Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 12 030
  • 267
  •   1
Отговори
# 90
ЧС,  нали помниш едновремешните пликове с дупка в средата? Те редовно глътваха някоя калъфка или дори чаршаф и всичко ставаше на топка. Мама им беше намерила цаката като предварително връзваше през средата плика с подходяща връвчица. Дали няма да е подходящо и за чаршаф с ластик? Аз не ползвам такива в момента, но в миналото съм имала и сякаш и тях връзвах като предпазна мярка и вършеше работа, ама ми се губят сега спомените. В сушилнята донякъде ще е проблем да се изсуши еднакво и мястото на връзване, пък и ще се намачка характерно пликът, но ако се глади, не е проблем.   

# 91
Мисля, че да ги суша отделно ми е по-лесно. Чаршафът с ластик идеално се опъва на сушилката и общо взето изсъхва докато се извъртят останалите. Ако има малко влажно го пускам и него за 30 минути и готово.

# 92
Здравейте! 2 комбинирани пералня със сушилня съм имала до момента, но и двете греда. Съществува ли такава комбинация, при която има минимално отделяне на влага в помещението, защото няма да е мокро и в същото време мъхчетата от дрехите да си имат контейнерче, не да ги обирам от барабана на пералнята?

# 93
Има, сто пъти се посочват в темата - 4 модела на две марки, като едната е по-ниския клас на другата. Прочети назад, даже една или две страници може да стигат.

# 94
Здравейте! Прочетох назад в темата и стигнах до извода, че е най-добре комбинираният уред да е с термопомпа и да се ориентирам от възможностите на АЕГ и Електролукс. Права ли съм?

# 95
Да. Но само 9 серия.

# 96
Ако взема AEG комбинирана с термопомпа и я сложа в коридор,  във вграден шкаф, който ще стои отворен при работа, но не е мокро помещение, няма вентилатор... Ще имам ли проблеми с влагата? Разбира се ще правя някакво преветрение, но ако не е достатъчно по-добре изобщо да не се захващам с тази гимнастика.

# 97
Не, няма да имаш проблеми с влагата.

# 98
  • Варна
Аз имам комбинирана AEG 9-та серия. Сложила съм я в килер 80*160 см без вентилатор. Няма проблеми с влагата. Не отварям вратата при работа, доста е безшумна и няма конденз. След като свърши държа известно време отворено.

# 99
Mдаммм, моето комби 9 серия след 7 години нещо сдаде багажа. Пере си, но не суши. Сигурно има за чистене, ама май не е това, защото като махна филтъра за мъхове и си сложа ръката вътре усещам въздушен поток, но е хладен,  а не топъл. И освен това се чува само един равномерен тих шум, а го няма онзи по-силен шум от термопомпата.  Ако прекъсна сушенето и пак го пусна отново не се чува този силен шум, преди го имаше.

Та дайте някой съвет, ако може?
- Идея дали е термопомпа или друго?
- Колко ли струва смяна на термопомпа?
- Кой сервиз работи добре?

Май имам няколко варианта:
- Викам сервиз и плащам Х лева, което леко удължава живота и.
- Купувам нова.
Ама ако купя нова какво да правя със старата, която поне като пералня е бомба?  Може би да я продам за някакви пари само като пералня? Ако някой я иска май ще се реша на нова направо и толкова...

# 100
Първо опитай да изкараш мъховете от въздуховода. Знаеш как да в разглобиш. Лесно е. Колко пъти си я чистила?
Компресорът включва ли?

# 101
Моята не е с термопомпа, но беше още в гаранция и не нагряваше. Оказа се прекъснат кабел.

# 102
Не съм я чистила, но духа, има поток и мисля, че не е задръстена. По-точно чистила съм я, но без разглобяване - през отвора за филтъра. А и съм я пазила - лятото суша рядко, перем по три перални на седмица... Не е претоварена. Но не чувам да се включва термопомпата. Ваденето е голяма работа - трябва да се демонтира врата, да се изкара в коридора и ако не тръгне... да се вкарва пак и да се вика техник...
Може и да пробваме.
А кой сервиз работи добре, ако някой има опит?

П.П. А и се случи от раз - предния път сушеше, сега не иска. Пуснах я днес да суши, започна, показа там час и нещо и след малко спря, показвайки 0 оставащо време. Пуснах я пак, но за зададено време, сега вече си го изкара, но само "проветри дрехите" със студен въздух.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 17:37 от Черна станция

# 103
  • Велики Преслав
При тези перални, връзката на компресора с топлообменниците е направена като на кола. С гъвкави връзки. Та те стареят може би най-бързо в цялата термопомпена система на пералнята. Възможно е да са се напукали и да е загубила хладилния агент.
Другия вариант (който е слабо вероятен, защото до колкото разбрах компресора се чува) е да е проблем с кондензатор на компресора.
Друга причина, която е по-вероятно е механично износване на компресора.
Сещам се и за следните причини
-запушена капилярна система
-пробит топлообменник
-проблем с управлението на компресора.

# 104
Това за кондензатора на компресора ѝ го споменах на ЛС и ще си струва да се оправи, ако е той.
Аз мисля, че все пак трябва да я изчисти първо, че за толкова години съм повече от убедена, че въздуховодът е затлачен. Тъкмо и сензора ще почисти.

Общи условия

Активация на акаунт