За размерите на ръчният багаж е ясно как е при различните компании. Питането ми беше как третират дамските чанти. Тъй като при Райън е по-строго от към размер на раници, се чудех как се отнасят към +(дамска) чанта.
Както посочих за Уиз не сме имали проблем с различни размери дамски чанти, които бяха + към раниците
Летяхме именно с Уизз февруари до Bрюксел. От Шарлероа към Вн докато минавахме проверка на билети, преди автобуса - бяха наредили няколко служители на Уиз и накараха всички, които не отговаряха на билета си - примерно размер или плюс дамска чанта да платят по мисля че бяха 40 - 60 евро според това в какво са в нарушение. Даже намериха човек с руски за да обяснява на пътнички, които се правеха че не разбират. Глобени бяха и рускини и цигани и няколко млади български девойки. Спасиха се тези дето можаха да натикат +1 в ръчния си багаж. Не ми се беше случвало да присъствам на такава хайка. Но и на Шарлероа бях за пръв път.
Присъствала съм на виенските авиолинии на подобна акция, но те си продават пълноправен билет и си държат на условията. Тогава ни накараха да разместваме багаж в 4 раници, така че всяка да е по 8 кг. Един път пък, като в оня взеизвестен клип, вадих дрехи от ръчния багаж и обличах отгоре си шалове шапки жилетки да докарам килограми . От тогава гледаме да сме стрикни спрямо изискванията на компанията. Защото не знаеш кой път ще попаднеш на по-докачливи служители и в коя от двете посоки.

Зачервяват се очите от нищото, като след пиянски запой съм, после изчезва червенината, пак се появява. Сълзят, парят на моменти, не е конюнктивит казаха. Отделено зрението е влошено.