Барселона - тема 14

• 24 586
  • 400
  •   1
Отговори
# 390
Специално туристическата такса навсякъде я има, тъкмо съм в Италия и ме дразни. И тълпите са големи, сравнявам януари с май-юни преди 15тина години, повече хора има.
А цените - колкото повече туристи, по-скъпо, повече условности и т.н. Хотелите трябва да нямат депозити.

# 391
  • София
1. За да избегнеш депозити, търсиш хотели и хостели.
2. Настаняването в Барселона не е евтино по принцип.
3. Туристическите такси са законни и си ги определят общините - някъде са по-високи, някъде по-ниски, някои въобще нямат или имат само за до определен брой нощувки и при по-дълги престои таксуват само за първите дни. Също зависят от категорията на мястото за настаняване и принципно са пропорционални с нея.
4. Възможно е да не намериш бюджетни нощувки които да не са съпроводени с компромиси. Принципно в толкова туристически градове което в по-нисък ценови сегмент, е вероятно да е дупка и да е насочено към тип хора, които просто търсят възможно най-евтиното без претенции и очаквания.
5. Можеш да помислиш за други точки на Испания.

# 392
  • Melmak
В Барселона вече трудно се намират бюджетни нощувки. Това е един от най-посещаваните градове в Европа, да не кажа най-посещаваният. За 2025 май изпревари Париж.
Последният път бяхме в хотел и пак искаха карта за депозит при щети.

https://maps.app.goo.gl/ZLsdXmGzjyF7ZxRY7?g_st=ipc
Бяхме тук, близо е до метро. Хотелът е хубав, проблеми не сме имали, вътре стаите бяха новички.

# 393
Ние бяхме в Moonrooms Barcelona, намира се в квартал Грасия, има удобен транспорт до центъра, пекарна на ъгъла, водеше се хостел но е всъщност един голям апартамент със 7-8 стаи, беше си със самостоятелна баня. За 6 нощувки платихме 400 евро, което за Барселона беше евтино. Но бяхме януари месец когато цените генерално са по-ниски.

# 394
  • София
С airbnb нямахме депозит и изрично посочена туристическа такса. Това преди 1.5год. Апартамент с 2 спални в по-високия сегмент, в близост до Уркинаона, струваше 100Е на ден. Но това е цена за средносрочен наем, за над 30 дни. За краткосрочен ще е повече, но чета едва ли не, че за 100Е само стая-дупка можеш да наемеш, и то в покрайнините.

# 395
  • София
Здравейте! През февруари ми предтои пътуване до Барселона. Един ден искаме да отделим за Монсерат. Трябва ли да се закупят предваритело билетите за влака или може директно на място? Има ли опасност да няма свободни места или има достатъчно влакове? Лесно ли се ориентира човек на гарата от кой перон да си вземе влака? Ако се сещате за още нещо полезно, моля, споделете го.

# 396
Освен Ла Рамбла кои са другите централни квартали в които е добре да се отседне с цел избягване на много пътуване до центъра?
Готическия мисля  е също удачен, а чета, че има и такива които са леко криминални.
В тях пък има много хубави места за настаняване със самостоятелни бани, кухни и тераси, но пътя е над 30 минути до центъра с градски транспорт.

# 397
  • BG-DE
Здравейте! През февруари ми предтои пътуване до Барселона. Един ден искаме да отделим за Монсерат. Трябва ли да се закупят предваритело билетите за влака или може директно на място? Има ли опасност да няма свободни места или има достатъчно влакове? Лесно ли се ориентира човек на гарата от кой перон да си вземе влака? Ако се сещате за още нещо полезно, моля, споделете го.
Миналата година в края на юни ходихме до Монсерат, не сме купували никакви билети предварително, защото спонтанно го решихме. Ориентирахме се без проблем, билети купихме на място, места си имаше свободно, през февруари едва ли ще е по-натоварено.

# 398
Аз все още не съм букнала билетите за самолета и хотела, но много благодаря за пишещите тук, защото този депозит го има като условие на много места в букинг, но трябва да знаеш за него и да поровиш, за да го видиш. От къде купувате билети за Неаграда Фамилия, от официалния сайт ми се виждат много скъпи - към 80Е, от други сайтове са по 30 Е?

# 399
Да, аз разбрах за депозита, след като вече бях запазила, защото беше описан в секция, която не отварям (в booking). Добре, че беше с безплатна анулация. Оттогава гледам да го споменавам тук, за да са наясно хората.
В официалния сайт не виждам цена 80 евро, а без кули - 36, с кули - 46.

Това трябва да е официалният сайт:
https://ticketsagradafamilia.com/?gad_source=1&gad_campaignid=22 … L96BoCws8QAvD_BwE

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 08:28 от anmasu

# 400
Цената в сайта горе пак е по скъпа от тази тук, която включва и парк Гюел. Купували ли сте билети от него. По-назад в темата точно това се говореше, понякога в сайтове, като GetYiurGuide се намират по добри цени от официалния сайт.

Общи условия

Активация на акаунт