Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 12 070
  • 267
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Купихме си пералня със сушилня Haier HED100-B14979-S. Четем упътването, но така и не можем да разберем как да стартираме машината в режим за сушене. Виждаме програмите, но те всички изглеждат за пране. Дадени са и параметри за сушенето, но как се стратира самото сушене не става ясно. Дали то просто не следва в самата програма за пране - на края?
Предварително благодаря!

# 121
Здравейте! Купихме си пералня със сушилня Haier HED100-B14979-S. Четем упътването, но така и не можем да разберем как да стартираме машината в режим за сушене. Виждаме програмите, но те всички изглеждат за пране. Дадени са и параметри за сушенето, но как се стратира самото сушене не става ясно. Дали то просто не следва в самата програма за пране - на края?
Предварително благодаря!
Нямам сушилня на марката, но според този раздел в упътването изглежда, че сушенето е автоматично зададено с пране, а се изключва с функционален бутон:   
"3.5.5Функционален бутон ”Ниво на сушене
Натиснете този бутон (Фиг. 3-11), за да промените или
отмените
избора на програмата за сушене."
Дано не Ви подвеждам, но така го изтълкувах и не видях възможност сушенето да се избира чрез селектора на програми. Моля по-компетентните или притежатели на модела да ме коригират, ако е нужно.

# 122
При всички уреди, които съм гледала (все пак не са много) програмите са си еднакви и за двете дейности, но има някакво копче, с което се избира дали да е само пране, само сушене или двете в един цикъл. Последното не го препоръчвам по принцип.

# 123
Здравейте! Имаме комбиниран уред (Electrolux 900 Ultimate care), от който бях много доволна в началото. Но дрехите често излизат влажни, а понякога почти мокри, особено ако в прането е имало и хавлия или нещо подобно. Някой има ли сходен опит?

# 124
  • Швейцария
Да, аз. Оня ден пристигна моето комби АЕГ 9 серия с термопомпа. Пуснах чаршафи (на степен слънце). Извадих ги влажни и сега ги пуснах още веднъж за 1 час. Вчера прах дрехи и 2 хавлии. Дрехите бяха идеално сухи, а хавлиите влажни. И си променя времето. Като го пуснах пишеше 1 час, сега изведнъж 3 часа.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 02:57 от JennyBG

# 125
Принципно трябва да се сушат сходни по плътност и материя дрехи, съответно сортирането им трябва да става още с прането.
Хавлии (особено дебели) не се сушат с други дрехи - резултатът е точно описаният по-горе. Може да се сложи най-много някоя малка по-тънка хавлия. Има значение и количеството. С времето ще се ориентирате кое как.

# 126
Ама как така сушите дрехи и хавлии заедно?! Те са с много различна дебелина.

# 127
Утре пробвайте фини бикини с хавлиите. Или тънки ризи със суичър...
Много ми е  странно, когато хората имат някакви очаквания без да се замислят малко за физиката и че машините не са магически.

# 128
Очаквах такъв отговор. Ако е само една хавлия, не ми се чака да се натрупат още десет, за да я изпера (става дума за хавлиена кърпа за ръце, не халат). Но това се е случвало и с по-плътни дрехи, не само с хавлии. Случвало се е и с еднородни материи (чаршафи например). Почти никога не стига едно сушене при съобразени програма и килограми.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:57 от Plectruda

# 129
А на каква програма го сушихте този микс от тъкани?

# 130
Чаршафите са еднородна материя, но са големи, а пликовете са двойни и при това често се усукват или стават на "люлка", която обгръща останалото в топка. В такива случаи може да остават влажни петна, т.е. сушенето да не е равномерно.
Аз на 3 дни имам пералня с кърпи, така че не ги чакам кой знае колко, даже се случва да не ги събера и ги пера на два пъти. Много рядко се е налагало да сложа някоя по-тънка кърпа при друго пране, но тези с плътност 500 и нагоре - изключено.

# 131
Даже и да сушиш различни неща, или много чаршафи, като спре машината вадиш сухото и пускаш за още малко влажното и готово.
Често се случва по чаршафите да има леко влажни зони, ама като ги метна на спалнята след половин час вече са сухи. Предпочитам го пред още половин час бучене и харчене на ток.

# 132

На Eco 40-60 програмата с пълно сушене.

# 133
Никога не ползвам Еко, това са програми само за вземане на сертификат.

# 134

На Eco 40-60 програмата с пълно сушене.
Неудачна програма- нито за пране, нито за сушене.

Общи условия

Активация на акаунт