играят.

# 182
  • София
Кое друго е нейно?

# 183
  • София
https://artvibe.bg/creatives/3793 - като тук не са всички,

но-старите вече не се играят - тези долу, а ми бяха любими - Хората от Оз, Приятнострашно...

# 184
  • София
Благодаря, нищо друго не съм гледала, но за момента се отказвам от "Моята вечер, твоята нощ". Не искам още една вечер като предната. Grinning

# 185
Благодаря, нищо друго не съм гледала, но за момента се отказвам от "Моята вечер, твоята нощ". Не искам още една вечер като предната. Grinning
Аз все пак ще ида да го гледам - много харесвам  Мартина Апостолова и Александър Сано, възможно е от самите актьори да има прилив на свежест в текстовете на Борисова.

# 186
  • София
Ще чакам за отзив. Grinning

# 187
На мен ми хареса "Място, наречено другаде".

# 188
Нищо нейно не съм гледала до момента, но и двете постановки от самото им създаване ми бяха в списъка. Вече имам билет за "Морето", иначе след тези отзиви определено щях да се замисля, въпреки че имам големи очаквания към режисьора на "Дишай".

# 189
Привет на всички,
Може ли отзив за "Без кръв"? Simple Smile

Дано да е уместно да попитам, но вероятно и други хора имат същото желание като мен - ще се радвам и на съвет къде да открия книгата, за да я прочета преди постановката. С бърз сърч не попадам на наличност никъде, а в "Книжен пазар" искат леко безобразна сума. Не държа да я притежавам, нямам против да е онлайн, да я заема и върна в изрядно състояние, да е аудио (но не наличното в ютюб, гласът ме докарва до самоубийствени мисли)...

# 190
Може ли да попитам тук за Антигона (видях постановката в номинационната тема) – къде може да се гледа? Никъде не намирам предстоящи събития.

# 191
  • софия
"Антигона" е постановка на Плевенския театър с режисьор Ал. Морфов и гостуваше в Народния.

# 192
  • София
Привет на всички,
Може ли отзив за "Без кръв"? Simple Smile

...

Много красива постановка, гледах я в Пловдив и си взех билет и за гостуването й тук. Испанска атмосфера, силни страсти, отмъщение... всичко в един червено-черен тореадорски дух - красота!

# 193
  • София

Също така напомням, че срокът за номиниране на театрални постановки за 2024 г. е утре до края на деня.

# 194
  • София
Това видяхте ли го - в събота в Театро, гостува ДТ Пловдив:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/venecianska-zagadka-sofiya-thea … /performance.html

Общи условия

Активация на акаунт