Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 5 576
  • 175
  •   1
Отговори
# 165
И аз пера и суша вечер, ако през деня не съм в къщи. В почивните дни - сутрин или както дойде.

# 166
  • Русе
Няколко пъти си обещавам, че ще започна да пера през деня, а вечер да суша, но не успявам да се организирам така. Явно ще трябва да сменя настройките си.

Още един път благодаря Hug

# 167
Определено нагаждането на личната организация към конкретно ежедневие при наличието на два отделни уреда е по-лесно, по-евтино и в случая по-удачно с оглед резултатите, отколкото закупуването на нов комбиниран уред  Simple Smile

# 168
Определено нагаждането на личната организация към конкретно ежедневие при наличието на два отделни уреда е по-лесно, по-евтино и в случая по-удачно с оглед резултатите, отколкото закупуването на нов комбиниран уред  Simple Smile

Това е малко "според зависи".
- Отделни пералня и сушилня девета серия на АЕГ струват доста повече от едно комби девета серия.
- По-лесно може да е само ако се перат няколко пранета последователно и така докато второто се пере първото да се суши. Но ако е едно пране не виждам разлика - чакаш да свърши вадиш, оправяш, зареждаш.
За резултатите не мога да споря, защото не съм имала отделни уреди, но за мен комбито се справя задоволително, а спестеното място ми е важно.

# 169
Спестяването на място при комбито е определящо, да, с това съм съгласна (то и моят единствен мотив беше този в градското миниатюрно жилище).
Цитат
- Отделни пералня и сушилня девета серия на АЕГ струват доста повече от едно комби девета серия.

И това е така, но в обсъждания случай съфорумката разполага вече с отделни уреди, т.е. не се налага да съобразява и фактора "бюджет". Напротив, даже би си го натоварила с още един уред (според мен излишен).
Пак казвам, не съм недоволна от моето комби (преди 6 години, когато го купувах, цената му беше близка до цената на два отделни качествени уреда, така че не ми беше съображение горния фактор) - съобразявам начина и честотата на ползване според капацитета и режимите му, но ползвайки едновременно и отделни уреди в друго жилище и възможността да направя пряк паралел,  към днешна дата дори и бюджетът не би ме накарал при налично място за отделни да предпочета комби - особено при масово предлаганите уреди на изплащане, ако и да е с известно оскъпяване. Качествените и ползвани дълги години уреди се изплащат многократно с ежедневния комфорт и резултати, направо се забравя цената.  Естествено, не считам моите критерии и преценка за универсално меродавни, но когато човек е на кръстопът, всяко мнение може да му е от полза.

# 170
Здравейте,
Жилището е малко, пера уикенда по 2, рядко 3 перални. В момента имам една ниша в коридора ( който и без това е 2 кв.м. ) в която има следното разпределение:

Пералнята е слим ( 40 см дълбочина ) и е Индезит на 10 години, но не ме е предавала и за секунда. Имам и сушилня която е Bosch среден клас с термопомпа, но тя е 60 см и не може да се стакне с пералнята и в момента е в друга стая, където изобщо не и е мястото.

Иска ми се да затворя цялата ниша, защото е много грозно да е първото нещо което видиш като влезеш в жилището. Та какви са ми вариантите? От това което чета единственият некомпромисен ( или поне малко компромисен вариант ) за комбиниран уред е AEG 9-та серия за 3 хиляди лева. Само дето нишата е плитка и едва ли ще мога да я затворя ако сложа голям уред. Тогава варианта е затваряне на всичко останало, а пералня със сушилня да е отворена.
Има ли някакъв вариант за слим комбиниран уред или такъв за вграждане? Или пък да стакна два уреда, но това ще ми изяде доста от мястото в нишата, пък си има нужда от място за боклучки във всяко едно жилище? Ако са два уреда вече ми се струва доста грозно да стърчат отвън от бъдещият шкаф, т.е. 2 слим уреда вариант ли са?

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 15:27 от joro123

# 171
Слим-сушилня едва ли ще намерите. Бих си сложила два нормални уреда един върху друг и хич не ме е еня за красоти, още повече, че си имате и нормална сушилня.

# 172
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Жилището е малко, пера уикенда по 2, рядко 3 перални. В момента имам една ниша в коридора ( който и без това е 2 кв.м. ) в която има следното разпределение:

Пералнята е слим ( 40 см дълбочина ) и е Индезит на 10 години, но не ме е предавала и за секунда. Имам и сушилня която е Bosch среден клас с термопомпа, но тя е 60 см и не може да се стакне с пералнята и в момента е в друга стая, където изобщо не и е мястото.
Иска ми се да затворя цялата ниша, защото е много грозно да е първото нещо което видиш като влезеш в жилището. Та какви са ми вариантите? От това което чета единственият некомпромисен ( или поне малко компромисен вариант ) за комбиниран уред е AEG 9-та серия за 3 хиляди лева. Само дето нишата е плитка и едва ли ще мога да я затворя ако сложа голям уред. Тогава варианта е затваряне на всичко останало, а пералня със сушилня да е отворена.
Има ли някакъв вариант за слим комбиниран уред или такъв за вграждане? Или пък да стакна два уреда, но това ще ми изяде доста от мястото в нишата, пък си има нужда от място за боклучки във всяко едно жилище? Ако са два уреда вече ми се струва доста грозно да стърчат отвън от бъдещият шкаф, т.е. 2 слим уреда вариант ли са?

Нищо грозно няма в това двата уреда да са открити, все пак те са проектирани от професионални дизайнери именно с идеята да се виждат.

След като вече имате нормална сушилня, която всъщност е по-скъпият уред, най-удачно ще бъде да си купите и нормална пералня, да ги сложите една върху друга и да затворите останалата част от нишата.

„Боклучките“ едва ли са толкова ценни, че да си заслужава заради тях да изхвърлите работеща сушилня и да дадете една торба с пари за уред, който всъщност не е сушилня, а пералня, която суши в своя малък барабан за перални. Можете просто да понамалите малко количеството им или да ги поразместите из къщата, нали ще се освободи мястото, на което сега се намира сушилнята.

В интернет е пълно с идеи за създаване на хубав кът за пране и сушене, включително в коридори и антрета:

# 173
Някой има ли тази комбинирана пералня? След четене и ровене в темите тук стигнах до нея и предвид, че ми е спешно се каня да ходя да я купя директно. Има ли нещо не ок в нея? Какви са й минусите?

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe?_r … &_refv=2495029841

# 174
Някой има ли тази комбинирана пералня? След четене и ровене в темите тук стигнах до нея и предвид, че ми е спешно се каня да ходя да я купя директно. Има ли нещо не ок в нея? Какви са й минусите?

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe?_r … &_refv=2495029841

Аз имам, може би по-стара модификация, но разликите са малки. Аз съм много доволна. Няма значими минуси, евентуално някакви качествени. Но при всички случаи е най-доброто възможно комби.
Реално един минус - ако переш много в един ден, при два различни уреда може единият да пере втората доза, а в това време сушилнята да суши първата. Друго значимо не се сещам. Иначе собствениците на добри отделни уреди казват, че сушали по-бързо, мачкали по-малко... Аз обаче и от по-лошото сушене съм доволна.

# 175
Благодаря
За съжаление не ми пасва на мястото Sad чак сега измерих и осъзнах, че няма да имам много избор Sad
Дълбочината на нишата ми е само 55 см, няма възможност да се подава много, че застъпва други неща напред, най-много 56-7 см да е и то пак ще е зор Sad
Ще избера вероятно отделни уреди, един над друг и с основен критерий габаритите. Много ме е криво, но това е.

Общи условия

Активация на акаунт