ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за включването за лоукостовете, аз може би неправилно обясних питането.
За размерите на ръчният багаж е ясно как е при различните компании. Питането ми беше как третират дамските чанти. Тъй като при Райън е по-строго от към размер на раници, се чудех как се отнасят към +(дамска) чанта.
Както посочих за Уиз не сме имали проблем с различни размери дамски чанти, които бяха + към раниците

Летяхме именно с Уизз февруари  до Bрюксел. От Шарлероа към Вн докато минавахме проверка на билети, преди  автобуса  - бяха наредили няколко служители на Уиз и накараха всички, които не отговаряха на билета си - примерно размер или плюс дамска чанта да платят по мисля че бяха 40 - 60 евро според това  в какво са в нарушение. Даже намериха човек с руски за да обяснява на пътнички, които се правеха че не разбират. Глобени бяха и рускини и цигани и няколко млади български девойки. Спасиха се тези дето можаха да натикат +1 в ръчния си багаж. Не ми се беше случвало да присъствам на такава хайка. Но и на Шарлероа бях за пръв път.

Присъствала съм на виенските авиолинии на подобна акция, но те си продават пълноправен билет и си държат на условията. Тогава ни накараха да разместваме багаж в 4 раници, така че всяка да е по 8 кг.  Един път пък, като в оня взеизвестен клип, вадих дрехи от ръчния багаж и обличах отгоре си шалове шапки жилетки да докарам килограми . От тогава гледаме да сме стрикни спрямо изискванията на компанията. Защото не знаеш кой път ще попаднеш на по-докачливи служители и в коя от двете посоки.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 11:09 от _re_ge

# 511
  • България, София
Момичета, малко встрани от обсъжданите теми е, но да попитам - можете ли да препоръчате добър очен лекар, за мен. Бях на преглед, но няма подобрение. Знам, че се обсъждаха в темата ни такива специалисти, но тогава не си скрийншотнах Hug

Бебчо, аз мога да препоръчам следните лекарки, при които съм ходила:
д-р Даниела Петрова - можеш да си запазиш час през Супердок
д-р Таня Димитрова - медицински център Вистамед, срещу ХХ ДКЦ.

И от двете съм доволна.
Не знам при теб какъв е проблемът, но дано попаднеш на добър специалист и нещата тръгнат към подобрение.

# 512
  • София
Благодаря ти, velina_v Kissing Heart Зачервяват се очите от нищото, като след пиянски запой съм, после изчезва червенината, пак се появява. Сълзят, парят на моменти, не е конюнктивит казаха. Отделено зрението е влошено.

# 513
  • На морето!
Доколкото разбирам промените на МОН ще засегнат нашите деца. Не е ясно дали ще могат да се явят на допълнителна матура, ако предметът не се изучава в специализираните предмети в 11ти и 12ти клас.

Джобни- 10лв на работен ден превеждам в началото на месеца, за излизания, рождени дни и билети- отделно.

Добри, много хубав пример си дала за бала. Аз страшно много се радвам на децата, които се осмеляват и показват себе си и своята индивидуалност на бала. Всяка година все повече смели младежи виждам и това само ме радва. Не знам какво ще избере моят син, но тъй като е фен на тежък рок, свири на електрическа китара и е със сравнително дълга коса, не очаквам скини панталон над глезена и сако с лъскави елементи, но кой знае Grinning

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 11:46 от Rapariga

# 514
  • София
st. Dobri, напълно споделям вижданията ти относно изборите, които и аз мисля да оставя на детето си да ги направи. Отдавна не му се бъркам какви дрехи да се купуват и как да се облича. Радва ме, че си изгради един стил, който прави добро впечатление и често го дават за пример в училище. Същевременно, не робува на марки и не се изхвърля откъм пари. За бала имам ориентир какъв костюм иска, но както бях споделяла преди време, много вероятно е да направим ексурзия в чужбина и оттам да го купим.

Доколкото разбирам промените на МОН ще засегнат нашите деца.
Никакъв шанс според мен! Тепърва за проека за изменение на ЗПУО трябва да има обществено обсъждане, което да продължи поне до края на юни. После трябва да влезне в пленарна зала, да мине с одобрение две четения, след това да излезне в ДВ и чак тогава броим 30-дневен срок до влизането му в сила. След като влезне в сила, тепърва ще се изясняват подробностите чрез наредби. Да не забравяме, че и депутатите ще се пуснат във ваканция през Август до средата на Септември. Училището няма да им чака тромавите процедури; то ще си започне по старата схема. По евентуално новата ще са тези след нас.

# 515
  • София
Момичета, малко встрани от обсъжданите теми е, но да попитам - можете ли да препоръчате добър очен лекар, за мен. Бях на преглед, но няма подобрение. Знам, че се обсъждаха в темата ни такива специалисти, но тогава не си скрийншотнах Hug
Аз скоро бях на преглед при д-р Самсонова в Ресбиомед. Прави ми офталмоскопия, тонометрия и т.н. Часовете се спазват, доволна съм и от отношението на лекарката. Препоръчвам.

