Хайде на театър - 14

• 41 009
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Гледах "Един безумен ден" в НТ - спектакъл по пиесата на Пиер дьо Бомарше, за която легендата гласи, че е подклаждала избухването на Великата френска революция, била е забранена за поставяне дълги години от краля, а Моцарт е написал по нея операта "Сватбата на Фигаро". Бих определила видяното като театрален карнавал, социална сатира, мюзикъл. Цветни, пищни, красиви костюми, които бяха пир за окото, много песни и танци. Параскева Джукелова ми хареса много - и като актьорска игра, и като пеене. Забавно, леко, разтоварващо, неангажиращо, непретенциозно. Имаше и закачлива интеракция с публиката, която беше в ролята на поданиците на графството. Оценка 4/5.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 00:03 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 586
Гледах "Дишай".
Не знам какво да кажа, наистина..много силно ми въздейства.
10 от 10.

# 587
  • София
И ние бяхме на "Дишай" снощи. Благодаря много за препоръките. Страхотен!

# 588
Здравейте, театрали!
С вълнение искам да ви споделя седмичната ми театрална програма!
1. “Всичко, което не казват очите” - премиерно заглавие на новата театрална сцена СПАМ студио. Премиерата беше на 11.03. Приятен любовен поетичен спектакъл, акомпаниран с музика на живо. На сцената са двама влюбени в живота! Истинска двойка, която изразява любовта си по този красив сценичен начин. Поетичните произведения са на младата девойка, а музиката е на младежа.
2. “Издишване” в 199. Това представление ме очаква тази вечер. Заинтригувана съм. Актрисата е млада и е от първия клас на проф. Пенко Госпидинов, който професор се отличава с наистина цветни и талантливи класове.
3. “Неведение” в Народния театър на 14.03. Изключителни отзиви чувам! Дори съм се забавила с посещението, но се поправям!
4. “Представление и наказание”, реж. Касиел Ноа Ашер в Топлоцентрала на 16.03. Ето за това представление най-много се вълнувам! По препоръка на голямата ми дъщеря, която се прибра вкъщи изключително впечатлена от спектакъла. Очаквам интересна пиеса, интересна режисьорка, изключителна актьорска игра и поразяващ спектакъл. Думи на дъщеря ми и сега предстои да го проверя за себе си Simple Smile. Изключително се радвам, че и тук има отзиви за представлението, което ми вдъхва доверие. Билетите свършват много бързо. Проверих и предишните две са били разпродавани седмици преди спектакъла и затова побързах.
5. “Празен град”, реж. Ахмет Исмаил в Ялта Арт Руум на 17.03. Спектакъл, създаден от млади творци. Също от класа на проф. Пенко Господинов.
Седмицата ми е пълна в по-голямата си част с младо изкуство и отправям призив да гледаме и да се радваме на младите, защото знаем, че те са бъдещето и по-често в спектаклите им има много повече живот, отколкото на обичайните места, където гледаме театър Simple Smile
А каква е вашата театрална програма?

Здравейте, връщам се да споделя впечатления!
“Издишване” в Театър 199:
Актьорската игра е прецизна и дълбоко въздействаща - минималистична, но с голяма вътрешна сила. Сценографията, макар и семпла, е функционална и символична, създавайки пространство, което сякаш диша заедно с героите.
“Неведение” в Народния театър напълно заслужава похвалите. Страхотен спектакъл! Актрисата демонстрира впечатляващ диапазон.
Тази вечер ме очаква “Престъпление и наказание” в Топлоцентрала. Билетите са свършили, а за април още от сега са започнали да се изкупуват. Това мога да го разбера и да го следя, защото в сайта на Топлоцентрала ясно показват колко места са изкупени и колко свободни има. Ще споделя впечатления! Simple Smile Хубав ден и вдъхновяващи театрални вечери пожелавам! Simple Smile

# 589
Аз също си взех билет за 13.04 за Престъпление и наказание от сайта на Топлоцентрала - за момента цялата зала  е свободна с непродадени билети, а за днес също има свободни места - също на сайта.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 13:12 от bubanka

# 590
Аз също си взех билет за 13.04 за Престъпление и наказание от сайта на Топлоцентрала - за момента цялата зала  е свободна с непродадени билети, а за днес също има свободни места - също на сайта.
Привет! Тъй като посещавам Топлоцентрала почти от самото му откриване ще дам още полезна информация. Камерна зала е със 72 седящи места. Когато има зрители инвалиди - се спуска на принципа на хармониката
 още един ред преди всички - той е с поне 10 места. Същото се случва и когато за съответното представление не е нужно много пространство. Голямата зала е 245 места като също има опция с такъв извънреден ред. Когато театралния екип приключи с билетите - пускат такива по стълбите или допълнителни столове отстрани. Те са намалени като цена. Общата вместимост и на двете зали със седящи опции е около 25 - 30 над обявеното. Около 100 за малката и 280 за голямата. Понякога допълнителните редове, столове и стълби ги продават директно през сайта, след като се обяви 0 за официалните седалки и според спецификите на спектакъла и опцията за редовен билет е изключена за купуване. Можеш само от намалените билети да закупиш. От къде знам всичко това? Има сайт в който са описани цените за наем на всяка зала с начално описание на параметрите. Също така съм посещавала вече вероятно над 30 събития там и човек опознава правилата малко по малко. А следващото ми посещение ще е на Ана непоправимата - биографичен спектакъл за Политковская през април. Simple Smile Поздрави!

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 14:03 от Tilda.M.

# 591
  • Sofia
Има ли постановка "ПресТЪпление и наказание" или говорите за "ПредсТАВЛЕНИЕ и наказание"?
Преди време търсих подобно, понеже мъжът ми много хареса книгата, но не намерих, а тук няколко пъти се споменава.

# 592
  • София
Има ли постановка "ПресТЪпление и наказание" или говорите за "ПредсТАВЛЕНИЕ и наказание"?
Преди време търсих подобно, понеже мъжът ми много хареса книгата, но не намерих, а тук няколко пъти се споменава.
Натфиз от 2024:
https://www.facebook.com/natfiz.bg/posts/pfbid02aAibwPLTMeiZcx5M … V66uqZNWl?__cft__
  • =AZVHJPOQ7XkKg8ELOkDQAMlgy0ceOaNR1TbVuPgHbofcIGG31dLFISjRse2dAGNkK0ZfCMiHg0ZnHe7t6MDabNyBHhFcIfkajhrYR0uC0_SryyS3kaIta2J_6I3EQFtLVhlEgK_KMhTQFsYordav8pYfYbTKgHcat-wI-TA2YejsXBNxwSuDJlyRgC4X0Vog_SQ&__tn__=%2CO%2CP-R
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ - Народен театър "Иван Вазов"
-отминало, както и Братя Карамазови

ПП:  Пак в Натфиз - предстои (постановката във Възраждане много ми хареса)
Дванадесет разгневени мъже - Сцена 47
 Постановка: проф. д-р. Ивайло Христов
Тази сцена - нещо като тази на 4тия етаж в НТ ли е?

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 15:44 от Starrydream

# 593
Скромен отзив за Отчаяни съпрузи, която предполагам повечето тук вече сте гледали. Разтоварваща и на моменти наистина забавна комедия. Явор Бахаров е най-впечатляващ. Бих гледала с удоволствие и втората част.

И още една постановка, която успях да видя – Обир в Народния театър. Обожавам Ева Тепавичарова, тук е чудесна. Мамалев също е очарователен. Пиесата е остроумна, дръзка и далновидна. Поднася колко бeзcкрупулни и oпacни са изкушенията и колко цинични могат да бъдат хората.

# 594

На 13.04 в Топлоцентрала е "ПредсТАВЛЕНИЕ и наказание". Изненадана съм, че има места. За тази дата купих преди месец на пожар, точно защото тук се спомена, че билетите за постановката се разпродават скорострелно.

Иначе има и "Престъпление и наказание" - постановката на 4-ти курс от Натфиз, за която са дали линк в горен пост.

Ще ми е любопитно да ги съпоставя, а в момента и чета/слушам книгата за най-пълноценно изживяване Relaxed

# 595
Преди малко се върнах от постановката "Много шум за нищо" в театъра на Армията.
За мен беше доста скучноват комедиен спектакъл, особено първата част.
 Не знам дали е от хуморът, актьорите или сюжета, но останах разочарована.
Явно за мен идеята на режисьора за това как Шекспир трябва да бъде четен в днешно време не ми допада....

# 596
Ние гледахме там Племе и не ни хареса . Самата идея ми се видя по-ското , че не искаш да ти определя друг или други как да се държиш и какъв да си и ребелираш за да пробваш сам ... пък може и да се почувстваш по-добре със себе си ... и като не стане тази работа , защото ти си си ти ...и започваш да правиш изцепки . Накрая се оказва, че толкова специален не си , колкото те дундуркат у дома. И те перват с пръчката през пръстите. И ако не успееш да разбереш, че земята не се бърти около теб и решиш че не можеш да живееш с тази мисъл и с последствията от претенциите си ...
Т.е. можеше и без толкова истерии за толкова елементарно нещо. Всеки преживява такъв период по няколко пъти в живота си.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 08:52 от bella-ciao

# 597
Някой гледал ли е ПИЕСАТА, КОЯТО СЕ ОБЪРКА?

# 598
https://uba.bg/ikar-vote-2025/?fbclid=IwY2xjawJFQwxleHRuA2FlbQIx … GEr2r-pYFlGO4xuXQ

На този линк може да дадете своя глас за Наградите Икар.

# 599
Не си губете времето с "Престъпление и наказание" на НАТФИЗ. Абсолютно нищо не се разбираше какво се случва като действие, а съм чела литературното произведение. Жалко за децата, талантливи са.

Общи условия

Активация на акаунт