Барселона - тема 14

• 26 929
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
  • BG-DE
Разводнихте гемата с тъпотии, който го е страх от мечки да не ходи в гората. Стойте си само в "сигурната" София и не пътувайте.

# 436
Ама то и другите, които сме коментирали, сме били в Барселона. И никой не отрича, че има престъпност, и дано никой не се сблъсква с нея лице в лице. Аз бях "отровила" цялата група да внимават и да са с чанти пред лицето, самата аз си носех чантата под якето. Караха ми се ,че прекалявам, ама успяхме да се опазим, разбира се, имахме и късмет.
Но факт, нямам познат, който да е обран в Барселона, за сметка на това, аз бях обрана в Неапол (защото сглупих с раница на гърба), мои близки в Рим (за където постоянно чувам за обрани).
Така че всеки да бъде предпазлив, където и да е.
И какво общо имаме "бг-та"-та, каквато/какъвто предполагам, че сте и Вие?
Една дама се засегна за Барселона и веднага наплю София, че била по-престъпна ли, какво точно каза, не ми се връща да търся. Това имам предвид и не за пръв път чувам от бг-та в чужбина, като им кажеш нещо негативно, което виждаш там, моментално започват да плюят по България, стават по-местни от местните като че ли и много се обиждат. 🙂

# 437
  • BG-DE
Може би, защото когато поживееш в чужбина още по-ясно виждаш всички негативи на България 🙂

# 438
България има и позитиви,  а в чужбина има и негативи. Идеално място не съществува.  Всички са с позитиви и негативи. Просто бг-тата масово се кланят ниско пред чужбинското и си умират да плюят по България.  Аз твърдя, че София е чудесна столица. Има планина, добра инфраструктура, история, минерална вода и зеленина. За мен най-мръсната е Париж (а и там са най-много мигрантите като че ли), най-грозната Берлин и Брюксел е зле.  Но ако питате някой нашенец, който живее в тях, веднага ще се засегне и ще започне да плюе по София.  Жалко е, че не ценим каквото имаме, ниско самочувствие ли е, робска психика или просто глупост не знам. Ходила съм доста и виждам, че и нашата страна е много красива. Имаме чудесни плажове, планини, манастири, исторически места, минерални извори, хубав климат, в много държави това го няма.

# 439
Напоследък и безкрайно много мнения чувам да не се ходи в Париж, защото имало много цветнокожи. И преди 20 години имаше такива, но явно българите много се разглезихме и търсим ,,идеалното”. Да, метрото в България е в пъти по-чисто и приветливо от това в Париж по простата причина, че там има метро от над 100 години, а тук от 20. В крайна сметка някой преди мен правилно написа, че като те е страх от мечки не ходиш е гората. Стойте в София, не е задължително да се пътува. В крайна сметка не е единствен критерии къде колко е чисто и колко джебчии има, а какво човек може да види и научи.

# 440
  • ново
УИНКС БЛУМ, може ли да посочите, моля, кой къде оплю България (от уважение към родината не пиша бг-то)?! Аз лично съм прекарала доста време в Барселона и разчитам на личните си впечатления. За щастие нищо лошо не мога да кажа, с изключение на цените на хотелите 🙂 Джебчии, наркомани и престъпници има навсякъде. Ето случка от днес например 
https://bntnews.bg/news/drazka-krazhba-v-avtobus-na-stolichniya- … -1377387news.html

Темата беше много полезна, моля ви да се придържаме към съществото ѝ!

# 441
Стоя си в София, разбира се. И съм щастлива тук. Ходя из Европа и ще продължавам да ходя, но ще си "стоя" в София.  😃 Явно не разбирате какво казвам. В Америка още не съм ходила и до нея  ще стигна някой ден, но имаме роднини там и в Канада и там не са само позитиви според разказите им.  Казах, че не ми се връща да търся. Някой написа, че Барселона е най-престъпния град в Испания и веднага последва коментар, колко по-зле е София,  без изобщо да е спомената тя. Това е което коментирам. Естествено, че България има негативи, както навсякъде. Има и позитиви, както навсякъде. Просто ме дразни българската психика.

