Азиатска козметика и грим - тема 30

• 56 409
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Elibeli1029, не очаквам да ти отговорят. Как е платена поръчката, аз винаги плащам с paypal, където може и клеймвам през тях. До сега май не съм имала фал

Скрит текст:
Привет! В последната ми поръчка от Stylevana имах продукт (крем за устни) със срок до 09/03/2025г. Писах им в сайта им преди 5 дена и все още нямам отговор. Може ли някой да ме насочи как мога да се свържа с тях или как да процедирам? Става въпрос за Америка.

# 541
Ето тук още много продукти с витамин С, можете да погледнете и да си изберете.
Best Korean Serums with Vitamin C
Трябва да вземете под внимание и това дали търсите само витамин Ц или витамин Ц + други съставки. Дали търсите лек продукт и по-силен. Аз например ползвам няколко различни продукта с витамин Ц, по-слаб, такъв с комбинирани съставки и един с по -концентриран вид/ силен витамин Ц.

# 542
Purito pure vitamin C и Melano Cc  ползвам аз. Вторият не помня кога съм го поръчала, няма свършване! Доволна съм и от двата.

# 543
Аз също търся хубаво вит. Ц
Засега ползвам на Терамид, но не съм доволна - прави ми кир ефект, не мога да сложа грим след него.
Бях супер доволна от ампулата на Миша. Три шишенца употребих и защо реших да я сменя, не знам...

От вас сега разбирам, че на Мишата е слаб и затова обмислям да не го купя пак, иначе към него се бях насочила отново.

Аз лично чакам някакво поне прилично намаление в kocos, за да взема този и покрай него да "спестя" и взимайки още 4-5 неща Smiley Не съм го използвала, но си го записах от една потребителка тук, дано ми прости, че забравих никнейма. Има опит с доста витамин С-та, видяла е и такива, от които няма никаква разлика, че и е с чувствителност. Приличаме си, та й се доверявам за препоръката.

В момента привършвам този на Kaine - доста си допаднахме. Бях го започнала, после нещо го забравих и го продължих след поне 2 месеца. Буквално същия ден кожата ми се струваше по-озарена и в рамките на няколко дни получих много комплименти за свежест, излъчване и т.н. Явно има ефект. Blush И ми понася отлично. Та бих го повторила. Недостатъкът е опаковката - ще ми остане продукт и няма да мога го изкарам.

Иначе най-любимото ми витамин С не е азиатско, та няма да го споменавам, но понеже с него имах лек learning curve, защото прекалявах с количеството и имах кир ефект, си мисля, че не бих отписала Терамид-а на твое място. Може да се напасне и вкара в рутината пълноценно. Ако прецениш, че си струва, де. За някакъв обикновен продукт може би не ти се прави гимнастика, но ефективен и комфортен витамин С не се среща под път и над път.

# 544
Ironfeather, аз не съм го отписала. Редувам го през вечер с ретинала на Терамид Grinning
Сутрин Ц-то абсурд вече да го сложа. То се почва все едно лющене на кожата и докато не я "обеля" (кир ефекта), не мога да сложа никакъв грим, стои на петна и се лющи.
Имаш ли съвет как да го вкарам по-пълноценно в рутината и да го доизхабя, докато си купя някой друг?
Благодаря ти Simple Smile

# 545
Ето тук още много продукти с витамин С, можете да погледнете и да си изберете.
Best Korean Serums with Vitamin C
Трябва да вземете под внимание и това дали търсите само витамин Ц или витамин Ц + други съставки. Дали търсите лек продукт и по-силен. Аз например ползвам няколко различни продукта с витамин Ц, по-слаб, такъв с комбинирани съставки и един с по -концентриран вид/ силен витамин Ц.
Ниацинамида на Anua го имам слагам го вечер. Там достатъчно ли е Витамин ц-то, защото ако е така мога да го включа и сутрин и да не търся друг продукт с витамин ц.

# 546
Няма как да знам, вие си виждате състоянието на вашата кожа. Можете да пробвате да добавите или не друг продукт съдържащ витамин Ц или да ги редувате.  Аз така съм си направила рутината ,че ползвам различните продукти с витамин Ц и сутрин и вечер. Но това е моят начин и моята кожа се чувства добре. Всичко е до пробване и напасване според вашите нужди. За по-лесно можете да си направите седмичен/месечен календар на рутината.

