Хайде на театър - 14

• 42 614
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Връщам се ей сега от “И все пак, животът е прекрасен” и ако не бях дала 120 лв за билет, щях да се връщам 2 часа по-рано.

Хората от едната ми страна си тръгнаха 15 Мин след началото, а хората от другата ми страна - след антракта.

Чух, че други хора се смеят, така че си има публиката, просто аз не съм в нея - жена, на 30 съм - за референция. Имаше много викане, шеги тип комиците. Краят е изнервящ, чух се как изпуфтявам.

Също, НЕ ВЗИМАЙТЕ МЕСТА НА БАЛКОНА, една мултимедия свети към балкона в 40% от постановката.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 00:00 от brainstalation

# 391
  • В страната на бурите
За Чамкория е пълно със свободни места за април. В театър Артвент - 5 и 15 април. Явно датите не са били пуснати.https://ticket.bg/bilet/chamkoria
Аз гледах постановката малко след пандемията, когато хората се притесняваха от събирания все още и имаше много свободни места. Препоръчвам с две ръце!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 18:24 от Wonder woman

# 392
Онзи ден гледах "Лисичета" в Народния. Не беше съвсем "моето" представление. Стори ми се твърде протяжно и не особено интересно. Историята е за двама братя (Христо Петков и Дарин Ангелов) и тяхната сестра (Теодора Духовникова), които планират да направят сделката на живота си и да станат безумно богати. Но нещата се объркват и следват много скандали, драми, спорове, обрати и т.н. Всички, обсебени от парите, губят разсъдъка и морала си, и извършват престъпни действия. Като цяло историята е позната, но мен не ме грабна напълно и нещо ми липсваше през цялото време. Интересни костюми и приятна сценография. Актьорската игра беше чудесна, но за мен Ани Пападопулу направи много открояващ се и интересен образ. Давам средна оценка.

# 393
  • София
Някой да е бил на "Само ние, момичета!"?
Точно нея гледах вчера. Определено добро представление, особено в компания на приятелки (за каквито е и постановката). В цялата зала, мъжете се брояха на пръстите на ръцете, но жените искрено се забавлявахме. На пръв поглед лековата постановка, но доста и то, болезнени теми засяга. Мен лично, ме умисли и леко натъжи, но си тръгнахме усмихнати и доволни. Препоръчвам за женска компания

# 394
  • на терасата
Винаги отивам на театър, без да съм проучвала предварително автор и произведение. Умишлено го правя, за да не съм предубедена, докато гледам представлението. Така отидох и на "Лисичета", въпреки че бях чела някои неща за Лилиан Хелман, но незадълбочено. Много въпроси възникнаха у мен, след като гледах пиесата и прочетох доста написано за нея в нета, както и прочетох биографичния ѝ роман "Пентименто". Неясните моменти от пиесата се изясниха, както и сюжета като цяло.

Искам да отбележа и нещо друго, което забелязвам. А то е, че някои хора пренебрегват времето, когато е писана пиесата. Спецификите за онова време са отразени, не би могло да е по друг начин и това има отражение и върху сюжета, и върху текста. Мога да дам пример със "Секс, наркотици и рокендрол". Богосян пише "Talk Radio" и "Секс, наркотици и рокендрол" в края на 80' и началото на 90'. И двете са филмирани почти веднага. И филмът, и пиесата  в ТБА гледах по онова време. Предполагам, че за тези, които гледат филма или пиесата сега, тематиката е много остаряла, похватите на Богосян са демоде вече и все едно да гледаш спагети уестърн с Джон Уейн.

Много искам да видя как са направили "Тортила флет" в 199. Стайнбек ми е любим автор и съм любопитна как режисьора вижда Стайнбекските безделниците от Монтерей. Тук четох положителни мнения за тази пиеса.

# 395
  • софия
Не похватите или тематиката не ми харесаха в СНРР в днешно време. Дони, Коцето и Ивайло Христов седяха уморени от ролите, нямаше плам, динамика, а и може би подсъзнателно свързвам персонажите им с млади хора.

Със сигурност ще гледам Тортила Флет още веднъж.

# 396
  • София
Имам един билет за утре за "Цветът на дълбоките води" от 19.30 ч в Народния. За съжаление е на хартиен носител. Ако случайно някой го иска и има възможност да дойде до Стрелбище да си го вземе, с радост ще му го подаря.

# 397
И на мен не ми е проблем актуалността, просто изобщо не ме докосна, не ми въздейства по никакъв начин, беше ми безразлично и чаках да свърши. Единственото, което ми остана трайно в съзнанието от това представление, е една нецензурна дума, употребена около 100-тина пъти минимум. А на други представления помня сюжет и някакви силни моменти повече от 10 години. Та така.

В "Тортила Флет" според мен режисьорката добре е уловила специфичната душевност на бандата приятели и постановката би се харесала на фенове на Стайнбек.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:31 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 398
  • София
Мисля да се възползвам днес от промото на Народния...
Тези на първо четене набеляах - дали са хубави (поне едно)?
Страх за опитомяване  Камерна сцена 01 ч. 30 м.
Едни момичета Камерна сцена
Съзвездия 01 ч. 10 м.

НЕЧОВЕК Сцена „Апостол Карамитев“ Премиера /01 ч. 10 м.
ХИПОТЕТИЧНО  01 ч. 15 м
Ако има хубави места ще взема за Моби Дик и Караконджул.

Във Възраждане, освен Нощта на игуаната, какво друго препоръчвате>?

Лабиринт; Какво си спомняш,когато забравяш?

ПП: Някой гледа ли в Сфумато Антитъга?

# 399
  • София
Във Възраждане - "12 гневни".

# 400
Във Възраждане - "12 гневни".
Добавям "Лабиринт", "Ало, ало" и "Зимна приказка" (но май сега не се играе)..

# 401
  • София
Имам един билет за утре за "Цветът на дълбоките води" от 19.30 ч в Народния. За съжаление е на хартиен носител. Ако случайно някой го иска и има възможност да дойде до Стрелбище да си го вземе, с радост ще му го подаря.

sea.sea, даде ли го този билет на някого? Ако не си, много се изкушавам /отдавна му се чудя и съм близо до Стрелбище/, но вчера бях на театър, утре също и се чудя днес дали да не почина, затова предпочитам да ми кажеш, че вече си го дала, да спра да се изкушавам. Joy

Снощи гледах "Сеч. Една възбуда" в Топлоцентрала. Много ме впечатли този актьор - Явор Костов - Йондин, мисля, че никъде другаде не съм го гледала, сега видях, че ще участва и в утрешното представление - Представление и наказание, отново в Топлоцентрала. Темата може би не е точно моята - интелектуалци в екзистенциална криза - но оценявам високо изпълнението му. Снощи беше предпоследно представление, така че ако някой иска да го види - предполагам, скоро ще е последното.

# 402
Включвам се с отзив за "Венецианският търговец" от снощи - за мен си заслужава гледането. Различен поглед, интересна концепция, много добра сценография и музика. Самуел Финци - съвсем заслужена номинацията за Икар - прекрасен.
Радина Кърджилова - все така не мога да харесам като актриса.
Очаквах повече да видя от Павел Иванов, предвид образът, който му е поверен, но режисьорското решение беше друго. Бих го гледала пак, защото в конкретната постановка не видях достатъчен повод за суперлативите, които изчетох, иначе е безспорен факт, че е много хубав Innocent

И аз го гледах. Финци и Александър Тонев най ми харесаха. Радина прилича на психично болна с много слаба актьорска игра и равен тон на всички реплики. За мен беше интересен спектакъл, но не бих го гледала още веднъж.

# 403

sea.sea, даде ли го този билет на някого? Ако не си, много се изкушавам /отдавна му се чудя и съм близо до Стрелбище/, но вчера бях на театър, утре също и се чудя днес дали да не почина, затова предпочитам да ми кажеш, че вече си го дала, да спра да се изкушавам. Joy

Снощи гледах "Сеч. Една възбуда" в Топлоцентрала. Много ме впечатли този актьор - Явор Костов - Йондин, мисля, че никъде другаде не съм го гледала, сега видях, че ще участва и в утрешното представление - Представление и наказание, отново в Топлоцентрала. Темата може би не е точно моята - интелектуалци в екзистенциална криза - но оценявам високо изпълнението му. Снощи беше предпоследно представление, така че ако някой иска да го види - предполагам, скоро ще е последното.
Явор Костов - Йондин е може би най - голямото ми откритие в последнатите години. Изумителен е. И разбрах, че той не е завършил Натфиз - след Сеч му гледах и един спектакъл по Бекет - пак страхотен, в една галерия Пластелин в центъра. А в Представление и Наказание (утре ще го гледам за втори път) е също убийствен, но вече и с други прекрасни актьори, които не му отстъпват. Може би това му е най - комуникативното за широк кръг публика. Хайде да не прекалявам с хвалбите, че ще заприличам на двете дами от преди няклоко дни като обсесия. Във всеки случай се радвам, че отзивите ми са ви  накарали да идете и да гледете буквално неизвестен творец за повечето зрители Simple Smile Не винаги истинските бисери като артисти и спектакли са сред известните и много промотираните. Simple Smile

# 404
  • София
Успях все пак да се организирам и да отида на "Цветът на дълбоките води". Явно имах много големи очаквания, които не се оправдаха особено. 😃 Не че е лоша постановката, класически театър, но не можа да ме грабне. Никак не съм впечатлена от режисурата на Бойка. И играта нещо не ми допадна, особено Шкодрева ми преиграваше на моменти. Младите актьори повече ми харесаха. Имаше и пак някакви странни танци. 😂  Явно няма ли танц- не е театър. Оценка 3.75/5.

Общи условия

Активация на акаунт