Хайде на театър - 14

• 40 977
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Съгласна съм, че е добре да има повече варианти, но като човек, който купува почти изцяло онлайн билети, а и какво ли още не, не бих казала, че е опасно.

# 616
  • Галифрей
Трябва да внимава с онлайн пазаруването, за това като го правя избирам опции които са удобни. Лесно стават кражби така.
Та надявам се Захари и екипа му да направят повече опции и да са удобни.

# 617
  • София
Съвсем случайно попаднах - https://theatre199.org/bg/plays/p/594-otmeneno-predstavlenie

На 21.03.2025 г се отменя "Морето след теб" в 199.

Също така виждам, ме парите могат да бъдат възстановени до 25.03, чудо невиждано. Преди можеше или до деня на представлението или гориш.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 11:26 от sea.sea

# 618
  • София
Мюзикълът Чикаго идва в София през май, купих билети:
https://www.bta.bg/bg/news/lik/854538-myuzikalat-chikago-idva-ot … ya-na-21-i-22-may

# 619
  • Галифрей
Ам супер ❤ Напоследък гледам вече  по честно идват известни мюзикъли  у нас само така ☺ Аз мисля да си взема за Дон Жуан за до година. Страхотен е и знам почти всички песни на изуст. 😘

# 620
Здравейте, мили театрали!
Връщам се с нови мнения за последно изгледани постановки! Държа ви в течение за програмата ми през миналата седмица и няма как да не довърша!
1. “Представление и наказание” в Топлоцентрала - ОТВЯ МЕ! Дълбоки внушения, прекрасна актьорска игра и режисура, такъв размах… подобен театър не се вижда всеки ден. Различен! Сякаш чуждестранна трупа гостува в България, а си е съвсем българска продукция. Присъствах на СЪБИТИЕ!
2. “Празен град” в Ялта Арт Руум - три млади момчета с такъв заряд! Страхотни хрумки, харесвам театър, който ме изненадва. Смели, смели, смели! И с много хумор!

А тази седмица за съжаление нямам време за много театър, но успях да си позволя едно представление - “Обещанието” в Сфумато. Прочетох, че единият актьор е с номинация за това представление, тъй че отивам с очаквания. Ще споделя!
Хубава театрална седмица пожелавам!

# 621
Здравейте, не намерих мнение за Балконът, Открита сцена "Сълза и смях". Мисля, че се играе от началото на годината. Моля, ако сте посещавали, да споделите мнение. Благодаря!

# 622
Снощи изкарахме късмета да гледаме " Боклук" най- после и в  в Бургас. Определено ми хареса! Имах някакви резерви към Весела Бабинова, но този път я видях в друга светлина, оказа се интересна актриса. Анастасия Лютова и Светлана Янчева няма смисъл да ги коментирам- големи, както обикновено. Имаше известен дискомфорт и при трите дами, явно бяха с настинка или с някакъв вирус всички, но не мога да кажа, че се отрази на играта им. Дори техническият гаф не ги смути, въпреки че е един момент в залата настана пълен мрак, токов удар. Беше по средата на монолог на Светлана, която спря за миг, но после продължи да говори в тъмното. Явно поради абсурдността на ситуацията, не издържа и се разсмя, след което и другите две актриси се разсмяха неудържимо, а оттам и цялата публика:). Определено запомнящ се спектакъл. А, да, държа да спомена у името на авторката Елена Телбис. Безкрайно съм впечатлена, че толкова млади момиче( към момента на написването на пиесата е била под 30г), притежава такава житейска мъдрост и задълбоченост. Сигурна съм, че я чака голямо бъдеще!♥️

# 623
  • софия
"Боклук" е страхотна постановка!
Няма нещо, което да не ми хареса, а и съм почитател на Телбис във всичките ѝ превъплъщения.
Скрит текст:
В момента прави и рийлс в профила на toest. Няма празно и там.

# 624
Следя я в " Тоест" и много й се радвам. Щастлива съм, че има такива артисти в България, талантливи, интелигентни и социално ангажирани. В България, последното е направо изключение в тези среди. Като попитат някой артист за позицията му по наболял проблем и се почва:" о, аз нищо не разбирам...не съм чул, не се интересувам от политика" и т.н.

# 625
И аз гледам  “Toest“ - кратко, ясно с ирония. Умна, талантлива актриса. Много се респектирах от нея, когато напусна Народния Театър след изгонването на Александър Морфов. Тук ви пускам едно интервю на Телбис взето от сестра и. Евала за безкомпромистността на това момиче. Сещам се за още пет - шест артисти като нея, които мислят не само за себе си в изкуството, но съзнават отговорността си пред обществото.  Приятно четене Simple Smile  https://maikomila.bg/elena-telbis-i-edin-razgovor-v-koflikt-na-interesi/

# 626
  • София
Връщам се от Двубой в Народния.
Въпреки добрите коментари на част от вас, изобщо не ми хареса. Ако мога да цитирам героя на Пламен- "Не, тази агония край няма". Единствените две неща, които ми харесаха, бяха сцената и Павел Иванов. Хайде и Албена Колева да кажем.
То беше едно преиграване, викане, подскачане на тази сцена... Имаше безумни сцени и моменти, като това с инфлуенсването например. Силно разочарована съм. Оценка 1/5.

# 627
Връщам се от "Сирано дьо Бержерак" в Армията. Със смесени чувства съм. Камен Донев наистина гори на сцената, много е добър в това, което прави, с всяка мимика на лицето си, поглед, жест въздейства. Но на места се движеше по ръба на халтурата, въпреки че сам се пошегува със себе си, че е смятан за халтураджия. Някак си неколкократното натискане на чатала, средните пръсти, "импровизациите" с "Жоро (към Георги Къркеланов), много добър актьор си, интелигентен човек си, нали го говорихме това на репетициите", "хайде, че хората бързат да хванат метрото", "Лили Иванова е номер 1", "партия МЕЧ излезе от парламента, как ще живеем отсега нататък", "ще скъсам тази хартийка като Гешев", "what the f*ck", не е моето нещо. Но пък доста хора искрено се забавляваха, така че това явно е въпрос на вкус. На мен излизане от образ ми разваля магията на театъра и общото усещане за постановката. Иначе имаше и хубави моменти. Оценката ми е средно висока.

И да се присъединя към общата възхита към Елена Телбис, едно умно, будно и талантливо момиче. Гражданската й позиция и това, че не мълчи, за разлика от болшинството си колеги, е впечатляващо. Весела Бабинова също е смела и активна. Респект към двете ми наборки и всички други като тях, осъзнали важната си роля не само на сцената, но и в обществото!

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 23:22 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 628
  • Галифрей
Мерси за отвиза Алиса. Мислех май месец да гледам “ Сирано дьо Бержерак” ще видим. Но съм запланувала Хамлет там да гледам.

Връщам се от “ Двубой” в НТ на мен много ми хареса. Смях се много. Уникална постановка 10000/10000 си е. Микрофон дроп. ☺❤❤💙

# 629
Отзив за "Странна случка с куче през нощта" на Драматичен театър Русе.

Вчера гостуваха в Младежкия театър. Много хубава пиеса! Хареса ми! Темата е за "специалните" деца, как те гледат на света, как обществото ги вижда, как ги виждат и техните собствени родители. Ако имате тийн вкъщи - заведето го! Струва ми се важно децата да гледат пиеси с такива теми и да видят, че и тези деца са като всички останали, със свои мечти, желания и проблеми. Главният актьор - Калоян Желев - беше брилянтен! Ролята на 15-годишно момче с аутизъм я изигра безупречно. Скоро не бях гледала такова добро превъплъщение и отдаденост в актьор. После видях, че има награда Икар за дебют именно за тази си роля - заслужено! И останалите актьори също бяха много чудесни. Blush

П.С А пък накрая група ученици излязоха да поканят своя класен ръководител на бала, като учителката им беше моята класна преди немалко години и съвсем ми се сгря сърцето след хубава пиеса. Hug

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 10:08 от buldoka1

Общи условия

Активация на акаунт