# 547
Ironfeather, аз не съм го отписала. Редувам го през вечер с ретинала на Терамид Grinning
Сутрин Ц-то абсурд вече да го сложа. То се почва все едно лющене на кожата и докато не я "обеля" (кир ефекта), не мога да сложа никакъв грим, стои на петна и се лющи.
Имаш ли съвет как да го вкарам по-пълноценно в рутината и да го доизхабя, докато си купя някой друг?
Благодаря ти Simple Smile

- Пробвала ли си с по-малко количество?
- Влажна кожа преди и след, тоест върху още мократа от тонер се слага витамин С-то, веднага се пръска пак със спрей и се продължава със серум, крем и т.н.
- Условно съветвам, понеже са противоречиви мненията за DIY изпълненията: вариант е да се смеси витамин С-то с някакъв друг продукт, най-добре серум с хиалуронова киселина, например, нещо много елементарно.
- Нанасяне на грима с потупване, не с... хоризонтални движения/мазане/разнасяне с натиск.
- Друг крем или друг фдт, да не става проблем от миксиране на продукти на водна и на силиконова основа?

Разбира се, може и формулата на Терамида да е проблемна. Масово оплакване ли е? Не съм попадала, но и не съм търсила проактивно точно за този продукт.

# 548
Бях супер доволна от ампулата на Миша. Три шишенца употребих и защо реших да я сменя, не знам...

От вас сега разбирам, че на Мишата е слаб и затова обмислям да не го купя пак, иначе към него се бях насочила отново.
Kоя ампула с вит. С на Миша сте ползвали:

Аз лично престанах да се впечатлявам от цифрата до процента, защото съм попадала на продукти с уж висок процент активна съставка, които не са ми харесвали и понасяли и такива, с по-нисък процент активна съставка, които лесно и с удоволствие вписвам в текущата си рутина. След което напомням и че от един Вит С до друг вит С може да има огромна разлика дори при един и същ процент акт. съставка.

Иначе за доизхабяване може да го ползвате под маски.

# 549
Agent Provocateur, от този съм много доволна
Скрит текст:
Три опаковки досега, една след друга ползвах и минах на Терамида.
Другите на Миша не съм ги ползвала.

На Мишата е с някаква по-интересна структура, която попива в кожата и някак я напоява, докато поне при мен, на Терамида е като лек серум, който изсушава кожата. Ако сложа малко от него, не успявам да го разтъркам на цялото лице и все едно търкам на сухо, ако сложа повечко пък, кир ефектът става ужасен, направо парцали падат.

Династи кремчето ми е същото като Терамид Ц-то. Аз си го обяснявам, че са за млади кожи, не за зрели. Стоят като леки серуми, които засъхват отгоре и не попиват.

# 550
Покрай осмомартенските намаления в бг сайтовете пак възстанових запасите поне до есента 😹
Поднових тонер падовете на Anua, пяната на Pyunkang yul, кремът на меди пийл volumetox, бакучиолът на Purito.
Ще пробвам и нови за мен продукти

Отдавна искам да пробвам серията на Mary&May idebenone & blackberry и сега взех крем и серум. Ако някоя от вас е пробвала ще се радвам да сподели мнение ☺

# 551
  • Reasonford Manor
Ниацинамида на Anua го имам слагам го вечер. Там достатъчно ли е Витамин ц-то, защото ако е така мога да го включа и сутрин и да не търся друг продукт с витамин ц.
Не, количеството витамин С(3-0-Ethyl Ascorbic Acid в случая) в този серум е незначително и не може да се разчита на ползи от него.

"Слаб" е относително понятие, всъщност ампулата е доста добър продукт, хубави съставки със синергичен ефект, 3 вида вит.С, транекзамова киселина.. Единствено не одобрявам етеричните масла, но това си е мой проблем и не прави продукта лош.Simple Smile

Както казва Агент - има значение какъв е вида на вит.С - какъв дериват е.
Това е съставка, която е капризна освен откъм устойчивост - и откъм поносимост, не може да се гарантира еднакъв толеранс на всички хора при един и същи %.

# 552
Отдавна искам да пробвам серията на Mary&May idebenone & blackberry и сега взех крем и серум. Ако някоя от вас е пробвала ще се радвам да сподели мнение ☺
Измазах и крема и серума (паралелно) от тази серия. Мнение... трудно ми е да дам мнение, освен, че са много приятни за мазане и лесни съчетаване и с други мои продукти. Аз съм човек, който маже много и различни неща едновременно, та на мнение от мен не е добра идея да се разчита.

Но пък вчера една американска азиатка ми направи комплимент за кожата и ме попита какво ползвам ("азиатска козметика!"). Но тя е американско издание, те не са толкова крайни като азиатските азиатки, та не се самозалъгвам, че светя Grinning

# 553
Агент,  благодаря, а тъй като аз съм с подобна на твоята кожа, как намираш продуктите, подходящи ли са за вече затоплящото се време или да чакам зимата?

# 554
Джули, мисля, че би трябвало да ти харесат много точно сега - за сериозен студ не са достатъчни, за истинска жега кремът може да дойде леко тежък. И пак да кажа, че всичко си е индивидуално и зависи и с какво съчетаваш, не се притеснявай да ги изтестваш в различни комбинации! Серумът е много лек!

А от теб чакам мнение за тонер падовете на Anua Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 16:49 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт