Вечно "седене" на телефона

• 4 296
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
  • Somewhere far away
Социални мрежи и лайкове не ме интересуват. Но виж като си сваля по някоя игра- ми цъкам си, но това ако ми е адски скучно и нямам друго по -интересно за правене, гледане /щото истински готините, зарибяващи и реалистични игри не са за телефон така или иначе /.
Ако съм някъде на планина или друго място , красива природа, или чужбина, няма изобщо и да се сетя да си погледна телефона. Ако съдя по себе си това цъкане е по- скоро когато ти е скучно и гледаш да минава времето по -бързо.

Но факт, всички сме се превърнали малко или много в интернет зомбита.

# 46
Аз също много се дразня, когато съм с някой, който непрекъснато си гледа в телефона. Особено ако не сме се виждали отдавна. Веднъж така на петата минута от срещата, понеже човекът чатеше с някого, му написах в Месинджър "Чао" (въпреки че бяхме на една маса) и си тръгнах. Гони ме после, ама аз като се ядосам, връщане назад няма. Защото точно на него не му беше за пръв път. За мен това е неуважение.
Поздравления. Добре сте направили.

# 47
Ами и за мен не е нормално да се правят селфита и да се оформят устни като кокошо дупе на тях, но това е новата реалност.
Разбирам защо се дразни авторката и смятам, че има основание, но за съжаление за голяма част от хората под 40, всичко това си е нормално.

# 48
Така е в днешно време и по-лошо, ще стане. Аз също седя на телефона и гледам клипове, когато мога, но да съм с някой и да съм на телефона - никога.

# 49
Пристрастяване е, аз съм по-виновна от партньора ми. По мои наблюдения жените сме по-зле на тази тема.
НО имам някои правила - на вечеря с който и да е гледам телефонът да ми е в чантата. Според мен е неуважително. Трудно е ако отсрещната страна е на телефона. Правила съм забележка само на една приятелка, която го прави нон стоп. Също винаги я заварвам на телефона като имаме среща (без да съм закъсняла) и продължава да говори 5 минути пред мен, примерно. Много дразнещо.

Ако сме седнали да гледаме филм с половинката телефоните са на масата. Главно заради мен - ако гледам нещо сама непрекъснато съм и на телефона, или правя и нещо друго.

Тоест аз съм пристрастена, разбирам го, но се старая да показвам уважение към околните.

От описаните 3 ситуации - 1 е недопустимо, 2...обичам снимки и обикновено първо правя няколко и после гледам, 3 - дразнещо. Но нали е рожден ден, не бих казала нищо и бих повдигнала темата по-късно.

Според мен мнозинството имаме проблем. Бих повдигнала въпроса и зависи от реакцията. Аз знам, че имам проблем и обикновено търся компромис, не се дразня и не отричам. Знам, че не съм права, и всъщност се радвам, ако ми направят забележка, понякога се случва да не се усетя. Но не бих казала, че заради единична ситуация бих съдила тежко. С изключение на първи срещи - тогава трябва да сме на най-доброто си поведение. Smile

Общи условия

Активация на акаунт