Dyson уреди за коса

• 17 545
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
Аз имам сешоар от 2022 и airwrap от 2023.
Определено мога да кажа, че косата ми не цъфти вече, както беше преди с други профи сешоари и използване на маша и преса.
Сешоарът го използвам през 2 дни, но с airwrap все още се нагаждаме. Преди го изпозлвах всяка сутрин да си оправя щетите от спането, но съответно не задъжаше къдрици/форма до края на деня. Сега пробвам различни комбинации от продукти за задържане на прическата. Последната ми комбинация се оказа доста успешна, днес е ден 3 и косата все още изглежда много добре. Определено не със стегнати къдрици като ден 1, но пак е красиво. За мен 3 дни са достатъчни, тъй като ми се омазняват корените бързо.
Използвах следните продукти:

Текстуриращ спрей и лийв ин крем, заедно с тази пяна:

За финал текстуриращия спрей на Мороканойл.
Сложих продуктите на влажна коса, не мокра и не суха. Може би 60% влажност. Издухах корените и започнах да навивам с по-малката приставка за къдрици.
Надявам се да е полезно за някого Simple Smile

# 16
  • София
Агентче, взех си Sri Dry Q, най-новият модел. Марката не ми беше известна, попаднах на него, докато търсех дали е по-добре да купя йонизиращ или инфраред, а този има и двете функции. За моята коса е страхотен.

Между другото Дайсънът няма никаква хайтек технология с изключение на въртящата спирала. Заявката, че е щадяш за косата се дължи на факта, че е много слаб и с ниската температура, която развива не гори толкова косата. Но и прическа и къдрици не държат повече от няколко минути.

Между другото по твоя препоръка в друга тема започнах да купувам продукти на Сам Макнайт, които са невероятни за тънката ми коса. Благодаря ти със закъснение за интела Smile

Може ли да споделиш повече за продукта? Може и на ЛС, да не разводняваме темата. Намерих сайта им, но ми се видя да има само година гаранция. От колко време го ползваш? Има и други оферти в Амазон и Ибей, доста по-евтини, та се чудя къде е уловката. То се е видяло, че Дайсън скоро няма да взема, но ми се иска поне сешоара да си сменя.

# 17
  • Стара Загора
Поръчах си от нотино dyson airstrait ,но преди това  посетих фризьорски салон и след потвърждението ми пратиха код с 20% намаление.Поръчах си го.
https://www.notino.bg/dyson/airstrait-ht01-silver-copper-za-izpravjane-na-kosata/
В момента гледам,че има и код за уикенда -10%,

# 18
blue eye, би ли написала къде пробва уреда?

# 19
Момичета, имам нужда от вашата помощ, защото съм потресена.
Имам airwap dyson от някъде две години , този модел
Скрит текст:
Скрит текст:

Майка ми си купи също този месец и като ги сравнявам, нямат нищо общо, тя си купи ето този модел от техномикс:

Скрит текст:
Скрит текст:

Първо, можем да го регистрираме само в приложението, но не и в сайта dyson.com, това ме наведе на мисълта, оригинален ли е, след това изработката и прецизността на пластмасата нямат нищо общо с моят модел, звънях им , според тях нямало проблем щом в приложението се регистрирвал номера му. Да но моят по-стар модел е регистриран в сайта без проблеми.  Моля, ако някой има модела на майка ми , щракнете някоя снимка да сравня и имали ли сте проблеми с уреди от tehnomix. Ако уреда е фалшив, това е скандално…..

# 20
Какво ви притеснява в разликите?

# 21
Има проблем със скритият текст , репоствам:
Първо, можем да го регистрираме само в приложението, но не и в сайта dyson.com, това ме наведе на мисълта, оригинален ли е, след това изработката и прецизността на пластмасата нямат нищо общо с моят модел, звънях им , според тях нямало проблем щом в приложението се регистрирвал номера му. Да но моят по-стар модел е регистриран в сайта без проблеми.  Моля, ако някой има модела на майка ми , щракнете някоя снимка да сравня и имали ли сте проблеми с уреди от tehnomix. Ако уреда е фалшив, това е скандално…..
(Самото качество на изработката е различно, много зле изглежда на майка ми, пластмасата е кофти  и не детайлно изпипано.

# 22
Ако държите на здравето на косата и сте готови да инвестирате в качествен инструмент, Dyson Airwrap е топ избор. Подходящ за хора също така които искат да спестят време и да намалят вредното влияние на топлината ама все пак е доста скъп

# 23
Здравейте, започвам отзад напред - категорично тези, които казват, че Дайсън Airwrap не си струва и го връщат след 2-3 опита да се направят, просто не са научили как да го ползват. Откакто го имам, хората постоянно ми правят комплименти за косата, а тя изглежда като след фризьор. Добър фризьор. Обожавам го, за 20 минути съм от мокра коса до готова за излизане, а самата ми коса е много по-здрава, мека и красива откакто се отказах от другите си уреди.

Държа косата ми да изглежда добре и я мия и стилизирам почти ежедневно, така че за мен това беше инвестиция, която скатегорично си струвя. Купих си Дайсъна на черния петък тази година от Технополис и на изплащане, защото иначе сумата е… големичка. Но така е доста ок и не се усеща.

Никога не съм успявала да си изсуша косата с кръгла четка така, че най-много исках да мога да ѝ придавам онази така характерна за това сушене въздушност в корените. Сега това го правя за 5-6 минути, докато с едната ръка си пия кафето или преглеждам нещо на телефона. Къдрици постигах с автоматична маша на Филипс, но за стилна визия на красиви и отпуснати вълни, каквито смятам, че трябва да бъдат в ежедневието, Дайсън му е майката! И понеже аз щях да се радвам, ако някъде бях прочела подробности за използването на Airwrap - дано това е полезно на някого:

Какво правя за ежедневната си визия - красиво изсушена и обемна коса с леки вълни, които стоят много естествено:

- след измиване попивам косата с микрофибърна кърпа за 2-3 минути, след което първо ѝ слагам спрей на Gliss за лесно разресване, после малко Олиосета и някаква термозащита - понякога на Gliss олио за сушене, понякога пък на Syoss един златен спрей, който има стилизращ ефект + термозащита.
- подсушавам я с коанда приставката, използвам си най-силните степени и на силата, и на температурата.
- разделям на сектори и започвам от най-долния - с кръглата четка подсушавам корените, след това бързо минавам през дължините (за да остане все пак влага в тях за къдренето) и така докато не мина цялата коса.*** АКО СЪМ РЕШИЛА, ЧЕ ИСКАМ ДА Е ПРАВА - подсушавам докрай и после минавам за още малко приглаждане с другата четка - с бодличките, но със студена струя. ****
- аз обаче се харесвам предимно къдрава, та продължавам след кръглата четка с по-дебелия накрайник за къдрене. С тънкия стават по-буклести букли, но понеже не сме на сватба, това не е търсеният от мен ефект. Та - с дебелата приставка, отново разеелям косата на сектори и навивам - цаката е следната: хващаш кичура към средата с една ръка, а движението на самия дайсън е: бързо приближаване и отдалечаване от главата, така че къдрицата в края да стане някак жива, не знам как да го обясня, но можвтв да видите видеа в ютюб или тикток. Както и да е - след това донавивам максимално близо до корена, задържам 10-15 секунди и задължително превключвам на студената струя за още толкова, след което спирам дайсъна и едва тогава освобождавам къдрицата, която оставям да си почива и се заемам със следващата. В случай, че на някого тази информация е важна - разбира се двете страни на косата се навиват в посока противоположна на лицето.
Цялата тази процедура ми отнема 10-15 мин и готово. На финала капвам в ръка мнооого малко олио за коса - в момента съм с едно оранжево на Лореал и ми е ок и лееекичко разбутвам буклите и ги подреждам. Понякога сресвам с четка, понякога не. Ако много държа да остане съвсем буклеста - пръскам лак. Но понеже ми харесва да се отпусне и да е красиво начупена и жива, но на масури - често пропускам лака.
НЯМА НИКАКЪВ ШАНС КОСАТА ДА НЕ СТЪРЧИ И ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ОФОРМЕНА, АКО НЕ МИНЕТЕ СЪС СТУДЕНАТА СТРУЯ!

АКО ДЪРЖА ДА Е МНОГО КЪДРАВА - към цялата тази процедура внасям няколко корекции: преди да навивам с приставката за къдрене отново пръскам кичура със стилизиращия спрей. Другият вариант - веднага след като направя всяка букла - лак. Имам и едно шишенце на Brave new hair - Curl potion for dummies май беше, но не съм сигурна прави ли нещо изобщо, обаче пък мирише хубаво и ми е подарък, та - слагам.

Ако сте останали с мен до края - моето лично мнение е, че с Дайсън се постигат прекрасни къдрици, а човек трябва просто да си намери своите продукти и да изгледа някое и друго видео в интернет, за да види как се използва правилно. За моята права коса - става и за изправяне, като разбира се - не е като дъска, но то тази визия не е и много модерна с права в стил Мортиша коса.

Надявам се да съм полезна все на някого Simple Smile

# 24
Досега две фризьорки са ме разубеждавали от покупка на Dyson. Към момента не планирам да се сдобия, но при последното ми посещение на фризор ме издухаха с професионалния им сешоар без четка и косата ми застана перфектно подредена в краищата и с лек обем в корените.

Ако мога да постигна същото, бих инвестирала в сешоар, Dyson или друга марка.

# 25
Аз дълго време не можех да пробвам никъде Airwrap и четейки мненията не ми си даваха такива пари. Не обичам да връщам и да се разочаровам от покупки, но преди година просто го купих на едно намаление.
Първо да кажа, че имам огромно желание да си правя хубава прическа. Исках проста да си науча.
Ненавиждам да ходя на фризьор, да им слушам часове глупостите в салоните и да платя луди пари накрая. Предпочитам всичко да си правя сама. Справям се добре и с хубави уреди става лесно.
Airwrap е моето чудо и съжалявам за всеки ден, в който се чудех и го нямах.
Правя се на букли за 10- 15 минути и ми дължи прическата с лак за коса. Също харесвам леки вълни и стилизирана хубаво коса с обем, без фриз. Къдрици не харесвам, нито ретро чалга букли долу при бюста.
С правилни продукти финиши и лак за коса на Чи се радвам на подредена вълниста коса.
След голяма любов купих веднага щом дойде в Нотино с голямо намаление и Airstrait. За него ще пиша в друг пост, както и как точно процедирам с изправяне и къдрене.
Аз не минавам почти никога със студена струя и нямам никакъв проблем със задържане на формата на вълните.

# 26
Аз не минавам почти никога със студена струя и нямам никакъв проблем със задържане на формата на вълните.

Всеки адекватен фризьор също приключва сушенето със студена струя, това е стандарт, а не нещо специфично за Дайсън. Ето и обяснението:

“Що се отнася до мистериозното копче за студен въздух, то запечатва кутикулата, придавайки завършения вид, дълготрайна фиксация и блясък. Когато косата ви е на около 80% суха, превключете на студена струя. Всичко, от което косата ви се нуждае на този етап от сушенето, са финалните щрихи, а студената струя по подходящ начин завършва сушенето и защитава от прегряване.

Студената струя също така е много подходяща за запечатване на къдриците. Или ако накъдрите косата си, е подходяща за охлаждане на къдриците и фиксирането им според вашето желание.“

# 27
Имате ли идея откъде мога да поръчам дълги ролки за къдрене ?

# 28
densi, monsin, ако и ги покажете тези вълни и къдрици ще е още по-полезно Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:36 от *Сладкодъвка*

# 29
Досега две фризьорки са ме разубеждавали от покупка на Dyson.
С какви аргументи? Питам от чисто любопитство, а и може да е полезно фризьорско мнение.

Общи условия

Активация на акаунт