Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 12 062
  • 267
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря на всички.

# 136
Аз обикновено пера на еко, какво и е на програмата? Става дума за 7 серия на АЕГ.

# 137
Излишно дълга. Може и друго да има. 

# 138
И не е по-ефективна откъм изпиране или по-еко от нормалната програма за памук. Също така не спестява нищо.

# 139
Mдаммм, моето комби 9 серия след 7 години нещо сдаде багажа. Пере си, но не суши. Сигурно има за чистене, ама май не е това, защото като махна филтъра за мъхове и си сложа ръката вътре усещам въздушен поток, но е хладен,  а не топъл. И освен това се чува само един равномерен тих шум, а го няма онзи по-силен шум от термопомпата.  Ако прекъсна сушенето и пак го пусна отново не се чува този силен шум, преди го имаше.

Та дайте някой съвет, ако може?
- Идея дали е термопомпа или друго?
- Колко ли струва смяна на термопомпа?
- Кой сервиз работи добре?

Май имам няколко варианта:
- Викам сервиз и плащам Х лева, което леко удължава живота и.
- Купувам нова.
Ама ако купя нова какво да правя със старата, която поне като пералня е бомба?  Може би да я продам за някакви пари само като пералня? Ако някой я иска май ще се реша на нова направо и толкова...

Да докладвам - оказаха се спукани маркучи и избягал фреон. Току що я докарали и сега пере пробно някакви нови блузки. Утре ще пробвам и сушенето.
Сервизът се оказа добър и благодаря за препоръката. Човекът си имаше количка - демонтира, натовари, отнесе, после донесе, монтира. Взеха я в понеделник, върнаха я днес. Хубаво, че няма вече да пера по чужди къщи и перални Simple Smile  Ремонтът беше близо 500 лева, ама по-добре от нова машина.

# 140
 Хайде честита "нова" пералня и да те слуша поне още толкова години Simple Smile

# 141
Хайде честита "нова" пералня и да те слуша поне още толкова години Simple Smile

Амин Hands Pray

# 142
  • Велики Преслав
Е в такива моменти една браво ми кажете де 😁. Да си призная малко се възгордях, че познах за дефекта. Еми ЧС честита и дано дълго те слуша пак. Каква беше цената на ремонта.

# 143
Е, то до голяма степен заради теб го написах този пост, да видиш, че си познал Simple Smile

# 144
Е в такива моменти една браво ми кажете де 😁. Да си призная малко се възгордях, че познах за дефекта. Еми ЧС честита и дано дълго те слуша пак. Каква беше цената на ремонта.
Браво, браво! Simple Smile   Ама кой  първо я попита дали компресорът включва Joy
Шегувам се Simple Smile
Аман от разходи. Тъкмо човек се справи с едно нещо и хайде друго се зададе на хоризонта.

# 145
  • Велики Преслав
Е на всички браво 😁

# 146
И най-вече на човека, който се е озорил да я товари и ремонтира.

# 147
Здравейте, след много четене се насочих към пералня със сушилня АЕГ 9000. Поради липса на място трябва да е комбинирана. Искаше ми се да е вградена, но от тази серия не виждам да предлагат в България.
Имам Bosch 6  серия пак комби, но не съм доволна от нея.
Жилището е друго, т. е. трябва ми втора пералня със сушилня.
И сега на въпроса - колко варианта на 9 серия - комбинирана има? Чета е Емаг поне 3 вида - разлика в цената и явно в някои параметри, които аз не разбирам.
Моля за помощ, кой точно модел да избера? И, ако някой е наясно да ми обясни, може ли свободно стояща да бъде сложена в шкаф с врата? 😐

# 148
Не чети в е-маг и не купувай от там.
Електролукс и АЕГ.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … WR96944B/p/652306
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … 98165NXE/p/654006
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … R98165XE/p/651860

Няма проблем да е поставена в шкаф, но когато работи сушилнята, вратата на шкафа трябва да е отворена. Имай предвид, че всички са високи по 87 см!
Виж им размерите и указанията за монтаж от упътванията. В тях можеш да си видиш и разликите в програми и функции.

# 149
Основно има два варианта с малка разлика в килограмите и оборотите. По-хубавата е тази с 1600 оборота (другата е с 1400). Но може да има все още и по-стари модификации, които пак са принципно един от двата типа, но с някакви малки разлики в дизайна и програмите.
Иначе същите два типа ги има и като Електролукс. Малко по-евтини и леко орязани, но принципно същите.

Общи условия

Активация на акаунт