Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 9 003
  • 227
  •   1
Отговори
# 75
А защо сухите препарати са за предпочитане пред течните?

# 76
Защото се разтварят по-лесно и не лепнат по "вътрешностите" на пералнята.Отделно заради състава им. Те са и по-скъпи за производство.

# 77
Пералня със сушилня AEG LWR98165XE с термопомпа е на цена 2499 лв. в магазин TECHMART, но утре 6 април е последния ден на промоцията.
Надявам се информацията да е полезна за някого.

# 78
https://techmart.bg/peralnq-sys-sushilnq-electrolux-ew7w4492e/tab/1733788800044

Какво мислите за тази пералня със сушилня?
Цената и в Технополис и Техномикс е доста по-висока.
Намалението е до днес и се чудя дали да я купя.

# 79
Ми, отличаващите се уреди на марката са тези двата:
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-sta … -dryer/ew9w161bc/
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-sta … -dryer/ew9wn249w/

Всичко друго е като на другите.

П.П. Не знам дали това са актуалните модели все пак. Може да има нови модификации, но принципно са тези двете.

# 80
Здравейте , може ли да ми кажете каква пералня със сушилня да си купя до 2500 лева ?
Bosch WNC254A0BY
AEG LWR98165XE
Или нещо друго да търся ? Искам да е със сушилня , но ако наистина правят страшни мизерии и не работят да търся само пералня ?

# 81
# 82
Какви са най-честите проблеми и чупят ли се ?

# 83
Някой може ли да каже колко е действителната височина на AEG LWR98165XE? 870 ли е точно или по малко и ако да колко? Сегашната ми пералня се води 850 но в действителност е около 830 и влиза под плота. Въпроса е AEG модела дали ще влезе. По магазините където ходих нямаше изложена мостра за да я измеря.
Имаме пералня със сушилня Беко за 4 години поне 10 пъти е ремонтирана. Сменена е цялата електроника, барабана с лагерите, сушилния ръкав , датчици за сушилнята , клапан за мръсната, вода май само корпуса не е сменян. Както продължава скоро с техника ще си пием заедно ракията толкова често е у нас. Cry.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 12:04 от bg_tatito

# 84
Никакви. Вече 8-ма година подкарва.
Спокойно можете да погледнете и аналогичния модел на Електролукс.

# 85
Никакви. Вече 8-ма година подкарва.
Спокойно можете да погледнете и аналогичния модел на Електролукс.

И моята е на 7 години и нямам проблеми. По някое време се очаква да се задръсти с мъхове, но това се чисти. Тоест не е повреда, а необходимост от обслужване. Но се задръства много по-бавно от другите, защото има филтър за мъхове (само 4 модела на 2 марки ги имат). Освен това е с термопомпа и щади дрехите - нямам нищо свито. По-точно две свити дрешки, явно некачествени. И тежи 100 кг, което значи, че стои като паметник, а не се разхожда. Също така има голям барабан и голям люк.

И да, точно толкова висока е, колкото пише - 87 см. А дали ще влезе под плот зависи от височината на плота, кухните се правят по поръчка и могат да са високи колкото е поръчано.

# 86
  • Швейцария
Здравейте мили хора. Каним се да купуваме комби уред поради липса на място в новия апартамент. Тук се препоръчва АЕГ и се спряхме на модел AEG L9WEF80690. Добре ли сме се ориентирали или не особено? Аз нямам кой знае какви изисквания, освен да ми изкарва на един цикъл сухи дрехи, които да не приличат на мекици. Ще се ползва веднъж седмично, само двама сме.
https://www.galaxus.ch/de/s2/product/aeg-l9wef80690-waschtrockne … _wcB&gclsrc=aw.ds

# 87
Добре сте се ориентирали.

# 88
Добре сте се ориентирали. Просто няма по-добро. НО (винаги има но) не разчитай, че ще заредиш и накрая просто ще си извадиш сухите дрехи. Става, но само е определени случаи (якето за ски например, или малко количество тениски). На практика след като свърши прането е хубаво да извадиш, да разплетеш ръкави на ризи и блузи, да извадиш нещо, влязло в друго като в торба, та поизпънеш и изтръскаш мачкащи се неща и даже да разделиш на две за сушенето. Това е, защото няма проблем да изпереш анцуг с дебел ластик заедно с тънки изкуствени тениски, но да ги сушиш заедно е неудачно. Аз също така суша отделно долния чаршаф с ластик и останалите чаршафи, защото ако ги сложа заедно влизат в чаршафа с ластик и става тя каквато става...

# 89
  • Швейцария
Момичета, много ви благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт