Като са му купили втората кола съм била в гимназията. Пак не съм била на възраст за кола. Но това не значи, че финансов ресурс не бива да бъде насочен към мен. За него кола, за мен можеше да са уроци, обмен, екскурзия до държавата, чийто език изучавах, нов компютър или каквото е било нужно.
Проблемът е и когато финансовият ресурс е само едната част от проблема. Показателно е отношението, което вече мисля, че обясних.
Разбирам, че бела сигурно е по-голяма и е живяла в различно време, което аз съм разтълкувала като бедност. Може да не е било бедност, но моите родители не са били крайно бедни. Бедни хора не купуват кола след кола на едното си дете, не живеят в собствен хубав дом и т.н. Не сме били богаташи, но и не сме имали нужда да се обличаме от втора употреба поради липса на пари за нови дрехи. Просто за единия имаше, за другия не. Както и отношението, към единия беше добро, към другия - само изисквания и задължения. Майка ми се е държала ужасно с мен, но не ми се пише повече, защото и темата не е за мен, а дадох доста примери.
Като не си обичан се усеща, най-малкото от цялото са парите. Но тук описваме и материалното, защото изглежда по-измеримо от другото.