КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 7 611
  • 182
  •   1
Отговори
# 150
Ето това имах предвид: някой чуе или прочете нещо и реши, че е точно за него и почва да го приема.
И като не се получи очаквания резултат, "тя, хомеопатията не работи"!
Няколко души ми писаха на лично да ме питат за  хомеопата ми. В друга тема също, и редовно пращам хора със специфичен проблем.
Според вас редно ли тук да споделим за лекар-хомеопат, от който сме много доволни и ни помага реално?

# 151
  • София
Аз имам кофти спомен от жена, която ми препоръчаха като хомеопат. Тя буквално налучкваше с дъщеря ми и предписваше какви ли не неща като постояно в рамките на деня сменяше хомеопатия с различни потенции. Като и кажех, че не се получава и детето се влошава тя спря да ми отговаря Grinning
В момента и двете ми деца са при хомеопат, който не налучква и лечението, което им предписва е адекватно. Аз лично не бих споделила от кой съм доволна, защото може да се окаже, че за друг човек не е подходящ.

# 152
Мисля, че няма такова нещо като подходящ лекар. Или го може или е некадърен. Има професори, които са груби, арогантни, с много скъпи прегледи, но това са маловажни неща в сравнение с това, което могат да дадат като огромен обем знания и опит.
Аз бих спряла да споделям само, ако напливът от пациенти стане толкова голям, че да не можеш да си запазиш час по спешност.
Нали темата е за споделяне на опит и знания?
Вие лекувате ли се с традиционна медицина или сте се прехвърлили изцяло на хомеопатия и други алтернативни методи?

# 153
  • София
Споделяне и опит на какво? До тук много споделяне на опит не съм видяла. Като пита някой нещо е "Питай хомеопата си."
И какво е значението как се лекувам аз не разбрах?

# 154
Споделяне и опит на какво? До тук много споделяне на опит не съм видяла. Като пита някой нещо е "Питай хомеопата си."
И какво е значението как се лекувам аз не разбрах?

Ами питай хомеопата си, защото както много е писано е редно да се предписва индивидуално. Няма лекарство ЗА

# 155
  • София
Аз си питам хомеопата, да. Но няма да го препоръчам на друг човек тъй като както казах за едни е добър за друг не е. В такъв случай попитах тук какво споделяме?

# 156
Аз бих споделила две добре заредени с хомеопатия аптеки  в София - в МОЛ Сердика и аптека "Орфей"на улица Оборище. И ако нямат търсеното го доставят на следващия ден. Дъщеря ми много често поръчва онлайн от Гален, цените са много по-ниски от тези в аптеките и при голямо зареждане на 40/50 флакончета се реализира сериозна икономия.
Това с уговорката , че в аптеката до ИСУЛ има всичко, но ме загубиха като клиент заради грубо отношение.

# 157
За какво са необходими 40/50 флакончета?

# 158
Аз си питам хомеопата, да. Но няма да го препоръчам на друг човек тъй като както казах за едни е добър за друг не е. В такъв случай попитах тук какво споделяме?

Ами толкова много има писане назад. Какво е и как работи хомеопатията, каква е нашата роля в лечебния процес, какво трябва и не трябва да правим, как да разбираме дали хомеопатът, който сме избрали е класически, но не и конкретни въпроси - какво да пия За, каква доза да пия....

И аз се очудих за 40-50 флакончета..

# 159
40/50 е зареждане за месец или малко повече. Аз вземам 8/10 вида гранулки дневно, а дъщеря ми трябва да има около 20 вида винаги, за всеки случай (при нея е астма, алергии, усложнени от ковид. Моите са за левкоцити, други за чернодробни показатели, трети за сърцето, за психиката)... Освен това тя не може да пие никакви други лекарства и всичко лекува само с хомеопатия. Гален сигурно си мислят, че има малка аптека и зарежда от тях. Grinning
Вчера взех пратка за 206 лв, флаконче по 4,50...

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 14:12 от Малечка Палечка

# 160
  • София
А тези аптеки не предлагат ли само ниски потенции до 30 СН?
За високи потенции знам, че само аптека Чаталджа и Авита в Пловдив предлагат. Има ли и други?

# 161
40/50 е зареждане за месец или малко повече. Аз вземам 8/10 вида гранулки дневно, а дъщеря ми трябва да има около 20 вида винаги, за всеки случай (при нея е астма, алергии, усложнени от ковид. Моите са за левкоцити, други за чернодробни показатели, трети за сърцето, за психиката)... Освен това тя не може да пие никакви други лекарства и всичко лекува само с хомеопатия. Гален сигурно си мислят, че има малка аптека и зарежда от тях. Grinning
Вчера взех пратка за 206 лв, флаконче по 4,50...
Това изобщо не е класическа хомеопатия.
Двама човека, 15 години лекувани с хомеопатия нямаме общо 50 лекарства. Като 10 от тях са за всеки случай в спешната аптека и дали изобщо са отворени всички е под въпрос.

# 162
Потенция 200 поръчваме от Гален или Франция, всичко други, които вземаме са 15 и 30.
А относно - класическа хомеопатия ли е? Явно е боаронската школа, Предписана от възпитаник на френската школа, някои дори не се внасят в България? Около 35 вида за абсолютно всякакви заболявания за 2 човека не мисля, че са много.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 14:13 от Малечка Палечка

# 163
Потенция 200 поръчваме от Гален или Франция, всичко други, които вземаме са 15 и 30.
А относно - класическа хомеопатия ли е? Явно е боаронската школа, Предписана от възпитаник на френската школа, някои дори не се внасят в България? Около 35 вида за абсолютно всякакви заболявания за 2 човека не мисля, че са много.
Решението си е ваше. Но описаното е в тотален разрез с класическата хомеопатия и установеното от Ханеман и неговите последователи.

# 164
Да, но е изцяло в духа на френската школа, която е най-разпространена в световен мащаб.
Всеки прави избор за себе си, но класическата е реално неприложима при хора с няколко хронични заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт