ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • В центъра на моретата
Това е за дипломата:
https://help.shkolo.com/hc/bg-bg/articles/13210640312989-%D0%9A% … D0%BD%D0%B8%D0%B5

А балообразуването - всеки университет обявява какво ще бъде  по отделните специалности.

# 541
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Днес попаднах на статия за общ изпит по математика. Общ за няколко университета и май за икономика ставаше дума, но не четох внимателно.

И за изпитите. Днес беше втората матура по математика на Горинич. Иде си възторжен, всичко било супер.
Какво всичко, питам го, лесни задачи или?
Не било това. Едната от задачите била много интересна, имало тази картинка Wink и в условието писало, че е от плоча от '80.

Изтръпнах! Питах го дали е написал "Пърпъл" и е приключил със задачата, че да  падна и да умра на място.
Не бил. Ама много хубава задача било с тази картинка.
Веднага се обади на всичките си приятели в България да им каже. След това на баща си, той май реагира като мен, но по-дълго се обясняваха.
Сега свири "дим над водата" в стаята си и се чуди какво да си поръча за обяд.
А аз чувствам, че просто трябва да си капна нещо за душата.
А бейлисът свърши...
Sad

# 542
  • София
Пърпъл? Това е обложката на The Dark Side of the Moon на Пинк Флойд.

# 543
Ох, права си.
Разбира се, че е Пинк Флойд.
А дим над водата, която свири е на Пърпъл.
Нямам оправдание за глупостта, която написах.

Ето я статията за общия изпит

https://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/4-nashi-unive … itite-598810.html

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 13:55 от st. Dobri

# 544
  • Пловдив
...
Нямам оправдание за глупостта, която написах.
Имаш. Бейлисът е свършил.
Joy
Интересни задачи.
Трябвало е нещо математическо да сметнат по фигурите на снимката?! Thinking

# 545
Не разбрах точно, но е било нещо за ъглите. Ъгъл на падане, ъгъл на отразяване...
Дали правилно са го нарисували.
Май картинката не е точна математически.

И двете кули в Малайзия са били в задачите,ако съдим по разговора с малайзийчетата от миналата година. Joy

# 546
и аз щях да пиша, че адски ми напомня на флойд Simple Smile но оправданието е ясно - да хихихи

# 547
  • София
Правилно е, но защо по Математика Joy
Това за по Физика
https://customglassmfg.net/bg/blog/what-is-glass-prism/

# 548
Щото толкова съм разбрала.
Joy
Пак ще гледам графика.
Изпратих го. Сега имам пет минути фул релакс с кафе  + ледено кафе. Joy
б&б концепцията в действие.

А след това ще се опитам да пооправя стаята му.
Като бърлога на пор парясник е.
Joy Там може да има и нови форми на живот вече.

# 549
  • На морето!
Надникнах в темата на 12 клас, днес излизат резултатите от ДЗИ, та ме полази отново онази седмокласна тръпка... бррр
Скрит текст:
да не ви подведа- всички форумни дечица са се справили прекрасно, аз явно още имам травма от НВО
. И понеже това не ми е достатъчно, попаднах на ФБ пост, в който питат какво се прави като имаш 2 на втората матура. При моят син втората матура ще е история и не планираме никакви допълнителни уроци или курсове, няма да е балообразуваща, но все пак е хубаво да има поне 3 Rolling Eyes

# 550
  • Пловдив
Не може да вземе диплома, докато не изкара 3. Поправителната сесия не знам кога е, но знам, че се изпускат всички срокове за кандидатстване в университет.

# 551
  • На морето!
Викаш да търся теми или учител и по история Smile
Отсега усещам как догодина ще се пропия с ДЗИ и НВО на двете деца. На всичкото отгоре НВО е след средата на юни, тъкмо едната сага като мине, да започне другата.

# 552
  • Пловдив
Няма ли други профилиращи предмети, по които може да държи матура?

# 553
В ЕГ, в която учи синът  ми, децата масово държат втори ДЗИ по английски език, защото им е най-лесно.  Дори и големият ми син, който беше с първи език немски , се яви на ДЗИ по АЕ и се справи чудесно без допълнителни уроци или курсове. Доколкото знам, повечето от съучениците му също.

# 554
  • София
Аз в момента се пека отново на бавен огън с дете номер 2 в 7 клас. С нетърпение чакам да мине. Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт