Всеки родител ли обича детето си - клише или вярно твърдение

• 7 577
  • 255
  •   1
Отговори
# 180
  • Melmak
Вижте сега, то по равно е субективно. Разбира се, че като съм с 9 години по-малка няма как да ми купят кола, защото съм била на 10 примерно, като са купили на брат ми.
Като са му купили втората кола съм била в гимназията. Пак не съм била на възраст за кола. Но това не значи, че финансов ресурс не бива да бъде насочен към мен. За него кола, за мен можеше да са уроци, обмен, екскурзия до държавата, чийто език изучавах, нов компютър или каквото е било нужно.

Проблемът е и когато финансовият ресурс е само едната част от проблема. Показателно е отношението, което вече мисля, че обясних.

Разбирам, че бела сигурно е по-голяма и е живяла в различно време, което аз съм разтълкувала като бедност. Може да не е било бедност, но моите родители не са били крайно бедни. Бедни хора не купуват кола след кола на едното си дете, не живеят в собствен хубав дом и т.н. Не сме били богаташи, но и не сме имали нужда да се обличаме от втора употреба поради липса на пари за нови дрехи. Просто за единия имаше, за другия не. Както и отношението, към единия беше добро, към другия - само изисквания и задължения. Майка ми се е държала ужасно с мен, но не ми се пише повече, защото и темата не е за мен, а дадох доста примери.

Като не си обичан се усеща, най-малкото от цялото са парите. Но тук описваме и материалното, защото изглежда по-измеримо от другото.

# 181
hechicera_ питай за причина?

# 182
Хечи, нали ти писа за Нинтендото? Ето това е пример по учебник за делене на деца и за лошо отношение към едното за сметка на глезене за другото. Не стига, че са купили игра само на едното дете, ами и крещят на другото да не я пипа, вместо да му дадат да поиграе и да му мине меракът.

# 183
  • Melmak
Да, аз писах за нинтендото. Наскоро се бях присетила за това, защото мм е на годините на брат ми и ми казваше как са си менкали дискети с един негов приятел.

Според майка ми няма делене. Отрича, защото не й е удобно да признае.

# 184
Да, аз писах за нинтендото. Наскоро се бях присетила за това, защото мм е на годините на брат ми и ми казваше как са си менкали дискети с един негов приятел.

Според майка ми няма делене. Отрича, защото не й е удобно да признае.

Наскоро изгледах едни видеа за психопати и нарцисисти.
Та разпознах баба си като психопат.
Това да отричаш очеизвадна истина е психопатско или признак на нарцисизъм. Не съм много сигурна.
Буквално ако има химикалка ще отрича, че е химикалка до откат. Ще казва, че е молив ако трябва цял ден.
И една колежка имах такава откачена.
Направена е грешка. Тя обвинява колежката си от същата смяна. Ама действието в системата изписва нейното име.
Оназ продължава да отрича и вика като луда.. Накрая шефката и кресва, че с нейното име е извършено и да млъкне и да спре да лъжа.
Е, млъкна. Нито се извини, нито нищо. И така десетки пъти.

Абе ти що не я пратиш при брат ти  като ти поиска нещо ти се чудя Joy

# 185
Хечи, ако на, майка ти ѝ е неудобно пак е нещо. Обаче тя може да отрича, защото смята, че отношението ѝ е било ок, ама пред теб се прави на ударена.

# 186
  • Melmak
Според мен й е неудобно да признае пред себе си, не пред мен. Вероятно не смята, че има проблем. Като цяло проблемите ги мете под килима.

Елора, пращам я. Редовно при всеки нейн рикуест я пращам. Ама не ще бе! Не иска! Той я реже и не смята, че трябва да се отзовава. Тогава почва под ред, леля ми, братовчедка ми, който се навие. Аз вече нищо не правя за нея и съм й казала, че няма и да направя. Гледала е син, сега да я обгрижва той. Това е. Аз няма какво да направя повече.

# 187
  • До хладилника, който обичам
Може да отрича и защото наистина в главата си не прави разлика, въпреки че фактите са други.

# 188
А според мен всичко трябва да е горе-долу по равно.На сватбата на сестра ми например, баща ми даде няколко хиляди лева подарък. На самата сватба той дойде при мен и ми каза, че и за мен е заделил една сума, когато се омъжа. Аз не правих сватба по финансови причини, а само подписване и после почерпка с кумовете в ресторант. Разбира се, за мен нямаше. Когато му напомних обещанието му той ми каза, че не съм правила истинска сватба и не съм го почерпила, което оправдание е пълна простотия. С парите, които беше заделил за мен уж си купи нова кола. Добре, че бяха свекърите ми, които много ни помогнаха финансово тогава, за да направим ремонт в новозакупеното ни жилище като младоженци. От баща ми получих един сервиз с чашки и чинийки. Ами, как няма да си уважавам свекъра. Той ми стана като баща и зае мястото на моя, който беше вече напълно отсъстваща фигура.

# 189
Тя ако смята че е ок трябва да има аргументи затова и да може да ги защити. За нея може по някакви за нея напълно легитимни съображения да го оценява като ок. Ако могат да говорят една с друга могат и да се аргументират и вече ще се види кое как. Обаче има "аргументиране" включващо глупости, истерии и пр. което не е ок. и ако е на такава база зарязваш и не обучаваш такъв човек. Спасяваш се.

# 190
Според мен й е неудобно да признае пред себе си, не пред мен. Вероятно не смята, че има проблем. Като цяло проблемите ги мете под килима.

Елора, пращам я. Редовно при всеки нейн рикуест я пращам. Ама не ще бе! Не иска! Той я реже и не смята, че трябва да се отзовава. Тогава почва под ред, леля ми, братовчедка ми, който се навие. Аз вече нищо не правя за нея и съм й казала, че няма и да направя. Гледала е син, сега да я обгрижва той. Това е. Аз няма какво да направя повече.

Браво на теб. Мислех, че още и угаждаш.
Освен да спреш да и вдигаш телефона Joy

# 191
  • Melmak
Казала съм й да ми звъни само ако е за болница или за поп. Иначе - вайбър, като видя, ще отговоря. Кротнала се от известно време, защото след няколко отказа, видя, че няма да стане. А и тя няма някакви нужди, които да трябва да се обслужват. Здрава, права жена е слава богу. Не е нещо толкова да й е потрябвало. Лигави се просто. От рода на “плати ми телефона, защото не мога да се редя по опашки.” В блока й има изипей..
скандалното беше да ходя в тях да чакам да дойдат да отчетат топломерите в 15 ч в четвъртък. Аз работя от не знам вече колко години и за да свърша това трябва да си утрепя деня, да си пусна отпуск. Тогава я пратих при брат ми, който по онова време живееше с нея. Не можа да ми даде обяснение защо моли мен, а не него, нито като я попитах как очаква в делничен ден в работно време аз да не работя?!

Таа не й угаждам.

Бела, с нея не може да се води консистентен разговор. За това съм се спасила, както казваш. Ако задавам такива въпроси се изнервя и реагира като това с колата. Защо аз нямам? Ами не може да си возиш г*за на кола! Защо нямах достъп до нинтендото? Ооо, какво ти е станало па на тебе, като не си играла на нинтендо! То си е на брат ти!

С такъв човек комуникация не може да има ако искаш да си запазиш нервната система. За това и не комуникираме.

# 192
hechicera, много добре правиш.
Явно е черна и на брат ти, нищо че цял живот по гъза му е ходила.
Странно как той  при нея живее, тя те тормози теб.
И то в блока и е и ти да взимаш отпуска.
Ох, аз на луда ще я направя. Даже бих и блокирала и номера.
То тя ако ще мре все ще има  кой да ти съобщи Joy
Това си е психопат.
Сега драпа за внимание ми се струва, но го прави още по-тъпо Grinning

# 193

Няма неудобство, самоубеждава се колко е права, за нейно спокойствие и "чиста съвест" и сигурно като кажеш нещо с факти, следва агресия, отричане и манипулация. Покрай теб се сетих, при мен на тяхното дете на 18 го чакаше чисто нова кола, купена предвидливо година по-рано и стоеше в гараж, какво нещо е паметта, дори го бях забравила този факт.

# 194
  • Melmak
hechicera, много добре правиш.
Явно е черна и на брат ти, нищо че цял живот по гъза му е ходила.
Странно как той  при нея живее, тя те тормози теб.
И то в блока и е и ти да взимаш отпуска.
Ох, аз на луда ще я направя. Даже бих и блокирала и номера.
То тя ако ще мре все ще има  кой да ти съобщи Joy
Това си е психопат.
Сега драпа за внимание ми се струва, но го прави още по-тъпо Grinning
Той живееше с нея до миналата година пролетта. После се изнесе.
Реално като отчитаха топломерите беше за миналия отчетен период, в който и той е ползвал парно. Можеше абсолютно спокойно да го моли него, защото те двамата са си ползвали отопление. А и дават две дати, ако не можеш на едната, тогава на другата. Но тя не ме пита дали мога, тя очаква да съм там. Аз в четвъртък в 3 следобяд какво друго да правя? Ми отчитам топломери.. да не би да работя? Да, драпа за внимание. Наистина.

Той не я бръсне, защото не е свикнал да полага грижи за нищо. Няма как на човек, на когото всичко му е дадено в ръцете на тепсия, ти да очакваш, че ще се загрижи. Той е възпитан само да взима и нищо да не дава.

Така е, Сефора, аз ако се присетя за още тъпотии книга ще издам. Просто няма смисъл. Продължаваме напред и това е.

Общи условия

Активация на акаунт