Хайде на театър - 14

• 40 843
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Вероятно ще им хареса iana28. Двама от героите са на 15 и 16 г. запознали се в интернет.

# 46
  • София
Супер, ще следя да взема билети като минат първа смяна на училище. Засега гледам няма други дати освен за 3ти февруари.

# 47
# 48
Звънче, според мен ще го получиш. Simple Smile
Моите две единствени разочарования през последните 2 години в Народния са "Орфей" (писала съм много подробно) и в по-малка степен "Любовникът". Всичко останало по моите критерии беше на ниво.
А, “Любовникът” си беше баш на ниво, друг е въпросът, че повечето хора не го разбраха, включително и аз. Труден автор е Харолд Пинтър, не е за всеки.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 20:56 от Flo Ann

# 49
  • Бургас
Прибирам се от Отчаяни съпрузи 2: Бракувани. Доволна доза смях и закачки по адрес на жените.

# 50
  • София
За "Любовникът" и от мен нищо добро няма да чуете. 😃

Аз бях на "Само не това име" в Театро. Очаквах много повече. Имаше смешни моменти, но по-скоро беше някаква трагикомедия. Разбира се залата беше във възторг, явно френският хумор не е моят хумор. Как изобщо на някого може да му хрумне дори да се пошегува, че нероденето му дете е умряло... Думи нямам. Разбира се имаше и много псуване.
Оценка 3/5. По-скоро не препоръчвам.

# 51
  • Бургас
Sea, тъкмо навреме ми идва коментарът ти за "Само не това име", предстои ми другата седмица. Притесни ме с многото псуване, понеже ще съм с дъщеря ми, която е на 13 г., майка ми и свекърва ми.

# 52
  • София
"Еба.и" е главно, но доста се повтаря.

# 53
Преди време гледах това представление в Сатирата, но с други актриси (мъжете са си същите). Не знам кой е бил режисьор. Тогава много ми хареса.

# 54
  • София
Това не е ли Името? И за мен беше много забавно и смешно преди около 10 години, не съм обърнала чак такова внимание на ругатните, не е нещо впечатляващо.

# 55
  • София
Не знам, нямам представа. На мен не ми допадна, колкото ми се щеше. Иначе публиката като цяло беше много ентусиазирана.
 През половината пиеса се коментираха съвсем различни теми, които на мен никак не ми бяха смешни.
Сигурна съм, че ще има такива сред вас, на които ще им хареса, но аз не съм от тях даже мисля, че май много им вдигнах оценката.
 Не ми е приятно на мен през 2 изречения да има "еба.и" или монологът да завърши с "С е.ете си майката, лека вечер". 🤷‍♀️
А черният хумор няма и да го коментирам повече.

# 56
  • София
Отзив за "Котка върху горещ ламаринен покрив" - много ми хареса.  Получава се театрална матия.  Нямам ентусиазъм да пиша, защото още ми е разчувствано.
В залата беше изключително тихо, не чух нито един просташки, неуместен смях.

# 57
А, “Любовникът” си беше баш на ниво, друг е въпросът, че повечето хора не го разбраха, включително и аз. Труден автор е Харолд Пинтър, не е за всеки.
Аз мисля, че не съществува творец или спектакъл, които да са за всеки, и дори само тази тема е доказателство за това. Simple Smile Иначе актьорската игра беше абсолютно на ниво, но в самата постановка нещо определено куцаше. Да не говорим и че свърши неочаквано, буквално в нищото час след началото, всички стояха като препарирани и тръгнаха да ръкопляскат едва след като двамата се поклониха.

А вчера най-накрая гледах "Капитал(на) грешка" в НТ. На мен ми хареса. Изключително различно и оригинално представление в подобен на "Neoдачници" формат от същия режисьор. Звезден актьорски състав, който се справи страхотно, а Духовникова беше в стихията си, никога не съм я виждала в такава "разпищолена" роля. Grinning Имаше интерактивни моменти с публиката. Комично-абсурдни сцени се редуваха с много сериозни монолози за консуматорството, материализма, проблемите и отношенията в болното ни, разделено общество, подчиняването на икономическото, изобщо за пътя, по който е поело човечеството. Много силни текстове, предизвикващи философски размисли.
За съжаление много зрители излизаха като перманентен поток от първите до последните минути, май досега не съм виждала подобно нещо. Щом на мен ми пречеше на гледането и съсредоточаването, не искам да знам какво им е коствало на артистите и как се играе два часа и 15 минути на звуци от тряскащи се врати и тракащи облегалки от всички посоки, вкл. от редовете пред тях. Много жалко, много... Все пак публиката, останала до края, ги извика на бис.
Не смея да препоръчам, виждайки реакцията на много хора, но смея да твърдя, че постановката е смислена и качествена, макар и не лесно смилаема. И както обичаме да казваме тук, явно не е за всеки, не и за масовия зрител, но според мен си заслужава. Simple Smile

# 58
Здравейте. Някой с отзиви за "Тартюф или Лицемерът" в МГТ? Blush

# 59
На края на предната тема - негативен...

Общи условия

Активация на акаунт