Хайде на театър - 14

• 42 621
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Програмата на Народния за април е качена, но според мен тепърва ще добавят и още представления.

Към края на месец април ще е премиерата на "Розенкранц и Гилденщерн", но още не е добавено, подшушвам ви да си знаете. Smirk
може ли в новата тема да се напишат повечето театри кога изкарват програмата... за да не се пита или върти всеки път телефони, мерси Sunglasses

Ако имаш такава информация. Simple Smile Аз не разполагам с такава. Също така темата не я правя аз, предложих в предишната да се заема, но модератор ми я взе под носа. Grinning

# 376
Някой да е гледал "Дакота" и ,P.O.R.N.O"? Един екип ги прави, млади актьори, но не съм ги гледала.

# 377
  • София
Само да споделя за Чамкория, а може би важи и за всички представления в Артвент - вече имат нова платформа за билети и продават и обявяват само там. В Евентим за Чамкория има дати само до края на февруари, а сега видях, че в тикет бг: https://ticket.bg/bilet/chamkoria , има и две нови дати за април, нооо вече са разпродадени.

# 378
  • софия
Има обявени дати и билети за ПоетиТе и ЖенаТа. Много харесвам идеята, но не обичам, когато е в голяма зала. Все пак е хубаво.

# 379
  • Beyond the stars
Има обявени дати и билети за ПоетиТе и ЖенаТа. Много харесвам идеята, но не обичам, когато е в голяма зала. Все пак е хубаво.

Имах късмета да ги гледам още в началото, ако не се лъжа, в Sofia live club, и изобщо не свързвам идеята с мащаба на Зала 1.
Може би морското им участие е по-близо до моята представа за поетичен рецитал.

Между другото във връзка с билетите извън eventim - беше споделена в предходна тема доста полезна платформа, която обединява всички театрални (и не само) постановки в София - https://sofiastage.com/

# 380
  • София

Имах късмета да ги гледам още в началото, ако не се лъжа, в Sofia live club, и изобщо не свързвам идеята с мащаба на Зала 1.

Между другото във връзка с билетите извън eventim - беше споделена в предходна тема доста полезна платформа, която обединява всички театрални (и не само) постановки в София - https://sofiastage.com/
Обаче и тук няма априлските дати за Чамкория, които се виждат в тикет бг, много е странно, защото никъде не излезе инфо за тези дати, а излизат разпродадени. Освен да е бъг в сайта и да не са пуснати билетите още.

# 381
  • Beyond the stars
Не съм засичала до сега липсващи постановки, но е абсолютно възможно.

# 382
  • софия

И ние гледахме в началото два пъти в СЛК и бях зашеметена. По време на Ковид гледахме по телевизията. Не съм ходила в голяма зала, защото не мога да се преодолея, че нещо, толкова докосващо душата, може да е в подобен мащаб. Дори и да си на първите редове в зала 1, няма уют. Дъщеря ми каза, че си е изплакала очите в НДК. Тя ходи там два пъти, но е млада и с много силни симпатии към почти всички актьори.

Дано този, който пуска новата тема включи полезния линк в първия пост.

# 383
Търся отзиви за постановките "По-студено от тук" и "Две обиколки на парка".

# 384
  • София
Малко наспамих, извинете, но ако някой се интересува, току що пуснаха билети в тикет бг за две нови дати за Чамкория - 5 и 15.04. Който иска да влиза да купува бързо.

# 385
Връщам се от втората премиера на "Трамвай Желание" в Младежкия театър. Дълго чакана постановка, пълна зала, три биса. Карамазов и Веселина Конакчийска, която май гледам за първи път на сцена, според мен пресъздадоха много въздействащо вътрешния свят на героите си, с бурните емоции, слабости, травми и фантазии. Той беше много убедителен в крайните, първични страсти. Няма как неусетно да не направя паралел с едноименния филм с Марлон Брандо и Вивиан Лий от 1951 г., спечелил 4 Оскара, и мога да кажа, че представлението дори ми хареса повече, с изключение на един момент - финала. Много ми допада промененият край във филма, който внася все пак лек полъх на надежда насред целия мрак и драма, както и оптимизъм, и хубаво послание. Отнесено към нашата родна действителност и наболелия проблем с домашното насилие такъв край по мое субективно мнение щеше да е вдъхновяващ и още по-силен, но уважавам решението да продължат линията на пиесата в оригинал, последователен, разбираем и съвсем очакван е такъв ход.
Имаше и забавни моменти за свежест и цвят.
Постановката определено си заслужава гледането. Много храна за размисъл дава в какво примитивно чудовище може да се превърне човек, срещнал се очи в очи с ужаса на войната, загубата, разрухата, смъртта, жестокостта по време на ВСВ, но тези разсъждения сякаш остават за хората, запознати предварително по-детайлно с пиесата и тогавашните времена. На сцената не бяха разкрити корените на злото, всичко това е скрито между редовете.
Бих дала оценка 9/10 и препоръчвам. Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 00:48 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 386
Някой да е бил на "Само ние, момичета!"?

# 387
  • София
Аз. Приятна, без да е забележителна, на пръв поглед лековата, но под повърхността има важни въпроси. 4 приятелки се срещат цял живот по едно и също време в една вила на морето и съпреживяват заедно всичките си радости/трудности през годините до старостта.

# 388
  • София
Аз я гледах лятото в Созопол. Приятна постановка. Очаквах нещо леко и непретенциозно, но надмина очакванията ми.

# 389
Аз гледах премиерата миналата година и мисля даже, че бях писала в темата. Хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт