Професионални серии за коса - Тема 165

• 38 527
  • 591
  •   1
Отговори
# 30
С какъв продукт да матирам косата си вкъщи? С рус балеаж съм от едва две седмици и вече се появи отвратителен жълтеникав оттенък, който искам да премахна.
Иначе казано вече съжалявам, че се изрусих... Накупих си шампоани, маски, балсами, които пазят цвета, а никаква работа не вършат.
Има тема за блондинки, потърсете я, там може да прочетете и да ви дадат съвети момичетата.

# 31
Не я намирам. Може ли да ме ориентирате със заглавие?

# 32
Не я намирам. Може ли да ме ориентирате със заглавие?

https://www.bg-mamma.com/?topic=1623240

# 33
Любима термозащшита с две ръце - Be Teknic Frizz Blocker Spray 150 ml. В началото я ползвах с Ботокс терaпията, вече я слагам и с други продукти и честно казано ефектът си е все така добър - усещам косата толкова жива и с блясък, на допир коприна.
Любим си ми остава и сешоарът на Parlux Alyon.

# 34
Този Be Teknic Frizz Blocker Spray го няма в страната, където живея, реално го намирам само в ЮК и в Арлен-Бг...Много сте напред с материала, темата наистина е много полезна и човек си спестява много пари!
Вчера си поръчах блондинския серум за изрусени коси на Лалга - намерих го на 50%  и като пристигне ще дам отзив, ако съм толкова доволна, колкото коментарите за него.

# 35
За Be Teknic Frizz Blocker Spray имам много странно усещане, че е доста подобен на WOW Dream Coat, поне на хартия. Някой сравнявал ли ги е?
Скрит текст:
Be Teknic Frizz Blocker Spray е революционен спрей разработен с усъвършенствана технология за дългосрочно предотвратяване на къдренето и термична защита.
Действа като щит и отблъсква влагата и други фактори на околната среда за перфектно оформена коса, която издържа дни наред.
Осигурява моментални видими резултати, подобрявйки структурата, мекотата, като изглажда и хидратира косъма.
Формулата му гарантира дълготрайност до четири измивания, без да утежнява и да оставя мазни следи, което го прави подходяща за всеки тип коса.

Състава му включва термоактивен съполимер на растителен протеин, който създава невидима обвивка, която запечатва косъма и осигурява незабавно гладка, добре поддържана и блестяща коса без къдрене. Временната външна обвивка не взаимодейства с боядисването или изрусяването, не променя вътрешната структура и е щадяща към вътрешния слой на косъма.
Съдържа още чиста гликолова киселина, която лесно прониква в косъма и подобрява процеса на разплитане, прави косата лесна за оформяне, намалява времето за сушене и предотвратява накъсването.

WOW Dream Coat uses a ground-breaking, heat-activated polymer technology that is feather-light. It will not weigh hair down or leave it greasy.

When activated by the heat of your blow dryer along with light tension from a brush, Dream Coat forms an invisible, hydrophobic matrix that does two things:

1) Compresses each strand into a sleek, silky, supple shape
2) Sheathes every strand in a light, imperceptible “raincoat” that repels moisture.
3) Results last through 3-4 shampoos

WOW Ingredients
WATER, DIPROPYLENE GLYCOL, POLYSILICONE-29, SILICONE QUATERNIUM-18, GLYCERIN, TRIDECETH-6, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT , CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, TRIDECETH-12, SODIUM BENZOATE, CHLORPHENESIN, POTASSIUM BENZOATE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID. F#703-2

Хммм, не мога да намеря състава на Be Tecknic, колко странно!

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 15:50 от Agent Provocateur

# 36
  • Някъде там
Агент, това е състава.

А това е на ботокс терапията

# 37
Момичета ,имате ли опит с този спрей?

# 38
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
Най - често ползвал крема на Олиосета All in one.

# 39
WOW Ingredients
WATER, DIPROPYLENE GLYCOL, POLYSILICONE-29, SILICONE QUATERNIUM-18, GLYCERIN, TRIDECETH-6, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT , CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, TRIDECETH-12, SODIUM BENZOATE, CHLORPHENESIN, POTASSIUM BENZOATE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID. F#703-2
Ха, я да видим! Мерси, мила!

WOW     --->      Teknic
1. WATER ---> water
2. DIPROPYLENE GLYCOL ---> dipropylene glycol
3. POLYSILICONE-29 ---> polysilicone-29
4. ............. ---> парфюмче Simple Smile
5. SILICONE QUATERNIUM-18 ---> silicone quaternium-18
6. GLYCERIN ----> глицеринът във Текник е няколко позиции надолу
7. TRIDECETH-6 ----> това е 2 позиции надолу при Текник
* TRIDECETH-12 ---> и това го има в Текник...

Ай рест май кейс Simple Smile Каква интуиция! В продукта на Текник има гликолова, във WOW няма.

# 40
УАУ, Агентът си е агент - набитото око и опитът си казват думата! Flowers Hibiscus CupidИ на мен ми се струваха сходни, даже мисля днес да поръчам един WOW Dream Coat от Нотино, пък каквото сабя покаже. В Сефора е доста по-скъп в момента!

Агент, гликоловата какво прави с косата, в смисъл как действа и според теб кой е малко "по-добрият продукт"?

# 41
Момичета ,имате ли опит с този спрей?
някъде в предите теми съм писала, Това ми беше постоянен продукт дълги години, дори когато струваше почти 90 лв. Толкова любим, че като му намалиха цената се заредих с 2 бр. въпреки отворения в шкафа. И о изненада, не е била случайно намалена цената вече - НЯМА нищо общо с този който обожавах. Който  с 2-3 пръскания косата ми блестеше като от реклама - сега става мазна, след не_знам_си_колко_часа попива, но няма този ефект на подхранващ продукт. В момента само лятото на плажа плажа го доизхабявам

# 42
Моят е от година мисля ,мотае се из нас. Не знам преди / след термо ли се слага ?

# 43
Lina, аз не съм химик и не претендирам за разбирач, но според Гугъл гликоловата се ползва в продукти за коса за това:

Glycolic acid is a type of alpha-hydroxy acid (AHA) that has become a popular ingredient in hair care products for its ability to exfoliate the scalp. It is derived from sugar cane and is the smallest AHA, making it highly effective at penetrating the skin's surface.

Гликоловата киселина е вид алфа-хидрокси киселина (AHA), която се превърна в популярна съставка в продуктите за грижа за косата заради способността си да ексфолиира скалпа. Извлича се от захарна тръстика и е най-малката AHA, което я прави много ефективна при проникване в повърхността на кожата.

Та така - продуктите са силно подобни, със хубави отзиви, всеки може да си купи това, което повече му пасва на бюджета и любопитството.

PS Писала съм и преди, че въпреки че имам WOW dream coat аз не го ползвам редовно, защото след 2-3 поредни нанасяния почва да ми дразни скалпа. Дали Текник  са сложили гликолова за да ексфолиират скалпа от потенциалното раздразнение от другите съставки мога само да спекулирам. Както казах нито съм химик, нито разбирач. Но обикновено виждам разни дребни детайли.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 19:12 от Agent Provocateur

# 44
Благодаря ти! Това, което вече направи, е достатъчно Heart EyesHeart

Общи условия

Активация на акаунт