Барселона - тема 14

• 18 610
  • 303
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Здравейте и благодаря за темата Simple Smile
Ще пътуваме скоро за Барселона, направихме (почти) маршрута. Имам няколко чуденки все още. От летището сме с аеробус, после до хотела - пеша. Ще ползваме няколко пъти метро през другите дни и питането ми е от къде да си купим единични билети? Видях, че има автомати, с карта ли се плаща? Мога ли да си купя 10 билетчета накуп и да си ги валидирам когато реша или преди всяко пътуване да си купуваме билети? Хартиени ли са билетите (не успях да разбера как се работи с приложението).
Един от дните ще пътуваме до парал-лел и после с фуникуляр, предполагам - по два билета ще ни трябват? За лифта по върха от къде се купуват билети?

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 12:45 от Малката Ида

# 211
Темата не е много активна, не знам защо, едва ли вече не е атрактивна дестинация.
Въпреки това ще питам, разглеждах официалният сайт на Парк Гюел нали там са по евтини билетите, но изписва , че няма билети за септември и октомври. Дали няма проблем със сайта? Като закупите билет за която и да е забележителност, разпечатване ли го или влизането е по друг начин?

# 212
Здравейте! Ние бяхме миналата година и за  пътуване средно 3 пъти дневно, ни стигна една карта с 10 билета, казва се или T-usual, или T-casual, все забравям коя от двете е. Купихме си я първия ден, на влизане в метрото. Платихме с карта Revolut. Валидирате си я и може да сменяте май, колкото искате транспорт в рамките на 75 минути. Тоест за 3-те дни, транспортът ни излезе 11-12 евро. Не знам колко ще пътувате, но ние спяхме в L'Hospitalet de Llobregat  и имахме минимум 2 придвижвания за деня, най-малкото, трябваше да стигнем до и от Барселона. Картата май беше хартиена, за единичните билети нямам представа, защото мисля, че нямаше да са ни изгодни.
Ще ползваме няколко пъти метро през другите дни и питането ми е от къде да си купим единични билети? Видях, че има автомати, с карта ли се плаща? Мога ли да си купя 10 билетчета накуп и да си ги валидирам когато реша или преди всяко пътуване да си купуваме билети? Хартиени ли са билетите (не успях да разбера как се работи с приложението).

Наистина не е много активна темата. Аз взех от официалния сайт, някъде около месец преди пътуването - тоест миналата година февруари. Нищо не съм разпечатвала, като се започне от бордните карти. Но пътувах с хора, които предпочитаха разпечатани. Съветвам, ако сте повече хора, да имате билетите на всички устройства. Ако ходите в Sagrada Familia,  си носете слушалки. Досега не съм била в толкова добре организирана забележителност, аудиогидът е страхотен!
Темата не е много активна, не знам защо, едва ли вече не е атрактивна дестинация.
Въпреки това ще питам, разглеждах официалният сайт на Парк Гюел нали там са по евтини билетите, но изписва , че няма билети за септември и октомври. Дали няма проблем със сайта? Като закупите билет за която и да е забележителност, разпечатване ли го или влизането е по друг начин?

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 03:57 от anmasu

# 213
Има налични билети за Парк Гюел почти за всички дни и часове за септември и октомври. Това е сайтът https://parkguell.barcelona/en/buy-tickets

# 214
Има налични билети за Парк Гюел почти за всички дни и часове за септември и октомври. Това е сайтът https://parkguell.barcelona/en/buy-tickets
Да, ето и на мен сега ми зареди, може да е имало проблем със сайта. Като наближи ще купувам, но сега разучавам. През приложението Get your guide е хубаво, че могат да се анулират безплатно, ако нещо се случи с полета примерно

# 215
Сигурно е така, но ако става въпрос за самолетните билети, няма да е цената, която е директно от авиокомпанията. От авиокомпания също има възможност да се вземат билети, които могат да се отменят - при  Wizz air е с опцията flex, предполагам, че и Ryan имат, но не съм ползвала, а и цитирам само тези, защото пътувам само с тях.
Да, ето и на мен сега ми зареди, може да е имало проблем със сайта. Като наближи ще купувам, но сега разучавам. През приложението Get your guide е хубаво, че могат да се анулират безплатно, ако нещо се случи с полета примерно

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 19:50 от anmasu

# 216
  • Mediterraneo
Жената говори за билети за забележителности, а не за самолетните билети.
Вероятно има разлика в цената на билетите, купени през официалния сайт и който и да е друг, обикновено има.

# 217
Затова съм написала: "ако става въпрос за самолетни билети". Въпреки, че ако е чрез посредник, надценка има почти винаги, независимо за какво.

# 218
И за самолетни билети и за входове по разни места, не винаги е по-скъпо през посредник.

В най-общия  случай е вярно, че излиза по-скъпо, но има все повече изключения и често се намира най-ниска цена през посредник.

# 219
  • София
Здравейте и благодаря за темата Simple Smile
Ще пътуваме скоро за Барселона, направихме (почти) маршрута. Имам няколко чуденки все още. От летището сме с аеробус, после до хотела - пеша. Ще ползваме няколко пъти метро през другите дни и питането ми е от къде да си купим единични билети? Видях, че има автомати, с карта ли се плаща? Мога ли да си купя 10 билетчета накуп и да си ги валидирам когато реша или преди всяко пътуване да си купуваме билети? Хартиени ли са билетите (не успях да разбера как се работи с приложението).
Един от дните ще пътуваме до парал-лел и после с фуникуляр, предполагам - по два билета ще ни трябват? За лифта по върха от къде се купуват билети?
По-изгодно ще ви е с t-casual, за 10 пътувания, ако спазвате правилото, може и повече. (12,55 евро)
Скрит текст:
Пътниците имат 75 минути между първата и последната валидация при смяна на линия или вид транспорт. Това време се увеличава с 15 минути за всяка зона. Не важи за метростанциите Aeroport T1 и Aeroport T2 на линия L9 Sud.
T-usual е 22евро за неограничен брой пътувания.
Единичен билет в посока е 2.56 евро
Билет за летището- 5.70евро

Направете си сметка според това, колко ще пътувате. Ние пътувахме всеки ден доста и T-usual ни свърши перфектна работа.

На автоматите може да се плаща кеш, може и с карта. Билетите и картите, закупени от автомати, са хартиени.
Фуникулярът се заплаща допълнително, на място има каса, а може и онлайн.

# 220
  • София
Много благодаря!
За сега мислим да ползваме транспорт само един от дните, и единичните билетчета ще ни трябват за метро и фурникуляр  Simple Smile

# 221
  • София
Единичен билет може да закупите от автоматите, както и с карта в автобуса. Качвате се на първа врата и има дисплей, доближавате картата, и плащате.

# 222
  • София
А за метрото от автоматите, нали?
Благодаря ти, missence! Много ми беше притеснено дали ще се оправим с билетите 🍀

# 223
  • Melmak
Здравейте! Има ли бърз директен влак от Валенсия до Барселона? Не ми се прекачва в Мадрид. Благодаря предварително!

# 224
  • Mediterraneo
Има, ама не е от най- бързите, над 4 часа е.

Общи условия

Активация на акаунт