Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 12 146
  • 269
  •   3
Отговори
# 105
  • Велики Преслав
Той кондензатора е под 10 лв. Не помня данни, но беше около 20 мФ 380-450 волта.

Но да не съм лош пророк, според мен няма да е това. Според мен ще е нещо свързано с фреона. Те страдат най-много от това.

Като се вземе обаче предвид това, че това е пералня за 3000 лв почти, ремонта трудно би се оценил като нерентабилен. Ще се обоснова защо.
АЕГ когато се закупи част от вносителя обикновено са на сносни цени. Специално тези маркучи не съм купувал, но са ми ги изработвали на много ниска цена. Точно колко не помня, но си спомням, че беше нещо сносно.

Забравих една причина. Изгорял компресор.
Ако е изгорял, може би най-лошата причина но тредно.

# 106
Това за кондензатора на компресора ѝ го споменах на ЛС и ще си струва да се оправи, ако е той.
Аз мисля, че все пак трябва да я изчисти първо, че за толкова години съм повече от убедена, че въздуховодът е затлачен. Тъкмо и сензора ще почисти.

Къде е този сензор?

# 107
Това за кондензатора на компресора ѝ го споменах на ЛС и ще си струва да се оправи, ако е той.
Аз мисля, че все пак трябва да я изчисти първо, че за толкова години съм повече от убедена, че въздуховодът е затлачен. Тъкмо и сензора ще почисти.

Къде е този сензор?
Под металния капак. Монтиран е в собствена пластмасова кутийка.

# 108
А за този ли. ОК.

# 109
  • Велики Преслав
Сензора дефектира сравнително често. Там съм наблюдавал следното държание.
Сушилнята тръгва, вентилатора се развърта върти няколко минути и все едно е приключила програмата.

Още един проблем чест при тея перални се сетих. Даже май най-честия, но тогава пак спира все едно е готова.
Та проблема е микроключа на филтъра за мъх. Тогава тръгва, вентилатора духа компресора тръгва върти малко и спира.
От новите серии (около 2021 година) съм виждал усукана пластамасата, която държи ключето и “иглата” която трябва да го натисне не успява. Тогава направо го шунтирам.

# 110
Тези дни ще я почистим. Останалото без техник няма да стане, даже и да е нещо дребно като сензора. Жалко, защото не ми се занимава, а и е досадна да стоим без пералня, ако я вземат. Иначе поне е лято и мога да суша на простор.

# 111
Здравейте,
Харерсала съм модела на AEG с термопомпа, серия 9000 , но мястото, което е предвидено за пералня/сушилня е ниша с ширина 60 см. Евентуално ще могат да я преправят до 62.  Има ли някой който ползва уреда и при вас къде е монтиран, какво отстояние има до стени/шкафове и т.н.

# 112
Със сигурност има. Темите са създадени за попрочитане и това е най-коментираният уред. Не може все едно и също да се пише на всяка страница.
Всички въпроси относно монтажа ще намерите в упътването, след като си го изтеглите.

# 113
  • София
SOS! 🆘
Прехвърлих последната тема, но се коментират все класически размери, а на нас ни трябва слим комби. 🙈

Абсолютно тоталният максимум, който можем да си позволим, е дълбочина 54см…
И то ако не надебеляваме. 😅

С три малки деца сме (1, 3, 6год), та можете да си представите количеството пране.
Насред огромен ремонт сме, та дори няма къде да опъна да суша в момента.

Тази 45см хубавица ни предаде след 5год издевателства над нея, та новата ще заеме мястото ѝ- точно на вратата на банята.

Много много моля за препоръка за слим комби.

# 114
Аз бих се отървала от шкафа и бих сложила два отделни уреда един върху друг. Така пералнята ще е с по-голям барабан и сушилнята ще събира повече пране

# 115
  • София
Аз бих се отървала от шкафа и бих сложила два отделни уреда един върху друг. Така пералнята ще е с по-голям барабан и сушилнята ще събира повече пране
Зад шкафа минават тръбите за топла вода.
Разликата със и без шкаф ще е дебелината на гръбчето му- тоест около 1см.
А на височина- тотално ще захлупи банята и водомерите няма да са достъпни.

Всичко възможно като конфигурации сме въртяли и сукали. Единственото, което върши работа, е слим комби.
Затова и търся препоръка именно за такова.

# 116
  • София
Скрит текст:
SOS! 🆘
Прехвърлих последната тема, но се коментират все класически размери, а на нас ни трябва слим комби. 🙈

Абсолютно тоталният максимум, който можем да си позволим, е дълбочина 54см…
И то ако не надебеляваме. 😅

С три малки деца сме (1, 3, 6год), та можете да си представите количеството пране.
Насред огромен ремонт сме, та дори няма къде да опъна да суша в момента.

Тази 45см хубавица ни предаде след 5год издевателства над нея, та новата ще заеме мястото ѝ- точно на вратата на банята.

Много много моля за препоръка за слим комби.

LG и Samsung имат слим комбита. Мисля, че напоследък LG са по-добри. Преки наблюдения нямам, това са ми впечатленията от сбствено проучване, което правих за мое миниатюрно жилище, в което пералнята също е в банята и ситуацията е същата. Все още не съм осъществила покупката, защото старата пералня си работи, но съм планирала това за в близко бъдеще.

5 години ми се струва малко, не бих желала да сменям уреда за толкова кратко време. Но пък не съм и очаквала друго от вече „покитайченото“ Канди. Затова засега съм се спряла на LG:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … DR508SBW/p/652059

# 117
  • София
Vilemina, благодаря!
И аз към LG като че ли се насочих.

Иначе, Candy никога не би бил първият ми избор, но преди 5год на пазара беше буквално единствената хем слим, хем комби.
Сега поне има малко повече избор.

# 118

Здравейте,

Този уред като бюджетна версия на АЕГ серия 9000 ли го препоръчвате?

Ако се спрем на вариант без термопомпа, освен по капацитета, по какво друго можем да изберем уреда? Тъй като има големи разлики в цените, а е трудно да се отсеят Simple Smile

# 119

Здравейте,

Този уред като бюджетна версия на АЕГ серия 9000 ли го препоръчвате?

Ако се спрем на вариант без термопомпа, освен по капацитета, по какво друго можем да изберем уреда? Тъй като има големи разлики в цените, а е трудно да се отсеят Simple Smile
Не е бюджетна версия, а уред, който работи на съвсем различен прицип. Няма база за сравнение.
Цените са различни, защото зависят от вложените компоненти, тяхното качество, конструкция, софтуер....
Представете си две пластмасови купи. Едната е от мека пластмаса, огъва се, започва да лепне.... Друга си е твърда и хубава. И двете са от пластмаса, ама едната е на тройна цена.  По цената се ориентирайте щом по друго не можете. Гледайте програмите и съвместимите им функции.

Общи условия

Активация на акаунт