Хайде на театър - 14

• 42 622
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Аз ще повторя "Идеалният мъж" в началото на март. Съпругът ми не го е гледал, ще видим дали ще му хареса. Аз по спомен се сдобих с билети за "Чамкория" от Грабо миналата година.

# 361
Секс, наркотици и рокендрол е също от представленията, които се играят от години, за мой срам не съм го гледала.
Едно от много малкото представления, на които искрено исках да си изляза, но бях в средата на втори ред и не вървеше, та издържах стоически до самия край... Може да се е видоизменило с годините, защото близки хора пазят хубав спомен от миналото, а може и просто да не е моето представление, не знам, но аз лично не бих препоръчала.

# 362
Скрит текст:
Секс, наркотици и рокендрол е също от представленията, които се играят от години, за мой срам не съм го гледала.
Едно от много малкото представления, на които искрено исках да си изляза, но бях в средата на втори ред и не вървеше, та издържах стоически до самия край... Може да се е видоизменило с годините, защото близки хора пазят хубав спомен от миналото, а може и просто да не е моето представление, не знам, но аз лично не бих препоръчала.

Преди месец ходихме с приятелка на "Секс, наркотици и рокендрол", по моя инициатива. Тя не го беше гледала, а аз няколко пъти като студентка, тоест преди повече от 20 години. Тогава ми беше любимо представление и с една приятелка водехме и познати и всички бяхме във възторг. Но, сега изобщо не ми донесе онази наслада, както преди години, даже леко скучновато ми дойде. Мислех, че е защото съм го гледала някога и ми е познато, но на моята приятелка също не й допадна. И не, не се е променило представлението, май ние сме се променили и нашите вкусове. Иначе залата беше пълна, доста млади хора имаше.

# 363
  • софия
Абсолютно същото е и моето впечатление от СНРР. Гледала съм го като ученичка няколко пъти и беше хит. Преди 2 години отидохме, за да споделя с дъщеря ми (беше на приблизително моята възраст, когато го гледах). Ами и от мен "не". За мен е ясно, че съм се променила, но и на нея не ѝ допадна. Не мога да формулирам ясна причина, но някак беше "плоско". Нямаше вълнение, нямаше вживяване. Играеше се, защото е в програмата и някога е било хит.
Същото усещане ми остави и Годо. Тя ми хареса, но нищо особено. А с Йоско как се вживявах!
Явно има постановки, които не трябва да гледам като възрастна.

# 364
  • Beyond the stars
Включвам се с отзив за "Венецианският търговец" от снощи - за мен си заслужава гледането. Различен поглед, интересна концепция, много добра сценография и музика. Самуел Финци - съвсем заслужена номинацията за Икар - прекрасен.
Радина Кърджилова - все така не мога да харесам като актриса.
Очаквах повече да видя от Павел Иванов, предвид образът, който му е поверен, но режисьорското решение беше друго. Бих го гледала пак, защото в конкретната постановка не видях достатъчен повод за суперлативите, които изчетох, иначе е безспорен факт, че е много хубав Innocent

# 365
  • София
На мен Павел ми е много еднакъв навсякъде. 😂 Вероятно ролите му са такива, но и аз бих искала да го видя в по-различна светлина.

# 366
  • София
Явно има и време, в което да гледаш определени постановки, не само възраст. Времената през 90-те години бяха други...
Същите отзиви получих от дъщеря ми, тя беше с класа, класната и учителя им по история, за когото после каза, че е бил много разочарован - мъж над 55 г., гледал е постановката като млад и тогава много я е харесал. Дъщеря ми каза нещо от рода - Не беше лошо всъщност. Но прекомерен възторг нямаше.
Явно ще си остане от постановките, които няма да гледам, щом съм я изпуснала в младостта.
Ох, сега, как го зачекнахте този Павел.... Grinning Той нали е новия Стефан Данаилов - чаровен, хубавелко, колко различно да ги играе тези роли, той и Стефан Данаилов не можеше да излезе от това амплоа, но изкуството има нужда и от хубавци, да радват окото.

# 367
За мен "В очакване на Годо" е най-тъпата пиеса, която съм гледала ever. Преди да я гледам, бях получила изключителен отзив от човек, на когото имам доверие, но той също я е гледал като млад, преди да кажем 30 години.
Може би и аз не я разбрах, може би сте прави, че светът, а и ние сме се променили. Сега животът е много забързан, никой няма нито време, нито желание да чака нищо и никой. Всичко се случва сега и веднага, а ако нещо не се случи на момента, просто преминаваме към следващата мечта, желание, интерес. Нямаме нито време, нито желание да анализираме, да страдаме и да се разочароваме. Тъй като не съм я гледала като млада, не мога да преценя, дали би ми харесала тогава, когато животът е бил различен.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 09:28 от Yellow flower 12

# 368
  • София
Помня какъв хит беше СНРР пред 90-те години. Родителите ми не позволиха да я гледам, защото нали се говори за секс...просто времената наистина бяха други. Сред това я гледах някъде след 2002 година и ясно си спомням, че не бях във възторг.

За следващата седмица имам билети за "Солунските атентатори". Ще се разходя и до Народния театър, защото нямам epay и не мога да си купя билети.

# 369
  • софия
За следващата седмица имам билети за "Солунските атентатори". Ще се разходя и до Народния театър, защото нямам epay и не мога да си купя билети.
Не ти трябва epay. Можеш да избереш плащане с карта.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 13:56 от Не се сърди, човече

# 370
  • Бургас
Аз вчера водих седмокласничката на "Една българка"- моноспектакъл на Снежина Петрова. Актрисата влизаше в различни роли: основната на учител по БЕЛ, майка на тийнейджър тройкаджия, на когото обясняваше сюжет, композиционни части и други, самата Илийца и останалите герои от произведението. На мен лично ми хареса, имаше си го основния сюжет на разказа, а между отделните сцени и препратки към седмокласното НВО, към древногръцката митология и подземното царство, имаше рапиране, размисли за робството като свободен избор, саможертвата, как смъртта на един е живот за друг...
И двете представления за деня бяха организирани за ученици от прогимназиален етап (нашето училище не успя да събере желаещи, което е много тъжно, но това е друга тема), които бяха и основните зрители, та за тях не съм съвсем сигурна какво разбраха от този по-различен и модерен подход.

# 371
  • София
Програмата на Народния за април е качена, но според мен тепърва ще добавят и още представления.

# 372
  • Галифрей
Мерси ❤

А междругото скоро ще гледам Весела и нейният Владо  е най-сетне да ги видя. Заклеваш ли се в децата.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 12:04 от Диана Бишоп

# 373
Програмата на Народния за април е качена, но според мен тепърва ще добавят и още представления.

Към края на месец април ще е премиерата на "Розенкранц и Гилденщерн", но още не е добавено, подшушвам ви да си знаете. Smirk

# 374
  • София

Към края на месец април ще е премиерата на "Розенкранц и Гилденщерн", но още не е добавено, подшушвам ви да си знаете. Smirk
може ли в новата тема да се напишат повечето театри кога изкарват програмата... за да не се пита или върти всеки път телефони, мерси Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт