Хайде на театър - 14

• 40 873
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Днес гледах "Това не го казвай".Малко ми беше като че ли слабо на моменти, в други беше добре. Хем комедия, хем сериозни теми. Някой друг гледал ли го е и на какво мнение е?

# 61
  • София
Аз писах, че съм го гледала и много ми хареса.

# 62
  • Sofia
Аз точно идвам да похваля "Това не го казвай" Simple Smile
Много ми хареса, хем забавно, хем актуално, прекрасни Захари Бахаров и Теодора Духовникова. Темите наистина хем забавни, хем можеш много да се замислиш.
Представлението хем е леко, хем темите са сериозни. Според мен е много подходящо за семейни двойки Simple Smile

# 63
  • София
Не очаквах толкова да ме разсмее Оръжията и човекът - беше забавна и играха добре, да, не е някаква особено дълбокомислена пиеса, но имах много по-ниски очаквания от това, което изчетох. Приятно ме изненада.

# 64
3/5 за Боклук от мен, май отидох с прекалено високи очаквания (заради отзивите и спечелените награди). Актьорската игра беше добра, далеч по-креативни можеха да са с развитието на образите и сценографията.
Може и да е писано преди, но Майя Праматарова има прекрасни ревюта на постановки в портал/списание Култура, силно препоръчвам, доста обогатяващи са.

# 65
Имам билети за "Кралицата майла" в ТБА, което за пореден път няма да се състои, а и не е предвидено следващия месец. Надявам се с Мария Стефанова всичко да е наред.

За кое друго представление бихте ми препоръчали да презаверя билетите?

# 66
  • София
Трябваше да гледам "Облог" през декември с нея, отмениха го и все още няма нова дата...

Иначе "Стъпка по стъпка" никак не беше лошо в ТБА, "Железният светилник също".

# 67
  • София
"Това не го казвай" много ми хареса и на мен - писала съм в предна тема. Гледах "Неделя сутрин", без да съм гледала "Петък вечер", за пръв път гледам Павел Иванов в театъра по ваша препоръка - прекрасен е. Сега чакам "Двубой" в НТ.

# 68
  • Галифрей
"Това не го казвай" много ми хареса и на мен - писала съм в предна тема. Гледах "Неделя сутрин", без да съм гледала "Петък вечер", за пръв път гледам Павел Иванов в театъра по ваша препоръка - прекрасен е. Сега чакам "Двубой" в НТ.
Радвам се , че ви е харесало ❤ Аз все още не съм ги гледала  “ Петък вечер” и “ Неделя сутрин” имат ли разлика? Но са ми в списъка.  Нали нали Павката кърти мивки и лепи плочки. Любим мой актьор. Гледала съм няколко представления с него как да го опиша с една дума : Велик е!
Гледайте няма да съжалявате. 😘

# 69
Минавам за да споделя възхитен отзив от снощната премиера на “Представление и Наказание“ в регионален център за изкуства Топлоцентрала. Още не мога да си подредя точно мислите, защото съм като зашеметена след спектакъла, но ще се постарая да ви предам няколко елемента от гледаното Simple Smile Първо влизаш в салона и имаш усещането, че си сбъркал мястото - декор на пръв поглед няма, а всякакви предмети, които нямат нищо общо със театър. Но артистите вече те очакват на сцената и цари една особена атмосфера хем като напрежение, хем като сладка изненада. Нямаше нито едно празно място, публиката седеше и по стълбите, имаше и прави хора... абе пукаше се по шевовете залата. След което спектакъла започна като, че ли на шега.. и много бързо изнадващо се превръщаше във впечатляващи картини като на художник от уж никаквите предмети в началото. Актьорския тим беше великолепен... Как играха тези хора, какви сцени на ритъм, танцуване ... страшно ми харесаха и впечатлиха. А самата пиеса, не съм чувала така написан текст - уж като стих, но не е... много смешен на моменти, но и страшен. Без традиционното “късане на ризи“, което използват актьорите за да изразят чувствата си... обаче така въздействащо на много пластове върху зрителя.  Пиесата на рано напусналия този свят голям драматург и режисьор Иван Станев е нещо като, не знам как да го нарека, може би “ закачка“ към Престъпление и Наказание на Достоевски, но осъзнаваш, че по такъв начин когато се говори за насилието в съвременния свят и не само, е  оригинален “ключ“ и върши страхотна работа за осъзнаването на генерални проблеми за живота ни, за изборите, които правим, за гадостите с които се насилваме да привикнем, колко често не разпознаваме злото,  а не трябва. Въпреки, че аз съм запозната с книгите на Достоевски, според мен не е необходимо задължително да познаваш издъно романа. Сюжета на спектакъла е напълно разбираем... усещаш го с всяка пора на кожата си. Имам и свое си откритие - една млада непозната за мен актриса - Яна Зайкова. Това момиче освен божествено хубаво е и толкова магнетична! Свети с енергията си от сцената.   Леко прилича на Натали Портман, но е още по - красива. Абе изобщо актьорите са топ и ти поднасят нещо, което рядко се вижда по българските сцени - стил,  откровенност, високо ниво модерен театър. Финалът на спектакъла направо ти отнася главата - много от зрителите плачеха накрая. Касиел Ноа Ашер си е свършила перфектно работата като режисьор - провокира и разтърсва, пък и чудесно се включва в представлението като актриса. Музиката е вълшебна. Заслужено аплодирахме екипа може би 10 минути. Приятно впечатление ми направи, че никой от публиката не стана от стола си докато пляскаше, чак накрая с виковете Браво. Мисля, че Представление и Наказание е събитие, може би не за всеки (предполагам, че ако си падаш по Баща ми е Мария, или консервативните похвати - няма да ти допадне), но ако все пак си театроман, който обича по - експериментаторски дух, нетрадиционна форма - ще ти хареса и ще искаш още Simple Smile Не се препоръчва до 14 години и с основание. Все пак тийнейджъра трябва да има някакво натрупване за да разчита знаците. Ще ида да гледам и на втората премиера, която е на 16 февруари, вече закупих билети онлайн и виждам, че бързо отлитат Simple Smile  Поствам и няколко снимки, които намерих в страницата на спектакъла във Фейсбук.

# 70
  • софия
Затова обичам тази тема!
Благодаря, Тилда.

Ние сме се запътили към "Оръжията и човекът".
Докато чакаме да започне, купихме билети. След подобно представяне, няма как.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 19:02 от zvаnchе

# 71
Понеже знам, че поне няколко човека тук се интересуваха кога точно "Без кръв" на пловдивския театър ще гостува в Народния през месец Март, за момента датата е 11-ти (програмата в сайта е излязла, но там все още не е обявено). Просто ви споделям, та който иска да гледа, да знае кога ще е. 🤩
Нападайте, билетите няма да се задържат дълго.

# 72
  • софия
Ой, ой, ой! Много се смяхме, много забавна пиеса!
Истински се забавлявахме. Препоръчвам за разтуха.

Фло, благодаря. Там сме.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:34 от zvаnchе

# 73
Изпуснала съм ви. Записвам се да ви следя.

Все още не мога да се докопам до билети за "Светици и первезници", но не се отказвам.

# 74
  • софия
Момичета, каква беше историята за място 72 на ред 2, място 134, ред 5 в голяма зала на Народния? Кой е обичал да седи там?

Общи условия

Активация на акаунт