Това е: търся тайната на вкусния и пухкав омлет.
Какво имам предвид?
Да бухва, а да не остава плосък като палачинка. Да е крехък, а не жилав, но да не се чупи при прегъване. Да не става воднист с времето. Да не е с консистенция на гъба.
Предполагам, че всичко е важно, затова моля да споделите как приготвяте омлетите си, до най-малък детайл: какви яйца избирате, слагате ли подправки, какви и кога, слагате ли мазнина - колко и каква, има ли нещо специфично в бъркането на яйцата, какъв съд ползвате, котлона - на колко градуса?
Правя омлети поне 150 дни в годината, и колкото и да променям и експериментирам, не се получава перфектният омлет. Ядат се, не е като да не стават за нищо, но са далеч от това, което искам да постигна като резултат. Дори в момента на приготвяне да изглеждат супер, докато дойде време за обяд (нося си храна на работа), нито видът е същия, нито вкусът.
Благодаря на всички отзовали се, може и със снимков материал. Всички съвети са добре дошли!