Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 8 730
  • 227
  •   1
Отговори
# 195
Електролукс и АЕГ са с термопомпа. Това е голямата разлика. Електролукс е чудесен. Даже консултанта в Технополис ни го препоръча пред АЕГ, както и техника от сервиза.

Здравейте, поради ограниченото място се спряхме на

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-bosch-wnc254a0by- … i-dos-1400-ob-min

но и електролукс и аег 7 и 8 серия са ни в бюджета, но гледам, че бош-а е сравнително нов и с подобрени функции. Някой има ли впечатления от това комби?
Само че не всички модели на тези две марки са с термопомпа.

# 196
Те само тези модели си заслужават.
Прочетете защо.

Електролукс и АЕГ са с термопомпа. Това е голямата разлика. Електролукс е чудесен. Даже консултанта в Технополис ни го препоръча пред АЕГ, както и техника от сервиза.

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-bosch-wnc254a0by- … i-dos-1400-ob-min

но и електролукс и аег 7 и 8 серия са ни в бюджета, но гледам, че бош-а е сравнително нов и с подобрени функции. Някой има ли впечатления от това комби?

# 197
  • София

Термопомпата е в 9-та серия, а питането е за 7-ма и 8-ма - там голямата разлика я няма. Мисля, че няма Електролукс с автоматично дозиране, така че само модели от 8-ма серия на AEG са сравними по функции и екстри с въпросния Бош.

Иначе, термопомпеният Електролукс също влиза в бюджета, в Технополис в момента се продава за 2099 лв.:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

# 198
Те само тези модели си заслужават.
Прочетете защо.

Да чета себе си ли ми препоръчвате Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 199

електролукс и аег 7 и 8 серия не са с термопомпа, само 9та серия са

# 200
Здравейте, имам въпрос относно препоръчаната многойратно пералня със сушилня Електролукс серия 9. Повечето мнения касаят функцията на сушилня, но мен ме интересува какво е качеството на изпиране, т.к. ще ползвам повече тази функция. Имате ли забележки?

# 201
Здравейте!
Днес ми доставиха Електролукса с термопомпата.
Пуснах я на програма пране памук и намалих времето за пране на 59 мин., спортни потни дрехи. Извадих ги, но миризмата е на неизпрано. Вие как перете и сушите? Моля споделете да не въртя напразно и да си правя експерименти.

# 202
Здравейте!
Пуснах я на програма пране памук и намалих времето за пране на 59 мин., спортни потни дрехи. Извадих ги, но миризмата е на неизпрано. Вие как перете и сушите? Моля споделете да не въртя напразно и да си правя експерименти.

Пот се изпира много ефикасно даже и със студена вода. После с прах. Та не виждам как не ги е изпрала. Но какво значи, че миришат не неизпрано? Че не миришат на препарата за пране ли?

# 203
Здравейте!
На колко градуса ги изпра?
Горещият ми съвет е да не пипаш времето особено на потни и мръсни дрехи. Тя сама ще си го изчисли след като ги намокри. Първоначално показаното време няма общо с реалното.

# 204
Здравейте, имам въпрос относно препоръчаната многойратно пералня със сушилня Електролукс серия 9. Повечето мнения касаят функцията на сушилня, но мен ме интересува какво е качеството на изпиране, т.к. ще ползвам повече тази функция. Имате ли забележки?

Не, нямам
Спазвам указанията и съм доволна

# 205
На 40 градуса. Обаче разбрах какво е станало.
Ппц пера с прахообразен прах Ариел.
Този път взех Персил от ДМ и се оказа, че за 5кг дрехи при твърда вода трябва да сложа 125гр прах за пране, а при Ариела е на половина това количество.
Направи ми впечатление, че ми зададе 59 мин., а реално по- бързо ги пере.
Много странно 🤦.
Докато и свикна ще мине много време.
На старата пералня имах програма 15' и 30' за спортни дрехи. Жалко, че тази няма.
Видях в инструкциите, че се регулира времето, но не предполагах, че ще е ограничено. 😁

# 206
15 мин и 30 мин не са никакво пране. Това е преплакване за 5-7 мин с препарат в леко хладка вода и плакнене. Тъкмо препаратът да се разтвори и да започне изпиране и тя вземе, че го изхвърли  в канала.

# 207
И аз все това искам да пипитам в разликата между комбиниран уред и чиста пералня, качеството на изпиране какво е?

# 208
И аз все това искам да пипитам в разликата между комбиниран уред и чиста пералня, качеството на изпиране какво е?

Ако е от хубавите - еднакво. То в края на краищата има "добре изпрано пране" и по-нататък няма накъде, не може да стане златно. А и добрите комбита имат големи барабани и люкове, което е добро и за зареждането на големи кувертюри и завивки, и за центрофугата. Аз имам АЕГ деветка и нямам оплаквания.

# 209
  • Швейцария
И аз имам АЕГ 9 серия и съм много доволна. Взех я по препоръка на момичетата тук. Пере си перфектно, вадя си прането сухо.

Общи условия

Активация на акаунт