Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 8 159
  • 218
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, поръчах си топки за сушилня, обаче не знам дали е удачно, защото си купихме комбинирана пералня. Правилно ли го разбирам, че ако искам да ги ползвам трябва да изпера, да сложа топките и тогава да суша прането?
Също така, ми се струва много дълго 7 часа пране и сушене за чаршафи. Има ли възможност това време да се съкрати? Марката е Електролукс с термопомпа.

# 181
Може и да ги изереш, нищо няма да им стане, но при силната центрофуга може да повредят някоя дреха. По-добре го сложи за сушенето само.

Седем часа е максималната продължителност на двата цикъла, ако не си намалила продължителността на прането. А тя се намалява с едно копче (предполагам, аз съм с АЕГ, ама те са подобни). Освен това реално после пералнята сама си редуцира допълнително и прането, и сушенето.
Най-добре е след пране да извадиш, да развържеш и разплетеш, да сложиш обратно и да пуснеш сушенето. На мен двете заедно обикновено ми отнемат по-малко от 5 часа (не съм засичала точно) при една степен скъсяване на прането.  И суша на средната степен, достатъчно е.

# 182
А много ли е шумна сушилнята? Прането и центрофугата не се чуват, но сушенето е много шумно.

# 183
А много ли е шумна сушилнята? Прането и центрофугата не се чуват, но сушенето е много шумно.
Тихи сушилни и абсорбатори едва ли има... А и шумът си е относително нещо и зависи и от това къде е поставен уредът.
Топките не вършат абсолютно никаква работа освен да вдигат шум. Абсолютно безполезни дори и за пухени якета.

Както по време на пране, така и по време на сушене, уредът променя времето си в зависмост от количество пране и съответно неговата влажност.

# 184
Проблемът с шума се оправи след идването на техник, сега обаче имам друг. Пера кърпи на 60° и не успявам да намаля времето от 3:11 часа на по-малко. Настройвам времето за пране на 1:45 и след това то автоматично се променя на 3:11. Какво мога да направя, да не се пере толкова дълго време? На старата пералня имаше опция да пера на 60° 1:29.

# 185
Нещо не сте си разучила пералнята.
Какво констатира техникът?

# 186
Опитвам се, но не ми се получава. Намести една тръба.

Нещо не сте си разучила пералнята.
Какво констатира техникът?

# 187
Здравейте, включвам се в темата с въпрос.
Предстои ми местене в по-голямо жилище и съответно закупуване на пералня и сушилня. Имам пространство и за двата уреда, но нямам представа какви модели и марки да проучвам. До сега не съм имала сушилня и бих искала уредът да не вади дрехите на хармоника.
Също така в минали теми четох, че излиза горе долу една и съща цена между комбинирана машина и две отделни. Това така ли е? Има ли някакъв проблем ако са поставени една върху друга със съответната стойка

# 188
Здравейте, включвам се в темата с въпрос.
Предстои ми местене в по-голямо жилище и съответно закупуване на пералня и сушилня. Имам пространство и за двата уреда, но нямам представа какви модели и марки да проучвам. До сега не съм имала сушилня и бих искала уредът да не вади дрехите на хармоника.
Също така в минали теми четох, че излиза горе долу една и съща цена между комбинирана машина и две отделни. Това така ли е? Има ли някакъв проблем ако са поставени една върху друга със съответната стойка
КОмбинираната няма нищо общо с два отделни. Не си правете грешни сметки Simple Smile
Щом имате място си купете отделни уреди. Четете и питайте в съответните теми, ако искате качествено пране и сушене и най-вече сушене.

# 189
Здравейте!

Да се допитам 🌹
За АЕГ знам, че е най-доброто от групата.
Намерих я намалена, но разопакована в Техмарт. Заслужава ли си? Да не е ударена нещо или ддз. Тя и опакована не е гаранция как се превозва.

Електролукс с термопомпа има само един модел. Другия е изчерпан навсякъде.
Чакаме някакъв подобрен модел ли?
Не съм наясно как върви техниката сега.

Не държа на многобройните програми, екстри, wi-fi и 1кг разлика.
Една идея по бюджетно. Като цяло не робувам на електроники последен модел, а на такива, които вършат работа за три неща, които реално ползвам. Какво бихте ме посъветвали? Искам да пере и суши. Нямам специални материи и не пера огромни количества. Само за зимата. Лятото си обичам слънце да ги напече и вятър да ги духне.

# 190
Разопакована не бих взела. Ако термопомпата не работи,  ще  е голяма греда?
На Електролукаса му няма нищо. Чудесна машина е и е 95% еднакъв с АЕГ като компоненти. Разликата е предимно в дизайна.
Ето, на много добра цена:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

# 191
Да. Гледах точно нея.
Благодаря! 🌹❤️🍀

Разопакована не бих взела. Ако термопомпата не работи,  ще  е голяма греда?
На Електролукаса му няма нищо. Чудесна машина е и е 95% еднакъв с АЕГ като компоненти. Разликата е предимно в дизайна.
Ето, на много добра цена:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

# 192
Здравейте, поради ограниченото място се спряхме на

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-bosch-wnc254a0by- … i-dos-1400-ob-min

но и електролукс и аег 7 и 8 серия са ни в бюджета, но гледам, че бош-а е сравнително нов и с подобрени функции. Някой има ли впечатления от това комби?

# 193
Разстоянието от пода до плота е точно 87см.
Има вероятност да не влезе нали?
Ако трябва и да се  нивелира съвсем.🤦
Така не ми се занимава да вдигам плот 3м, че и гърбът го застъпва, трябва да се реже....

# 194
Електролукс и АЕГ са с термопомпа. Това е голямата разлика. Електролукс е чудесен. Даже консултанта в Технополис ни го препоръча пред АЕГ, както и техника от сервиза.

Здравейте, поради ограниченото място се спряхме на

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-bosch-wnc254a0by- … i-dos-1400-ob-min

но и електролукс и аег 7 и 8 серия са ни в бюджета, но гледам, че бош-а е сравнително нов и с подобрени функции. Някой има ли впечатления от това комби?

Общи условия

Активация на акаунт