ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Дори да има 6 на дипломата и 6 на ДЗИ, по-голяма тежест има ДЗИ, защото коефициентът е по-голям при балообразуване.

# 601
  • София
Дори да има 6 на дипломата и 6 на ДЗИ, по-голяма тежест има ДЗИ, защото коефициентът е по-голям при балообразуване.
Всъщност не е задължително. Зависи, накъде просто едната замества другата ... дори може да е ощетяващо.
Да ме говорим, че може ДЗИ ПП и ДЗИ ОПП да е са с една тежест ... че дори да сравняват круши с ябълки ....любимата ми Алма матер, за която ДЗИ БЕЛ, ДЗИ Мат ПП, ДЗИ Мат ОПП, ДЗИ Физика, ДЗИ ИТ е едно и също Angry

# 602
  • София
В такъв случай се извинявам, че подвеждам някого, не ми се рови в момента да проверявам къде как се изчислява, но в общия случай оценката от ДЗИ е с приоритет пред оценката от дипломата.

# 603
  • на Мелмак
Ох, моето ще има 4 или 5 по физическо. Ядосвам се, защото може изцяло да е освободена от него, но тя иска да ходи, а госпожата им е ужасна. При последното изпитване две момичета са повръщали и колабирали. Госпожата не им е обърнала внимание. Все си мисля, че този предмет е за развлечение, не са в спортно училище, за да ги юркат така. А тази оценка влиза в дипломата. Чудя се един разговор с тази госпожа или с директора?

# 604
  • София
В такъв случай се извинявам, че подвеждам някого, не ми се рови в момента да проверявам къде как се изчислява, но в общия случай оценката от ДЗИ е с приоритет пред оценката от дипломата.
Във ФМИ примерно, за разлика от ТУ имат адекватни изисквания (коефициенти) според трудността на изпита/оценката.

Етти, не вярвам да постигнеш нещо, аз исках частично освобождаване по медицински показания от някои дейности и не успях - не ми се искаше да освобождавам изцяло... 2 г. събирахме документи и в освобождавах, но се отказахме и сега не е освободена.

# 605
  • София
Аз освобождавам моята дъщеря от 2 години по препоръка на невроложката заради заболяване. Тя обаче си участва активно в часовете. Просто не се напряга да покрива нормативи например.

# 606
  • София
Според мен може да се поговори с учителката, поне наживо да се видите и да попиташ /мило и учтиво, разбира се/ какво не е наред с представянето на дъщеря ти. Повечето учители по физическо са наясно, че децата извън спортните училища не са атлети и няма да стават такива, но някои се позабравят. Винаги помага личния контакт. Blush

# 607
  • на Мелмак
По принцип дъщеря ми е за ТЕЛК. Не съм го направила нарочно. Ще говоря с нея. Ще видим. Подигравала ѝ се е за маратонките последния път. Дано не съм рязка.
Благодаря ви Hug

# 608
  • На морето!
По принцип дъщеря ми е за ТЕЛК. Не съм го направила нарочно. Ще говоря с нея. Ще видим. Подигравала ѝ се е за маратонките последния път. Дано не съм рязка.
Благодаря ви Hug
Оооо, аз бих била ледено хладнокръвна и категорична до степен не само с моето дете да не се подиграва, а изобщо да си избие були комплексите завинаги. Нулева търпимост имам вече към всякакви агресори и простаци, особено в институциите.

# 609
  • София
Благодаря ви Hug
О! В такъв случай - определено може и да си рязка.

# 610
  • София
Имат избор, Кати, как да нямат?! Имат избор между тези три предмета. Например дъщеря ми е профил Математически - профилиращи са й Математика, Информатика и Английски. На един от тях ще е втората матура (най-вероятно на АЕ). Само за първата матура нямат избор - там всички се явявт на БЕЛ, на един и същ материал, без значение дали БЕЛ им е бил профил или не.

Тити, стискам палци за добри резултати, поне за самочувствие Simple Smile

А, т.е. от основните или "допълнителните" профилиращи - все става?
Благодаря!

ПП
Ети... Сложна ти е дилемата. Не ти давам никакъв акъл, в никоя посока... само споменавам, че е сложна. И най-вече понеже каквото и да решиш, каквото и да направиш или да не направиш, цената няма да я платиш ти, ще я плати детето...

Скрит текст:

To be, or not to be, that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles
And by opposing end them. To die—to sleep,
No more; and by a sleep to say we end
The heart-ache and the thousand natural shocks
That flesh is heir to: 'tis a consummation
Devoutly to be wish'd. To die, to sleep;
To sleep, perchance to dream—ay, there's the rub:
For in that sleep of death what dreams may come,
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause—there's the respect
That makes calamity of so long life.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 18:47 от katiABV

# 611
  • София
0ливе, обречен е разговорът, пробвано е.

# 612
Ох,някои учители по физическо се взимат твърде насериозно. Дъщеря ми никога не е могла да покрива добре част от нормативите,за разлика от други / доста е силна в ръцете и точна, та хвърлянето на малка топка й е ок/. В прогимназията имаха една луда, едвам й остави петица, колкото да не завърши с пълен отличен. И тройки им беше писала на част от децата в 7 клас. Сега, слава богу, са при разбран господин,на нормативите ги оценява по-ниско, но поставя и оценки за участие, та закрепихме положението.
Според мен, обаче, един разговор може да помогне, може да не знае учителят, че детето има здравословни проблеми.

# 613
  • Пловдив
При нас пък г-жата по физическо е страхотна. От 8-ми клас им преподава, страшно позитивен човек, много разговаря с децата. На родителските срещи ни е казвала, че не е важно кой какви нормативи може и не може да покрие, а е важно в нейните часове децата да си отпочиват от другите предмети и да се чувстват спокойни. Учи ги да обичат спорта и да са активни.

# 614
  • София
Излезе резултатът от SAT на моя. 1470. Не е лош, но не е и особено впечатляващ. Казвам му: "Яви се пак, да изкараш поне 1500!" Категорично ми заяви, че няма да стане; "чатката" казал, че среден резултат за прием е 1450, минимален около 1350 и на него повече не му трябва.
Та така, нашето учене май приключи. Дано поне завърши догодина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт