Хайде на театър - 14

• 42 613
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
И аз не останах особено впечатлена, изкарах си приятно и дотам. Темата за тези две кралици е толкова експлоатирана, че на идейно ниво нищо ново. Актьорски също нищо запомнящо се.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:07 от Flo Ann

# 406
Не очаквах толкова да ме разсмее Оръжията и човекът - беше забавна и играха добре, да, не е някаква особено дълбокомислена пиеса, но имах много по-ниски очаквания от това, което изчетох. Приятно ме изненада.

Пълен потрес, ако не знаех, че Джон Малкович го поставял, щях да мисля, че гостува провинциален театър

# 407
  • Beyond the stars
Знам, че сигурно не е обект на темата, но едно куклено представление днес в Младежкия театър ми напълни душата. Страхотни младежи, прекрасен прочит и сценография -  за пръв път от много време нямам забележки към постановка. “Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” гледахме Blush

# 408
  • София
Всякакъв театър е обект на темата.
Аз рядко ходя с децата, защото малкото на 3 г. трудно се концентрира още, а за каката на 8 г почти всичко е бебешко. 😂 Гледахме с нея последно Пипи и "Ах, тези родители".

# 409
Аз също бих се радвала на мнения за театрални постановки, интересни за деца за 10+. Когато беше малък, изгледахме всички постановки на театър Възраждане за деца. Бяха прекрасни, всичките до една
Чакам да порасне още малко и ще започна да го водя на театрални постановки, по мотиви от изучавани в училище литературни творби. Но сега е: ни риба, ни рак. Детските са му бебешки, тези за възрастни още не ги разбира.

# 410
  • София
В тази възраст на дъщеря ми ходехме в Младежкия театър, там имаше някакви не съвсем детски, не помня къде гледахме постановки като за по-големи деца от рода на Роня, дъщерята на разбойника...може би там, или в театър София. Наистина са малко ни риба, ни рак в тази възраст, помня, че започнах някъде към 12 да я водя на някои класически на Шекспир, Оскар Уайлд - бяха й интересни.

# 411
Много благодаря за препоръката за "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", ще потърся следващи дати. Големият ми син е на 6 и миналото лято я прочетохме 2 пъти, много му харесва. Малкият ми е на 3, водим го от време на време в Столичен куклен театър, миналата година лятото и на изнесените представления на Софийската опера в парка на Военна академия - издържаше ги, но в тази възраст си е до дете и настроение.
Допълвам: успях да се доредя за 2 билета, почти разпродадено беше представлението. Взех и за "Пепеляшка" и обмислям "Хензел и Гретел" за малкия в края на март.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 10:36 от Melusine

# 412
Преди пандемията изгледахме и всички детски пиеси в театър София, включително и "Роня, дъщерята на разбойника" и "Пипи". Препоръчвам ги. Но ходех и с двете деца, макар малкият да е бил в детската градина. После дойде пандемията, а после затвориха театъра за ремонт. Ще погледна сега какво се играе. Бях харесала един мюзикъл за джунглата ( не мога да си спомня точно заглавието), в Музикалния театър, но е в неудобна за мен дата.

# 413
“Законът на джунглата” в Музикалния. Всичките детски са им хубави. А наличието на оркестър винаги е впечатлявашо за децата и въобще докосване до малко по-друг тип изкуство.

# 414
  • Beyond the stars
“Законът на джунглата” в Музикалния. Всичките детски са им хубави. А наличието на оркестър винаги е впечатлявашо за децата и въобще докосване до малко по-друг тип изкуство.

+1

Младежът (на 6г.) още го помни и как вълците са тичали в залата, въпреки, че ходихме преди 2г. Тогава трябваше доста да говоря тъй като не разбираше всичко, което се пее, но представлението беше прекрасно.

Melusine сюжетът е извън книгата т.е. ще му е интересно и няма да знае края.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 10:42 от Вълшебство

# 415
Страхотни сте, благодаря ви! 🌺

# 416
"Мечо Пух" в Операта интересно ли е?
За 4 годишно го обмислям.

# 417
  • София
Както се подхванали темата за детските спектакли, да препоръчам отново мюзикъла "Спондж Боб" в кукления театър на "Гурко". Вчера го гледахме за втори път семейно с мъжа и и дъщеря ми (на 16 г. ) и сме във възторг. Костюми, сценография, актьори, вокални изпълнения - всичко е изпипано и на висота. Музикалният съпровод е на живо, което е рядкост (много приятен бенд от ударни, ел. китара и клавишни).  Сюжетът е забавен и с хубави послания. Ще се играе днес следобед (16.02) от 17ч., после на 15 и 16 март пак от 17ч. Само имайте предвид, че е дълъг - 2 часа с антракт. По моя преценка е за деца от 6-7 години нагоре.

# 418
  • София
Те правят страхотен мюзикъл Авеню Q, но той е 16+.
Това е по-детско, предполагам?

# 419
  • София
Да, детско е.

Общи условия

Активация на акаунт