Хайде на театър - 14

• 40 905
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Излизам от "Граф Монте Кристо" в Младежкия. Цялостно ми хареса, но имам и забележки. 😂 На моменти доста се преиграваше, което не ми допадна. От мъжете най-много ми харесаха Пъдев, Ахмед Юмер и Кирил Недков. За женската игра не мога да се изкажа много добре. Мариана Миланова ми хареса най-много. Разбира се толкова голямо произведение е трудно и да се побере в рамките на  два часа и малко. Оценката ми е 4.5/5.
"Караконджул" е една от най-хубавите постановки, които съм гледала, определено препоръчвам и аз.

# 91
  • на терасата
И аз тази вечер гледах "Граф Монте Кристо" в Младежки театър. Интересен и сполучлив, според мен, опит да се представи двутомно произведение в двучасов спектакъл. Не бях проверила предварително кой е режисьор, но по време на представлението предположих, че е Бина Харалампиева и се оказа така. Представлението има характерния за нейните режисури подчертан драматизъм. Ако мога да направя сравнение, "Лисичета", например, ме натовари много, а тази вечер постановката ме остави с усещането за  удовлетворение от видяната интерпретация на романа. Искам да отбележа, че спектакълът не може да отмени прочитането на романа.
Това, което не ми хареса е изборът на музика. Не ми съответстваше на представяното на сцената.

# 92
На мен изключително много ми хареса, едно от топ попаденията ми за 2024 беше. Simple Smile

# 93
Стоян Радев за мен е приятен режисьор, без претенции за новаторство, но пък пиесите, които поставя са винаги хубави като текст, има вкус,  артистите играят почтенно, най - добрите от тях пък случват върхови постижения както Валери Йорданов в Караконджул, покойния Йосиф Шамли в Ничия земя, Малин Кръстев в Кой се страхува от Вержиния Улф. Това са и трите спектакли, които смятам за най - качествените на Радев. Иначе той е доста умен и проницателен политически коментатор. Чета постовете му във фейсбук. Във всеки случай много повече го предпочитам от колкото един Стайко Мурджев например, който смятам за посредствен и буквален режисьор.

# 94
  • София
Интересно, аз също снощи гледах "Граф Монте Кристо". За мен е детско-юношеска постановка. Очаквах нещо повече.

# 95
Тази вечер реших да дам шанс на постановката Орфей в НТ, въпреки негативните коментари, които бях чел тук ... все пак получи куп награди, критиката е във възторг, шум до небето за нещо изключително ...

Амиииии ... от мен имат твърдо НЕ! Негативните коментари, които съм чел, са дори твърде меки към тази постановка. Имаше моменти, в които съжалявах актьорите, на които им се налага да го играят това нещо. Около 30% от публиката се изнесе на антракта, а финалните аплаузи бяха по-скоро за хората, които ще трябва да чистят сцената, превърната в кочина.

Тук достатъчно сте я дъвкали тази постановка и няма нужда и аз да го правя. Просто бройте още един разочарован зрител.

На тези, които не сте си я причинили - по-скоро спестете пари и време, като ги вложите в нещо по-стойностно.

ПП: За мен категорично В. Пенев е надценяван актьор.

# 96
И аз отидох на тази постановка преди година от любопитство, мислейки си, че няма как да е толкова зле, обаче... се оказа един жалък завършек на театралната ми 2023 (около 30 декември я гледах по спомен) и май по-шокирана и разочарована от театрално представление не съм била никога. Останах геройски до самия край, за да видя докъде ще стигне всичко... За разлика от критиците, не съм "дорасла" за чак такава авангардност, уви.

# 97
"Фицрой" много ни хареса. Благодаря за препоръката!🤗

# 98
Вчера гледах "Убийствена комедия" в театър Възраждане. Беше ми скучна, въпреки, че публиката се забавляваше. Оценка 2/5.
За съжаление си купих и билети за "Об (в)ързан", а прочетох негативна критика и за него.

# 99
Благодаря за отзивите. Толкова много харесвам театър "Възраждане", но съм изгледала всички по-стари постановки там.
Очаквам "Двубой" февруари месец.

# 100
Здравейте!

Може ли да споделите мнения за Капан за самотен мъж на камерна сцена на Драматичен театър Пловдив?
Както и как е самата зала като атмосфера, удобство на публиката, конакт с актьорите, тъй като никога не съм я посещавала?
В малка дилема съм, тъй като на голяма сцена по същото време ще бъде поставена Уют на Камен Донев и се колебая между двете. Честно казано съм била на Силата на словото, но сякаш не беше моя тип хумор.
Бих искала да е нещо леко и разтоварващо. И в този ред на мисли бих се радвала ако споделите и мнение за Моето мъжко момиче с Мая Бежанска и Михаил Билалов.

Благодаря на отзовалите се!

# 101
  • София
Аз явно имам проблем с новите пиеси на Билалов.
В "Моето мъжко момиче" не ми хареса, че в основата на цялата пиеса стои изключително тежка болест. Не разбирам и не одобрявам такъв тип черен хумор.

# 102
  • София
Снощи гледахме Тортила Флет в 199 и на всички много ни хареса. Страхотни млади актьори! Може би беше една идея по-дълго от необходимото и малко шумно, но пък тези герои едва ли можеха да се представят по по-добър начин - разкошни!. Препоръчвам!

# 103
Благодаря за отзивите. Толкова много харесвам театър "Възраждане", но съм изгледала всички по-стари постановки там.
Очаквам "Двубой" февруари месец.
Дано Двубой ви хареса . Аз ходих в края на ноември миналата година и страшно много ми хареса . Брилянтна игра на всички актьори без изключение . Simple Smile Simple Smile

# 104
  • София
Стоян Радев за мен е приятен режисьор, без претенции за новаторство, но пък пиесите, които поставя са винаги хубави като текст, има вкус,  артистите играят почтенно, най - добрите от тях пък случват върхови постижения както Валери Йорданов в Караконджул, покойния Йосиф Шамли в Ничия земя, Малин Кръстев в Кой се страхува от Вержиния Улф. Това са и трите спектакли, които смятам за най - качествените на Радев. Иначе той е доста умен и проницателен политически коментатор. Чета постовете му във фейсбук. Във всеки случай много повече го предпочитам от колкото един Стайко Мурджев например, който смятам за посредствен и буквален режисьор.
Хм, тук видях има Тея Сугарева постановка
https://iamstudio.bg/produkt/ot-kakvo-se-strahuva-virginia-wofl/

Общи условия

Активация на акаунт