ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 490
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Момичета, влитам набързо да споделя нещо, което ми попадна преди малко случайно и може да представлява интерес за младежите със софтуерен уклон и амбиции Simple Smile Немечек (във Варна, Пловдив и София) организират стаж в първите две седмици на юли - https://careers.nemetschek.bg/speeditup?_gl=1*1wn1ec0*_up*MQ..*_ … wJGg3NDc2ODg4MjQ.
Ние сме на път и девойката няма да може да се включи да направи задачката, която искат за записване, но някой може да се заинтересува. Срокът е до неделя.

# 586
  • Пловдив
Само за Варна кандидатстването е удължено до 15 юни.
За Пловдив е приключило.
А моят точно си търси стаж за след 11 клас. Изисква се от програмата IT кариера на МОН, в която участва.
Confused
В тази връзка,ако някой от Пловдив може да ме насочи към фирма,в която може да вземе тези 60 часа стаж... Hug

# 587
  • Пловдив
Jid, може да погледнеш ФМИ на Пловдивския университет с кои фирми имат договор за стажове. Виждала съм го някъде да сайта им. Може да се съгласят да вземат момчето.

# 588
  • Варна
О, извинявам се, ако съм ви подвела, мислех, че за всички е удължен срока Sad

# 589
  • София
Не разбрах точно, но е било нещо за ъглите. Ъгъл на падане, ъгъл на отразяване...
Дали правилно са го нарисували.
Май картинката не е точна математически.

И двете кули в Малайзия са били в задачите,ако съдим по разговора с малайзийчетата от миналата година. Joy

На пречупване и изглежда, поне на пръв поглед, правилна (но е двумерно представяне на тримерна призма, не двумерна картинка).

Моля някой да ме светне каква е стратегията на избор на втора матура?
ПП
И... какво е ПП??
ППП - Лумба, пиши кой и къде е инструкторът... за всеки случай. Вече-не-Врячето ще се явява... невзел и половината часове... не мога да кажа доколко съм обнадеждена от такова обстоятелство. Ще видим, де, но допълнителни часове при него... някак... не мисля да плащам.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:15 от katiABV

# 590
  • Варна
Кати, ПП е профилиращ предмет. Децата ни имат или по три, или по четири такива (в зависимост какво е решено на ниво училище). Първите 2 ПП са ясни още при приема в гимназията. Трети и четвърти са тези, които се избират в края на 10 клас. Второто ДЗИ се държи задължително по някой от тези три или четири предмета и е на ниво (материал) профил. Стратегията за избор варира според нуждите. От "да ми е най-лесно", "да изкарам най-висока оценка" до "не мога да кандидатствам в университет Х без оценка от матура по този предмет" и "в университет У балообразуването с оценка от ДЗИ ПП е с по-висок коефицент".

Имаме ли седмокласничета в темата?

# 591
Имаме 😁 ама е в училище по изкуствата и се надявам точките от нво да не му потрябват за нищо, че и без друго няма да са много.

# 592
  • София
Кати, ПП е профилиращ предмет. Децата ни имат или по три, или по четири такива (в зависимост какво е решено на ниво училище). Първите 2 ПП са ясни още при приема в гимназията. Трети и четвърти са тези, които се избират в края на 10 клас. Второто ДЗИ се държи задължително по някой от тези три или четири предмета и е на ниво (материал) профил. Стратегията за избор варира според нуждите. От "да ми е най-лесно", "да изкарам най-висока оценка" до "не мога да кандидатствам в университет Х без оценка от матура по този предмет" и "в университет У балообразуването с оценка от ДЗИ ПП е с по-висок коефицент".

Имаме ли седмокласничета в темата?

А, а-ха, ясно, благодаря - ами, значи тези, които имат 3, всъщност нямат избор, нали така? Т.е. имат избор за първата, но не и за втората...

Има седмокласници, ама... не се сещам кой сподели преди няколко страници, че участва с второто в седмокласната епопея отново...

# 593
  • Варна
Имат избор, Кати, как да нямат?! Имат избор между тези три предмета. Например дъщеря ми е профил Математически - профилиращи са й Математика, Информатика и Английски. На един от тях ще е втората матура (най-вероятно на АЕ). Само за първата матура нямат избор - там всички се явявт на БЕЛ, на един и същ материал, без значение дали БЕЛ им е бил профил или не.

Тити, стискам палци за добри резултати, поне за самочувствие Simple Smile

# 594
  • София
Аз си имам седмокласник. Този път текста за преразказ поне е по-интересен. Уж е доволен от себе си. Ще видим като излязат резултатите. Simple Smile

# 595
Чета, но не схващам. Матурата по желание може ли да е по предмет, който не е профил?

Синът ми е с профили:
Немски език
Физика
Информатика
Информационни технологии

Матурите:

1. Задължителна е БЕЛ
2. Ще избере информатика
3. Може ли да избере математика, която не е профил?

# 596
  • Пловдив
Чета, но не схващам. Матурата по желание може ли да е по предмет, който не е профил?

Синът ми е с профили:
Немски език
Физика
Информатика
Информационни технологии

Матурите:

1. Задължителна е БЕЛ
2. Ще избере информатика
3. Може ли да избере математика, която не е профил?
Да. Може.
Третата му пожелана матура ще е по материала за ООП (общо-образователната подготовка)
Аз си имам седмокласник. Този път текста за преразказ поне е по-интересен. Уж е доволен от себе си. Ще видим като излязат резултатите. Simple Smile
Късмет на детето, Rodiva!
... снощи чух Карабашлиев спряган за бъдещ кандидат за президент от страна на обединяващите се десни.
Flushed

# 597
  • Варна
За матурата по желание може и по предмет, изучаван като ООП (както и JiD писа). Моят коментар нагоре беше за втората задължителна матура, която може да е само по профил.

# 598
  • Пловдив
А третата матура по избор за какво би могла са се използва? Не съм виждала да е балообразуваща в някои университети.

# 599
  • София
Примерно може да се ползва оценката някъде или да замести оценката по предмет от диплома. Примерно трябва оценка по Биология а в дипломата тя е 5, но на ДЗИ-3 изкара 5,80.

Общи условия

Активация на акаунт