Отговори
# 600
Май пак сме наказани без фраг.То не,че сме заритали де.

# 601
Покрай едно мнение се сетих за думите на Конт Зия, дали Ферит се отказва от любимите си хора...любимата жена.

# 602
# 603
Ферит откъдето и да го погледнеш си е златно момче Simple Smile Златен откъм финансовия му статус, за жените Казанова - пак златен. Откъм идеи също - какви ги измисля само Wink Характер - "златен" - нарочно го слагам в кавички. Чувство за хумор - златно. Като се развика и там злато Grinning Какво искаме от това момче? Както и да завъртят историята той ще си прави каквото си иска , с рогата напред. Няма как да не го харесаш този герой, дори и когато ти идва да го нашамаросаш.
Сейран - ах тази Сейран - това е силният образ, силната жена, но в същото време нежна и любяща. Тя е любов от пръв поглед. Топлина и студ, светлина и мрак, топло и студено. Но винаги всичко в баланс. Тя е кралица. Тя е майката с главно М и жената с главно Ж.
Заедно те са двете страни на една монета. Магнити, които се привличат и отблъскват едновременно. Заедно са равновесие. Сблъсъкът им е война и страст.

# 604
Като няма фраг има тълкуване,взех го от една група.
Скрит текст:
Току-що написах това като отговор на въпрос, но го пускам и в отделна публикация, защото явно не успявам да обясня цялата концепция за комата.

Когато Сейран припада в края на втори сезон, Суна започва да крещи, че е болна и умира.
В този момент Ферит осъзнава няколко истини:
▪️Сейран е болна, умира, но не му е казала, не му се е доверила.
Но е казала на Суна (Ферит не знае, че Суна научи по друг начин). Ферит мисли, че тя отново е избрала Суна пред него. Той е толкова сърдит и обиден от този факт, но това не означава, че не я обича.
▪️Суна е знаела за болестта на Сейран, но е мълчала с оправданието за лоялност. За Ферит това означава, че Суна е искала смъртта на Сейран, защото иска да заеме мястото ѝ
Суна е извършила долно предателство
 към сестра си.
▪️Ферит чу когато Сейран каза на Суна, че е болна и умира. Той видя състоянието на Суна след това, но се остави Сейран да го убеди, че не е сериозно.
Той виждаше, че Сейран ходи на прегледи, на психиатър, на изследвания, но погълнат от жаждата си за отмъщение не ѝ обърна внимание.
Ферит счита себе си за основен виновник за това, че Сейран умира. В съзнанието му тя предпочита да умре вместо да живее с него. Ферит не знае, че в онзи последен момент тя избра да живее, избра него!
 Ферит се чувства като най-големият предател на Сейран. За него няма живот без Сейран, той дава команда на тялото си за самоунищожение и изпада в кома.

От тук попадаме в халюцинациите на Ферит и започва магическият реализъм във филма. Дияр е образът на комата в съня на Ферит. С Дияр му е хубаво, удобно, няма болка...
Но Сейран идва в съзнание/връща се от пътешествие и започва да се бори упорито за Ферит. Отначало той се съпротивява, но любовта му към Сейран взема връх и той се отказва от Дияр. Тоест той бавно започва да се събужда. Отначало всичко е розово и безоблачно, но колкото по-близо е до реалността толкова по-силни стават усещанията за онзи последен момент преди комата. Отначало се забърка с мафията. После се обиди и разсърди на Сейран, защото тя се довери на някой друг (на Халис), не на него.
... И тогава дойде споменът за предателството... Споменът, че той и Суна предадоха Сейран. И понеже Ферит е в кома и има халюцинации, образът на предателството е възможно най-шокиращият не само за зрителя, но и за самият Ферит. В съня на Ферит предателството е равно на изневяра. Толкова нищожен и мръсен се чувства Ферит, че подсъзнанието му избира да покаже най-долната, най-мръсната, най-непростимата форма на предателство.
Повтарям: между Суна и Ферит не е имало нищо и е невъзможно да има. Това, което видяхме е интерпретация на подсъзнанието на Ферит. За него това, че не се е погрижил за Сейран е равно на изневяра.
И отново, в паралелният свят, Ферит разбира, че за него е непосилно да живее с това предателство. Той не може и не иска да живее повече... и единственото, което го държи в оня свят е Сейран. Ако я изгуби в паралелният свят, няма да има причина повече да остава там... и ще се събуди.
Това, което стана причина да изпадне в кома, ще стане причина да се събуди!
Изходът от комата е там, където е входът!

Дано успях да го обясня. Написах го максимално кратко, ако има въпроси ще отговоря!

# 605
  • София
Теорията за комата е много хубава, но просто са прекалено много серии. Иначе е права в тези разсъждения.
Да видим на коя серия ще имаме паралел във финалната сцена.
Изненадаха ме, че не пуснаха фраг, наистина не знам какво очакват. Дори имам съмнения, че днес са доснимали нещо. Може да са им изместили почивката в петък и събота.

# 606
Ако правилно съм разбрала Елчин Сангу ще съди Бирса.😜 Дано я одере подобаващо, за да кротяса малко тая злоба.

# 607
Сикорски, това са разсъжденията на Циала, но обобщени. Някой ги цитира.

При тия луди сценаристи няма да се изненадам да сервират кома, която приключва в края на сезона.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 22:41 от ani.zaiche

# 608
Теорията за комата е много хубава, но просто са прекалено много серии. Иначе е права в тези разсъждения.
Изненадаха ме, че не пуснаха фраг, наистина не знам какво очакват. Дори имам съмнения, че днес са доснимали нещо. Може да са им изместили почивката в петък и събота.

Сещаш ли се какво стана в 29 ЕП.? Не казвам, че ще бъде паралел, но не се знае знае ли се 😀

# 609
Сикорски, това са разсъжденията на Циала. Някой ги цитира.

При тия луди сценаристи няма да се изненадам да сервират кома, която приключва в края на сезона.

И аз вече натам клоня.😁

# 610
Сикорски,
Скрит текст:
таман си мислех, че само латиноамериканския магически реализъм не сме впрегнали за обяснение на случките в Чапкънчето ни (а ние българите си падаме по него), то пък се оказа, че тълкуването е грузинско на Циала. Нищо де, според изследване на известния литературовед Й. Евтимов магическият реализъм е широко разпространен в култури с авторитарни и тоталитарни режими, а също при смесване на колониални и автентични култури.
В представеното тълкуване изходните предпоставки на разсъждения просто са си волни упражнения.
"Когато Сейран припада в края на втори сезон, Суна започва да крещи, че е болна и умира.
В този момент Ферит осъзнава няколко истини:
▪️Сейран е болна, умира, но не му е казала, не му се е доверила.
Но е казала на Суна (Ферит не знае, че Суна научи по друг начин). Ферит мисли, че тя отново е избрала Суна пред него. Той е толкова сърдит и обиден от този факт, но това не означава, че не я обича.
▪️Суна е знаела за болестта на Сейран, но е мълчала с оправданието за лоялност. За Ферит това означава, че Суна е искала смъртта на Сейран, защото иска да заеме мястото ѝ
Суна е извършила долно предателство
 към сестра си..."
Никакви факти не са ни представени (поне в началото на трети сезон) за подобни осъзнавания. Няма как в такъв случай нататък да се стигне до верни изводи.

# 611
  • София

Сещаш ли се какво стана в 29 ЕП.? Не казвам, че ще бъде паралел, но не се знае знае ли се 😀

Защо 29, я сподели Simple Smile

# 612

Защо 29, я сподели Simple Smile

Наистина не помня вече "случките" в кои епизоди са. Ще погледна в youtube да си припомня.

Оооооо, Пелин сварва Султан в леглото на Ферит...и после я души и й казва- Ако беше влязла Сейран...

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 23:02 от Ponky

# 613
Пожелавам ви лека и спокойна нощ! И до утре!
Ах какви страстни сцени имахме Сейферови, а сега йок!
Каква магия създадоха Афрам! Това е космическо Simple Smile

# 614
Малко отклонение от мрачните мисли ! Ето с какво обличат нашата принцеса !

Общи условия

Активация на акаунт