Перяща прахосмукачка - каква?

• 1 349
  • 15
  •   1
Отговори
  • в сърцата на децата <3
Привет! В търсене съм на перяща прахосмукачка. Четох старите теми във форума, но са доста старички. Някой с по-актуални впечатления от уредите в момента? Като цяло се чудя дали да набия 1200-1500 лева в професионална или Zelmer за под 500 ще ми свърши работа? Имам си доста неща за поддръжка и вече "леко" ми писна да ги пера на ръка - 4 големи матрака, 2 дивана с по 5 седящи места, 2 коли, няколко офис стола....

# 1
Миналото лято ползвах Зелмер на приятелка, за да почистя холната ми гарнитура. Справи се много добре, почисти и подсуши. Но не помня модела.

# 2
  • Велики Преслав
Зелмера (или Бош едно и също нещо е) го имам. Като минус резервоара за мръсен препарат е малък. Иначе страшно силна и чисти добре. Много тежка шумна и тромава.
  Много добре обаче са измислили мотора, което е с външно охлаждане, не като на 90% от прахосмукачките да се охлажда от засмукания въздух и дори да глътне вода не се поврежда. Аз лично един път се отнесох и въпреки защитата я видях да хвърля вода от там от където духа.

# 3
Имаме перяща Зелмер от двайсетина години сигурно и майка много си я обича. Работи безотказно. Не знам днешните Зелмер дали са толкова качествени.

# 4
  • Балчик
Имам Karcher. За жалост, след 4-5 използвания, спря да пръска вода. Разочаровах се, уж надеждна марка!

# 5
  • в сърцата на децата <3
Купих Зелмер. Справя се доста добре, още повече, че аз не съм много наясно какво и как правя. Поръчах препарат - един на Керхер от магазина, от който взех и прахосмукачката, и един друг (води се професионален, ама то има ли други за тези уреди?) - серозна туба 5 литра 🤣 Дамаските на двата работни стола светнаха, но повече бях впечатлена колко мизерляк изкара от дивана - първо, дивана е сравнително нов и второ - преди по-малко от 2 месеца съм го прала на ръка. Петното, с което и тогава се борих, пак не излезе, но мисля в понеделник да го напоя стабилно да постои с препарат против петна и да го изпера пак.
Като минус мога да отбележа само това, че не очаквах да е чак толкова голяма 😄

# 6
  • Велики Преслав
Предполагам е и шумна. Моята е много!

# 7
И мощна? Нашата като я пусна и токът премигне. 😁 Честита придобивка, със здраве да си я ползваш и да те слуша.

# 8
  • Балчик
Имам Karcher. За жалост, след 4-5 използвания, спря да пръска вода. Разочаровах се, уж надеждна марка!

Да кажа какво ѝ имаше на прахосмукачката. На помпата, от вибрациите нещо ѝ се било развило. Без смяна на части ми я оправиха и днес минах де що имах килими и пътеки, само с топла вода, без препарат, да ги освежа.😃

# 9
snow angel, честита!
Мизериика ще си има винаги, дори и диванът да е нов. Ако знаеш топовете с дамаските как се търкалят, а пък докато се разкрои и тапицира в тези цехове...

# 10
  • в сърцата на децата <3
Предполагам е и шумна. Моята е много!
Ами шумна е, но не ми е проблем. Живеем в къща и на никого не пречи.

И мощна? Нашата като я пусна и токът премигне. 😁 Честита придобивка, със здраве да си я ползваш и да те слуша.
Благодаря 😊
Не забелязах да премигва тока, но пък тия уреди ги пускам на контакта, който е с отделен бушон 16 ампера 😁 Ще замълча защо е така и какво доведе до екстравагантното решение, но важното е, че не изгоряхме преди това.
snow angel, честита!
Мизериика ще си има винаги, дори и диванът да е нов. Ако знаеш топовете с дамаските как се търкалят, а пък докато се разкрои и тапицира в тези цехове...
Благодаря 😊
Знам колко се мърля текстила преди да влезе вкъщи, затова и винаги съм се чудила на хората, които не си перат дрехите (и бельото!!!) преди първото обличане. Бррр... Започвам да се чеша само като си го представя...

Да кажа какво ѝ имаше на прахосмукачката. На помпата, от вибрациите нещо ѝ се било развило. Без смяна на части ми я оправиха и днес минах де що имах килими и пътеки, само с топла вода, без препарат, да ги освежа.😃
Еее това е супер! Дано вече нямаш ядове, уж са хубава марка.

# 11
  • Велики Преслав
Лампите премигват при тръгване, защото всеки електромотор, докато развърти има “пусков ток”. Тоест докато развърти консумира няколко пъти номиналната мощност. Това при колекторен двигател като този в прахосмукачката е слабо изразено. При асинхронните, каквито повече се срещат в промишлеността пусковия ток е много по-голям.

# 12
Здравейте!
Дали някой има впечатления от тези 2 прахосмукачки, ще съм благодарна за актуални мнения ;?
https://www.emag.bg/prahosmukachka-s-vodno-filtrirane-thomas-per … scription-section

https://karcher-cleanteh.com/bg/prahosmukachka-s-voden-filtar-ka … her-ds-6/p74.html

# 13
Здравейте, дали някой има наблюдения върху този уред:
https://www.onlinemashini.bg/ekstraktor-karcher-se-2-spot/112555

# 14
Здравейте! Искам прахосмукачка която хем да е перяща хем и да има приставки за чистене. Дали има читави до 500 лв на Бош или Керхер?

Общи условия

Активация на акаунт