Хайде на театър - 14

• 42 568
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Извинявайте, ще го изтрия и ще перефразирам:

Виждала съм много хубави мнения за "Светици и перверзници", но за мен беше ужасно досадно.

# 481
Гледах "Нощни рицари" в София Лайф клуб.
"Спектакълът "Нощни рицари" с участието на Александър Сано и Петър Антонов - на 24 Февруари, в Sofia Live Club
Уникален спектакъл по текстове на Яна Борисова, в който няколко млади мъже говорят за любовта брутално откровено, без цензура и без задръжки по начин, по който никой досега не е правил."

Не мога да разбера,  толкова ли го закъсаха мъжете, че трбява жените да им пишат текстове и да изразяват чувствата им? Ами, не ми хареса! Нито е уникално, нито ме обогати. Единствената полза е, че 2 ч. гледах едни млади, добре сложени мъже, да седят на сцената. Сано си четеше текста от таблет. После си тръгна, поради друг ангажимент.
За тези, които решат да отидат в София Лайф Клуб на постановка, препоръка - отидете най-късно в 19 ч., за да си запазите прилично място. В противен случай ще гледате прави. За цена от 30 лв. ми се стори прекалено, още повече, че през цялото време минават сервитьорки, тракат се чаши и бутилки, едни ходят да пушат, други до тоалетна... голямо суетене пада!

# 482
  • софия
В СЛК организацията винаги е била такава. След купуване на билет можеш да си запазиш маса, за да можеш да гледаш спокойно без да се притенсняваш дали ще има добро място.

# 483
Като стана дума за Шекспир, споделям и моите впечатления от Ричард Il в Бридж тиътър: интересен подход да се постави историята в съвремието. Не съм впечатлена от играта на Джонатан Бейли (не съм гледала Бриджъртън и съм без контекст за него). По-голямо впечатление ми направи актьорът в ролята на Хенри Болингбрук - Ройс Пиерсън. Като цяло постановката беше съвременна, динамична, 2.40 ч. не ги усетихме (имаше антракт). Не съжалявам, че ходихме, но не е постановка, която не можеш да пропуснеш.
Завиждам Ви благородно! Колко хубаво и смислено преживяване. Пък и сверяване на тенденции! Все на такъв театър да ви върви, както и на всички ни в темата!

Относно Нощните Рицари... Преди около година го посетих и останах много разочарована. Александър Сано, който страшно много харесвам и като театрален и като филмов актьор - си гледаше тогава текста от телефона... И изобщо имах усещането, че никой не знае текста си, въпреки, че младите красавци се хвърляха по - емоционално, но малко неубедително. И друг път сме обсъждали тук, че продуктивността на Яна Борисова в последните години прилича повече на малко по - опакована в станиол халтура. Наводни се театралния пейзаж с нейна вторична драматургия, която за съжаление няма много общо с първите и пробиви в 199 като Хората от Оз например. Жал, ми е обаче за младите участници в Рицарите, защото някои от тях съм ги гледала в други постановки и се оказва, че са страхотни актьори... Но тук явно или няма свестен режисьор или изискванията са много ниски... Simple Smile София лайф е за концерти, но не и за театрални спектакли - убедих се във времето. Simple Smile

# 484
  • софия
Сверяването на часовника показва, че имаме актьори и постановки, театри, които не отстъпват по нищо.
Този прочит на Ричард Il ми прилича на "Хъшове" и "Антигона" на Морфов. Неговите са по-мащабни, имат повече модернистични елементи, но идеята е сходна.
Това, което ми хареса - залата е много удобна. Отвсякъде се вижда идеално. Публиката се държи адекватно, никой не снима, накрая имаше тук-там хора да аплодират на крака, нямаше този общ скок, който тук има на в.с.я.к.а. постановка. Фоайето е просторно, преди постановката хората жужат, пият питие, което могат да си вземат в залата. Има приятна атмосфера. След постановката актьорите излизат и дават автографи на почитатели, но няма бутане, прескачане, пререждане. Хората възпитано застават и се съобразяват с дадените преди това указания на охраната.

В СЛК гледахме първите "Поети". Беше хубаво - уютно, лично. Според мен е подходящ за подобен тип инициативи.

# 485
Идвам с голямата секира аз...
Снощи гледахме "Двубой" в НТ и изобщо не ни хареса. С цялото ми уважение към Мариус Куркински като актьор, но режисьорската му интерпретация на Вазов за мен беше един тюрлюгювеч. Действието е някъде в началото на 20 век, мъжете са с цилиндри и джобни часовници, и в следващия момент двамата главни герои излизат с шалчета на Левски и ЦСКА. Рецитира се Вазов, а Аня Пенчева се появява с покупките си от модния бутик и си прави селфита. Не мина и без възрастен гей, който заголваше бедро и пускаше език на младите момчета. Предполагам, че идеята е била да се придаде някакъв модернизъм и актуално звучене на Вазов, но на мен не ми допадна.

Ако трябва да кажа и нещо хубаво, то на първо място това е сценографията - семпла, но много красива. Също така ми хареса играта на Пламен Димов и особено на Павел Иванов. Единствено техните образи ми бяха логични и на място. А да, и на Стелиан Радев също.
Без да съм от запалените фенове на Павел Иванов, според мен той прави страхотна роля и ми беше глътката свежест и добро настроение през ненужно дългата над 2 часа постановка. Не мога да кажа същото за Константин Еленков - неговото преиграване беше неприятно за гледане. Непрекъснато правеше някакви нелепи физиономии и се гърчеше на сцената. Радина Боршош е в обичайното си амплоа - момиченцето с рокличката, което тича из сцената и кърши ръчички с изстрадало личице.
Това ми е най-голямото разочарование от сцената на НТ.
Оценка 2/5*

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 11:43 от bebitta

# 486
Здравейте, аз също гледах вчера Двубой и много ми хареса/много се смяхме. Павел Иванов е номер 1. Като цяло мъжете играха по-добре от жените. Споделям мнението, че някои неща бяха попресилени и не на място, но въпреки това ми се повдигна настроението, слагам оценка 5/5. Бих го гледала пак с удоволствие.Relaxed

# 487
Снощи гледахме "Двубой" в НТ и изобщо не ни хареса. С цялото ми уважение към Мариус Куркински като актьор, но режисьорската му интерпретация на Вазов за мен беше един тюрлюгювеч. Действието е някъде в началото на 20 век, мъжете са с цилиндри и джобни часовници, и в следващия момент двамата главни герои излизат с шалчета на Левски и ЦСКА. Рецитира се Вазов, а Аня Пенчева се появява с покупките си от модния бутик и си прави селфита. Не мина и без възрастен гей, който заголваше бедро и пускаше език на младите момчета. Предполагам, че идеята е била да се придаде някакъв модернизъм и актуално звучене на Вазов, но на мен не ми допадна.

Ако трябва да кажа и нещо хубаво, то на първо място това е сценографията - семпла, но много красива. Също така ми хареса играта на Пламен Димов и особено на Пламен Иванов. Единствено техните образи ми бяха логични и на място. А да, и на Стелиан Радев също.
Без да съм от запалените фенове на Пламен Иванов, според мен той прави страхотна роля и ми беше глътката свежест и добро настроение през ненужно дългата над 2 часа постановка. Не мога да кажа същото за Константин Еленков - неговото преиграване беше неприятно за гледане. Непрекъснато правеше някакви нелепи физиономии и се гърчеше на сцената. Радина Боршош е в обичайното си амплоа - момиченцето с рокличката, което тича из сцената и кърши ръчички с изстрадало личице.
Оценка 2/5*

Кой е тоз Пламен Иванов ?

# 488
И аз бях на постановката. Не ни хареса.

# 489
  • София
Имам билети за 6 март, но след последните мнения съм в шок. Дано не е толкова голямо разочарование, защото съм взела билетите като подарък за близките ми.

# 490
Здравейте, аз също гледах вчера Двубой и много ми хареса/много се смяхме. Павел Иванов е номер 1. Като цяло мъжете играха по-добре от жените. Споделям мнението, че някои неща бяха попресилени и не на място, но въпреки това ми се повдигна настроението, слагам оценка 5/5. Бих го гледала пак с удоволствие.Relaxed
И моята оценка е 5/5. Мариус никога не ме е разочаровал и тук също не успя. Едно от любимите ми представления, което бих гледала отново, а принципно избягвам да повтарям. Нищо не ми беше пресилено, всичко си ми беше точно на място. Simple Smile Забавно на повърхността, но всъщност сатирично, с дълбок смисъл за нравите и порядките от онова време, когато (част от) обществото е било силно на думи, но никакво го е нямало в делата, както пише Вазов (актуално и до днес). А Павел и Пламен наистина играха разкошно, но това вече не е изненада.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 11:53 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 491

Ако трябва да кажа и нещо хубаво, то на първо място това е сценографията - семпла, но много красива. Също така ми хареса играта на Пламен Димов и особено на Пламен Иванов. Единствено техните образи ми бяха логични и на място. А да, и на Стелиан Радев също.
Без да съм от запалените фенове на Пламен Иванов, според мен той прави страхотна роля и ми беше глътката свежест и добро настроение през ненужно дългата над 2 часа постановка. Не мога да кажа същото за Константин Еленков - неговото преиграване беше неприятно за гледане. Непрекъснато правеше някакви нелепи физиономии и се гърчеше на сцената. Радина Боршош е в обичайното си амплоа - момиченцето с рокличката, което тича из сцената и кърши ръчички с изстрадало личице.
Оценка 2/5*

Кой е тоз Пламен Иванов ?

Новият възлюбен на Радина Кърджилова. Вчера както се беше подстригал ми приличаше малко на папагал Satisfied
А иначе относно постановката, различни хора-различни мнения. на един ще се хареса, на друг-не, което е нормално Simple Smile

# 492
  • софия
Пламен Димов е приятелят на Радина.
И на мен ми направи впечатление с игра. Гледах го в "Оръжията и човекът" и беше добър.

# 493
Пламен Димов е приятелят на Радина.
И на мен ми направи впечатление с игра. Гледах го в "Оръжията и човекът" и беше добър.

и на мен там ми хареса, но Павел Иванов вчера беше топ. Повече ми хареса от Димов.

# 494
И аз идвам с отзиви за "Двубой". Тръгнах с голямата кошница, което винаги е лошо.
Та, тюрлюгювеч ми хареса най-много като описание на постановката. За мен доста сценки бяха като кръпки. Имаше излишни роли, до края не разбрах смисъла на появата на определени герои.
Иначе, за да кажа и нещо хубаво - бях впечатлена от играта на двамата главни герои!
Със сигурност нито ще препоръчам постановката на някого, нито ще гледам втори път.
А да и още нещо - твърде дълга постановка...

Общи условия

Активация на акаунт