# 442
  • ново
Следващият път четете по-внимателно кой какво е написал, защото аз много добре си спомням какво написах. А сега като сме в темата за Барселона разкажете какво ви хареса там 😉 Няма да откажа и препоръка за хотел на по-сносна цена.

# 443
  • BG-DE
Всичко ми харесва в Барселона, вече три пъти сме били там и с удоволствие пак бих се върнала. Освен традиционните забележителности най ми допада атмосферата на града, хубавите заведения в Готическия квартал и барчетата по плажа 🙂 Миналото лято спонтанно решихме пак да отидем за седмица там и опциите ни за хотел в центъра не бяха много но попаднахме на един съвсем приличен близо до Триумфалната арка и Северната автогара, което за нас беше важно, защото полетът ни каца в Жирона, със закуска за седмица ни излезе 800€ в края на юни беше, Ilunion Auditori се казва.

# 444
България има и позитиви,  а в чужбина има и негативи. Идеално място не съществува.  Всички са с позитиви и негативи. Просто бг-тата масово се кланят ниско пред чужбинското и си умират да плюят по България.  Аз твърдя, че София е чудесна столица. Има планина, добра инфраструктура, история, минерална вода и зеленина. За мен най-мръсната е Париж (а и там са най-много мигрантите като че ли), най-грозната Берлин и Брюксел е зле.  Но ако питате някой нашенец, който живее в тях, веднага ще се засегне и ще започне да плюе по София.  Жалко е, че не ценим каквото имаме, ниско самочувствие ли е, робска психика или просто глупост не знам. Ходила съм доста и виждам, че и нашата страна е много красива. Имаме чудесни плажове, планини, манастири, исторически места, минерални извори, хубав климат, в много държави това го няма.
Къде е инфраструктурата само не се знае, камо ли добра.
Улиците, ако ги има са леш, за тротоари да не говори, кал абсолютно навсякъде с тонове…

# 445
Като софиянка ме е срам, от вида на София, за мен това е най-грозната и мръсна столица в ЕС, а дори в България има много по-хубави градове, да не говорим за Европа, а природата навсякъде е красива, дори пустинята има своето очарование. Лошото е, че и в това отношение правим всичко възможно да го унищожим.

# 446
Къде е инфраструктурата само не се знае, камо ли добра.
Улиците, ако ги има са леш, за тротоари да не говори, кал абсолютно навсякъде с тонове…
Къде няма улици в София? И какво им е "леша"? Във Факултета може и да няма, не съм ходила.  В София има зеленина и дърветата често правят тротоарите неравни, но предпочитам да ги има, вместо само асфалт и бетон. А на вас щом ви е "леш" и аз да кажа, стойте си където сте, кой знае какво е и там, но вие си го величайте. 😃 В Барселона съм ходила два пъти, единият за дълго и не бих отишла пак,ако не се налага. Моите любими места за посешения са Рим, Будапеща и Малта. Виждам и техните проблеми, когато ходя, но ги харесвам и бих се връщала още много.  За живот обаче виждам, че не са нещо повече от София.  И ще си "стоя" тук, а ще ги ходя на екскурзии.  🙂

# 447
Да се върнем наистина на темата за Барселона 😊 Гледам сега билети за тибидабо парк, бе знам защо бях решила, че е без билет и всяка атракция се заплаща. Явно не е така и има няколко опции за билет. Заслужава ли си парка? Не съм любител на влакчета и въртележки, но сина ми е 😊 колебая се между тези 2 опции

# 448
Някой питаше за бюджетно място за настаняване.  Ние бяхме тук, не е лошо и местоположението е добро.

# 449
  • ново
Аз питах, но за хотел, не харесвам хостелите.
EvitaP, ние сме се качвали два пъти до Тибидабо с фуникуляра, гледката е чудесна. Нямам малки деца и не съм заглеждала обаче атракциите. Има хубава църква там горе.

Общи условия

Активация на акаунт