# 516
  • На морето!
Никакъв шанс според мен! Тепърва за проека за изменение на ЗПУО трябва да има обществено обсъждане, което да продължи поне до края на юни. После трябва да влезне в пленарна зала, да мине с одобрение две четения, след това да излезне в ДВ и чак тогава броим 30-дневен срок до влизането му в сила. След като влезне в сила, тепърва ще се изясняват подробностите чрез наредби. Да не забравяме, че и депутатите ще се пуснат във ваканция през Август до средата на Септември. Училището няма да им чака тромавите процедури; то ще си започне по старата схема. По евентуално новата ще са тези след нас.
Дано си права. Аз ще имам зрелостник и кандидат-гимазистка следващата година.

# 517
  • Перник
Ние даваме по около 10 лв. на ден, като с тях си плаща и транспорта - 3 лв. Баща ми му дава "стипендия" откак се е родил - като вземе пенсия дава и на двамата внуци, отделно за празници. Младежът има достъп до тези пари, но никога не е взел и лев без да ни пита/информира. Ние също се е случвало да вземаме заеми, които след това стриктно му връщаме Simple Smile

Това, за което аз съм най-благодарна на моите родители е, че никога не са ми налагали мнението си. Така правя и аз - споделям, предлагам, но не налагам. Това си е неговият живот, решенията да си взема той, защото последствията им ще са за него.

# 518
  • България, София
Благодаря ти, velina_v Kissing Heart Зачервяват се очите от нищото, като след пиянски запой съм, после изчезва червенината, пак се появява. Сълзят, парят на моменти, не е конюнктивит казаха. Отделено зрението е влошено.
Да не е някаква алергия?
И двете лекарки са много внимателни и правят обстоен преглед. Ако трябва, ще ти изпишат някакви добавки

# 519
  • София
Наистина може да е алергия, но има вероятност и от претоварване да е. Пробвай да капнеш изкуствени сълзи, да видиш дали няма да има подобрение. По спомен, живееше някъде около Плиска Simple Smile Пробвай в 22. поликлиника при Сарандева, работи и със Здравна каса. Влошеното зрение над 40 е абсолютно нормално и се нарича пресбиопия ("старческо гледство" Simple Smile

Джобни по 100 лв/седмица (понякога не му стигат), отделно за РД (яде доста и предимно навън, храна от вкъщи рядко носи).

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 15:53 от molive

# 520
  • София
Капя и изкуствени сълзи, изключиха вероятността за алергия. Благодаря ви, момичета, ще отида при някой от препоръчаните от вас лекари Kissing Heart

Наборът осъзнава, че харчи доста. Все няма тениски Grinning Последните 2 броя са от типа "ръфани от кучета", но той много си ги харесва. Важното е, че изясни с какво евентуално иска да продължи в унито. Но къде ще се случат нещата - предстои да разберем. Осъзнахме/аз и ММ/, че взема бързо решения и действа, когато осъзнато прави избор. Ще го подкрепим.

Пиша хорър разказа за сагата с училището на малките, на моменти ми идва туу мач и спирам. Ще го пусна в скрит текст, когато е готов. Вие ми бяхте единствената опора в онези мрачни дни, за което ви благодаря отново от сърце Kissing Heart

# 521
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние ходихме при проф. Златева в Иван Рилски.
не съм сигурна дали още работи, но е много внимателна, има си контактите и лично видях как организира и заведе пациентката си в отделението за консултация и прием.

гуги казва, че още работи Simple Smile

https://superdoc.bg/lekar/prof-valentina-zlateva-7848

# 522
Ние сме ходили при нея и хич не останах доволна. При нас беше краят на работния ден и може би заради това.
Бебчо, налягането надявам са мерили, защото и от него може да се зачервяват.
Наскоро и аз имах проблеми.  Ходих в ИСУЛ като най-бърз вариант, но не мога да препоръчам конкретен лекар.
Мен ме прегледа първо стажант и после лекар от отделението, понеже имах светкавици в едното око, но май често преглеждат и стажантите само.

# 523
  • София
Ние сме ходили при нея и хич не останах доволна. При нас беше краят на работния ден и може би заради това.
Бебчо, налягането надявам са мерили, защото и от него може да се зачервяват.
Наскоро и аз имах проблеми.  Ходих в ИСУЛ като най-бърз вариант, но не мога да препоръчам конкретен лекар.
Мен ме прегледа първо стажант и после лекар от отделението, понеже имах светкавици в едното око, но май често преглеждат и стажантите само.
Дъждец, "светкавиците" са индикация за отлепване на ретина и не бих се доверила на стажант, дано лекарят после да те е прегледал по-обстойно.

# 524
  • В центъра на моретата
Относно ръчния багаж, Райънер сменят наземния оператор и освенч че проверявят вече доста строго, въвели са нови методи за мерене на чантите, Засга на Берлинското летище е това, Да видим кога ще въведат и при нас.

А за правостоящите места - нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт